fredag 30 september 2016

Oops!!! Vit eller svart?

Känner ni er lika vilsen som mig här inne? Bloggen ser helt annorlunda ut och jag vet inte om det är till det bättre eller till det sämre? Det började häromdagen när jag försökte flytta över bloggen till egen domän vilket jag har tänkt göra under två års tid men det gick inte så bra... så istället skulle jag byta bild i headern men den blev så liten? Jag skulle vilja ha bilden "längre" och när jag höll på med att experimentera så blev helt plötsligt bloggen vit istället för svart :-)

Målet är att flytta till egen domän men tills dess behöver jag råd... ska jag gå tillbaka till svart eller ska jag behålla det nya utseendet?

En sak till... Glöm inte att tävla!

onsdag 28 september 2016

Godsaker i en WomsaBox

Det är populärt med boxar nu, vet inte hur många boxar jag fått den sista tiden men det är ett smart sätt för företag att marknadsföra sig och det är ju väldigt roligt för oss konsumenter att få prova många olika nyheter som man kanske aldrig skulle ha testat annars. Nu har jag även fått hem en Womsa-box och den innehöll produkter från 6 olika företag. Womsa är en ny bloggportal som drivs av två vänner till mig.


En Massageborste från HannaKaffepanna är ju perfekt att ha i duschen nu när all solbränna börjar falla av och huden behöver få tillbaka sin lyster!


BelVita Kex är goda frukostkex och perfekt för såna som mig som kan "glömma" att äta frukost om ingen påminner mig. De innehåller mycket kostfibrer och är baserat på minst fem olika sorters fullkorn, Det paketet står redan placerat här bredvid min dator så att jag lätt kan mumsa i mig när timmarna rusar iväg :-)


Till frukostkexen kan det också vara gott med en kopp Ekologiskt vitt Te med hallonsmak, gillar detta från Kung Markatta. Jag är egentligen ingen stordrickare av Te och det var nog första gången jag smakade vitt te men kommer absolut få i mig den här förpackningen utan problem!


Håroljan från Rapunzel of Sweden är en härlig olja som ger glans, fukt och vård till håret. Den tar jag i varje morgon och håret blir mjukt och följsamt.


Sen fick jag även sugrör från Linas Glädjeyra som är en webbutik med fokus på glädje och fest och sist men inte minst Apelsinvatten från Loka!

Recept på sockerfri blåbärssylt

Som jag berättat tidigare så plockade vi mycket blåbär i sommar och det är ju gott att äta blåbär bara som de är men vi har även gjort lite sylt av en del. Vill dela med mig av ett recept på en sockerfri blåbärssylt som vi gjort och som är väl värd att testa om man vill prova att göra en lite nyttigare sylt.

Sockerfri Blåbärssylt

2 dl blåbär
1/2 dl vatten
4 färska dadlar
1 msk chiafrön
Ev. 1 tsk vaniljpulver

1. Koka blåbär, dadlar och vatten i ca. 10 minuter på svag värme.
2. Mixa eller mosa sylten så att sötman från dadlarna sprids ut i hela sylten.
3. Tillsätt chiafrön och ev. vaniljpulver.
4. Häll upp i en rengjord glasburk, låt svalna.

(Håller i kylskåp 1-2 veckor).

tisdag 27 september 2016

Petite Friture

Det franska designvarumärket Petite Friture bjöd in till en exklusiv frukost. De visade då bl.a. upp sin nya servis Succession som är formgiven av designduon Färg & Blanche. Servisen har en matt utsida och en emaljerad insida och finns i färgerna svart och vitt.


De har även lanserat en lampserie designad av den svenska formgivarduon Studio Vit som heter Cast. Cast-serien består av en taklampa och en bordslampa som spelar på ett möte mellan två rena former, betong och glas, snygga eller hur?

måndag 26 september 2016

Tävla om den grymma filmen "Captain America Civil War"

Den 3 oktober har filmen Captain America Civil War release på DVD och jag har två killar här hemma som verkligen ser fram emot att få se den.

Filmens handling:
Hela Marvel-världen skakas av splittring i den storslagna och omvälvande Captain America Civil War. När regeringens påtryckningar om att hålla tillbaka Avengers sår split mellan Captain America (Chris Evans) och Iron Man (Robert Downey Jr), förvandlas bästa vänner till bittra fiender. Mot en kuliss av dubbelspel, gäckande skurkar och nya allierande utbryter det yttersta och avgörande slaget om Avengers och hela mänsklighetens framtid i detta spektakulära filmäventyr.

Har du också någon där hemma som skulle vilja se den? Eller kanske du själv? Jag har fått chansen att tävla ut tre exemplar till er så lämna bara en kommentar här nere där du skriver vilken du skulle vilja se filmen tillsammans med om du vinner. Tävlingen avslutas på måndag den 3/10 kl. 21.00. Lycka till!

 ©2016 Marvel

söndag 25 september 2016

Asiatisk mat med sting!

Jag älskar Asiatisk mat! Jag älskar kryddorna, de fräscha grönsakerna och att det oftast är så enkelt att tillaga, man kan faktiskt göra lika gott hemma som ute på restaurang!

Jag jublade därför när jag fick hem Asia-boxen! En box med 11 goda produkter från Santa Maria, nudlar, såser, kokosmjölk och goda kryddmixer. Det följde även med många härliga recept och jag vill verkligen testa alla och kommer troligtvis att göra det också!


Det första receptet jag lagade blev Paneng Red Curry som är en smakrik kycklinggryta med smak av galanga, kaffir lime och ingefära.

Recept till 4 personer:
1. Strimla 400 g kycklingfilé och bryn i olja. Jag använde mig av Kronfågels minutstrimlor som passar utmärkt  till denna rätt.
2. Tillsätt 1 påse Santa Maria Asian spices Paneng Red Curry och kokosmjölk.
3. Låt koka ihop ett par minuter.
4. Tillsätt strimlade grönsaker (tex. paprika, sockerärtor, morötter) och låt dem bli varma i grytan.
5. Toppa med 0,5 dl grovt hackade jordnötter och servera med nudlar eller ris.
6. Garnera med hackad thaibasilika.


Så himla gott och enkelt!

fredag 23 september 2016

Vi förenar nytta med nöje här uppe!

Nu är vi uppe i Hälsingland i stugan, vi kombinerar jobb med nöje vilket är perfekt att man kan göra när man är egenföretagare! Igår sken solen när vi kom men idag är det lite mer mulet men det hindrar inte grabbarna från att åka ut med båten och fiska :-)


Möttes av vackra äpplen på vårt nya äppelträd! Så roligt med första skörden och det är något extra att få mumsa på egenodlade äpplen :-)


Men sen när man har hus/stuga så finns det alltid något "tråkigt" att fixa också och den här gången var det dags att krypa upp på vinden och fixa med något lock.... (tur att jag inte behöver bry mig så mycket förutom att dokumentera allt) ;-)


Snart dags för fredagsmys!

Borsta dina tänder med hjälp av telefonen!

Jag har fått testa Oral-B:s nya eltandborste Genius 9000! Det är en grym tandborste med Blutooth-kommunikation mellan tandborste och smartphone så precis som jag skrev i rubriken så hjälper din telefon dig att borsta dina tänder på allra bästa sätt!

Du behöver bara ladda ner en app som guidar dig genom din tandborstning och i appen kan du även välja vilken färg du vill ha på ringen överst på handtaget. Genius 9000 använder sig av en 3D-rengöring som oscillerar, roterar och pulserar för att bryta sönder och avlägsnar upp till 100% mer plack än med en vanlig manuell tandborste. Du fäster telefonen i en hållare som följer med och sen sätter du fast den på en spegel eller på kaklet med hjälp av sugkoppar så att den kommer i höjd med din mun. Appen meddelar sen om du behöver borsta mer på något ställe. Otroligt smart, eller hur? Det följer även med ett uppladdningsbart reseetui!

Tandläkare rekommenderar att man ska borsta sina tänder 2 gånger per dag och 2 minuter varje gång. Eltandborsten har därför en inbyggd timer som visar när du borstat klart och den har även en trycksensor som markerar om trycket från din borstning överstiger rekommenderad nivå. Du kan välja mellan sex olika borstlägen, Pro Clean (djuprengöring), Daglig rengöring, Tandköttsvård, mjuk, vitgörande och tungrengöring. Tandborsten kostar strax över 2000 kr vilket kan låta dyrt men vi vet ju hur dyrt det är att gå till tandläkaren och med tandborstens hjälp så kanske vi slipper gå till tandläkaren lika ofta!

onsdag 21 september 2016

Mina fötter behöver omvårdnad!

Jag har så ont i mina fötter och jag misstänker att det är hälsporre! Det är så himla jobbigt att gå för jag är super öm under båda fötterna. Jag fick hälsporre i somras då jag gick långa sträckor i mina platta Ballerinaskor men det blev bättre rätt snabbt när jag bytte skor men sen gjorde jag det dumma misstaget att gå på Formex mässan i urusla gympaskor och sen dess har jag haft ont varje dag! Min pappa tipsade mig om att köpa iläggssulor i gelé och nu när jag googlade på det så hittade jag dessa från Engelbert Strauss som jag är sugen att klicka hem.


Eller så kanske jag ska satsa på ett par "riktiga" gympaskor i bra kvalitet istället? Eller kanske både och för att vara på den säkra sidan? Jag går ju väldigt mycket i mitt jobb och snart är det dags för Hem och Villa mässan och tills dess måste jag verkligen ha löst mina fotbesvär!


Skorna kommer också från Engelbert Strauss som är marknadsledande inom arbetskläder med de har även ytterkläder, regnkläder och skor för alla åldrar. Så jag ska även passa på att klicka hem lite nya höstkläder till barnen för de har ju vuxit ur allt och allra helst behövs det ju dubbla uppsättningar också eftersom man inte orkar släpa regnkläder och stövlar fram och tillbaka varje dag mellan skolan och hemmet.


Detta är ett sponsrat inlägg.

Tips på fina och hållbara snittblommor

Idag är det onsdag och pappa kommer snart och ska sova här till imorgon eftersom han ska till läkaren imorgon bitti. Han behöver en specialistläkare som bara finns här i Stockholm så därför brukar han komma dagen innan så hinner han dels umgås med oss lite och dels så slipper han åka så himla tidigt från Hudiksvall samma dag som behandlingen är.

Ikväll har Max fotbollsträning och Smilla ska på sova-över-kalas hos sin klasskompis. Skolan är stängd imorgon och på fredag har vi tagit ledigt så imorgon åker vi upp till stugan för att dels ska jag och Jocke passa på att jobba där uppe och dels så ska vi stänga stugan för säsongen. Ska bli härligt med långhelg och killarna ser verkligen fram emot att fiska lite innan det är dags att dra upp båten på land. 

För över en vecka sen köpte jag fina afrikanska Spindel Protea på Ica Maxi och de står sig lika fina än! Så roligt när man "hittar" nya blommor som håller länge och de lyser upp så fint här hemma. Jag fick även tipset att jag kan spraya hårspray på dem och låta dem torka så håller de sig fina i all evighet :-)


tisdag 20 september 2016

Vågar du prata om döden?

Döden är ett starkt ämne men som ändå berör alla för alla har vi säkerligen mist någon vi känner. När jag fick förfrågan om att göra ett samarbete med Begravningsbyrån Fonus så var jag först väldigt tveksam. Hur skriver man om döden på ett bra sätt? Jag är ju livrädd för döden! Men faktiskt har jag tänkt mer och mer på döden sen barnen föddes för helt plötsligt blev jag mer medveten om vilket ansvar jag har. Därför fyllde jag i Vita Arkivet för några veckor sen, helt utan några påtryckningar och när jag berättade det för folk i min omgivning så visste ingen vad det var! Jag sökte på Begravningsbyrå Stockholm och där klickade jag mig sen vidare till Vita Arkivet där man kan planera sin egen begravning online och helt kostnadsfritt. Där kan dina anhöriga sen se hur du vill ha din begravning utformad, vilka försäkringar du har och var dina juridiska handlingar finns förvaltade. Perfekt för oss som tycker allt sånt är jobbigt att prata om och man kan även gå in och ändra efteråt om man vill. Så ta ditt ansvar redan idag och fyll i du också!

Säker design i badrummet!

Tidigare visade ju jag hur jag stylat om vår gästtoalett här hemma, vi har ju kakel både där och i vårt stora badrum. Jag är väldigt sugen att göra om helt i badrummet och skulle inte ha något emot att ha det så här:


Bilden är på Tarketts nya våtrumskollektion Aquarelle och våtrumsmattan finns i många olika mönster och färger. Tarkett har golv, väggar och bårder som skapar ett stilsäkert och funktionellt badrum och dessutom är det totalt vattentätt! De står i en klass för sig när det gäller vattentätheten och en anledning är att väggmattan monteras horisontellt och sveps runt rummet istället för att sättas upp i våder som man gör med tapeter. Med denna teknik så blir det bara en enda skarv istället för flera. Schysst, eller hur?

Fler bilder från Legoland

Här kommer fler bilder från fantastiska Legoland i Danmark. Man måste inte älska Lego för att åka dit för där finns så mycket annat att göra också! Vi gillade karusellerna jätte mycket och jag vet inte hur många gånger som jag och Smilla åkte Polar Expeditionen som är en Berg och Dalbana med fritt fall! Hur cool som helst!

Vi var på Legoland samtidigt som min väninna Annika och hennes familj och vi hade alla jätte mysigt och roligt tillsammans!


Första kvällen åt vi middag på hotell Legolands egna restaurang och andra kvällen gick vi bort till grannen Lalandia. Där blev vi glatt överraskade av den spanska atmosfären som rådde där! Ser inte ut som att vi är i Danmark, eller hur?


Legoland har öppet för säsongen fram till 30 oktober och mellan den 8-30 oktober kan man fira Halloween på Legoland för då fylls Legoland med läskiga spindlar, onda häxor och LEGO® Pumpor!
Mer info finns på deras hemsida!