torsdag 11 maj 2017

Risenta bjuder på färg, form och funktion

Förra veckan bjöd Risenta på en härlig sommarlunch på Miss Clara Hotel. Lunchen hade fokus på färg, form och funktion och det var matkreatören och fotografen Diana "Diadonna" Dontsova som stod bakom recepten och inspirationen. Det bjöds på goda, hälsosamma och färgsprakande power bowls som komponerats med Risentas produktnyheter och råvaror som gör gott för hälsan, energin och humöret.
Risenta lät oss bl.a. få smaka på deras nyheter Frösotto och Linsotto. Det är förkokta blandningar där det klassiska risottoriset helt eller delvis har ersatts med linser, frön och gryn. Blandningarna innehåller enbart naturliga ingredienser och är kryddade med en smakrik veganbuljong. Perfekt att äta som de är, som en bas i bowls eller i sallader.
Här är ett av mina favoritrecept som komponerats av Diana:
Balance Bowl (8 små portioner)
1 pkt frösotto
1 msk rapsolja
1 dl vitt vin
4 dl vatten
Hetta upp rapsolja i en panna. Fräs blandningen i 1-2 minuter på medelhög värme. Tillsätt vin och låt koka in. Häll på vatten och småkoka i ca 15 minuter under lock, rör om då och då.
Topping:
1/2 avokado
1/2 Zucchini (spagettiform)
1-2 dl kokta gröna ärtor
Bladspenat och Ruccola
Sugersnaps
Salladslök
Svarta sesamfrö
Flingsalt
Avokado- och moringakräm
1 avokado
1/2 burk kokosmjölk
2 msk olivolja
1/2 pressad lime
1 liten pressad vitlöksklyfta
1 tsk moringapulver
1-2 tsk honung
Salt
Peppar
Gröp ur avokadon och lägg i en bunke. Häll i olivolja och mixa med en stavmixer. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa ihop till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
OVAN FOTO: DIANA DONTSOVA
Måste även tipsa om Risentas rostade och heta Wasabi Cashewnötter! Jag har blivit helt beroende av dem för de är så goda!

Inga kommentarer: