tisdag 30 augusti 2016

Smakbox - Nya Vanor

Alltså månadens Smakbox gick inte av för hackor! En fullproppad box med 18 nya smaker att frossa bland! En härlig mix av produkter som har smaker som överraskar, noga utvalda ingredienser och även ekologiska och lokala alternativ. Temat heter Nya Vanor.


Jag kommer att recensera mina favoritprodukter allt eftersom så håll utkik om du är nyfiken vad jag tyckte. De produkter som jag hittills provat är:

Mörkrost volcanic Blend - Cafégo som är ett extra mörkrostat kaffe från Sofiero Kafferosteri. Både jag och Jocke gillar mörkrostat gott kvalitets kaffe och detta gick verkligen hem hos oss! Ett kaffe vi troligtvis kommer att köpa även i fortsättningen.


Ekologiska svenska havreringar, blåbär - FREBACO, frukostflingor som inte gick hem hos någon i familjen. Tror att det beror på att de har 90% fullkorn utan tillsatt socker och vi är vana att äta lite sötare flingor. Men önskar att jag kunde få oss att gå över till dessa istället.


Noa blåbär och bjöksav - En dryck med naturliga örter som bidrar till minskad stress och ökat fokus. Den ska jag prova någon dag när jag känner mig stressad.

Fruit and Nut bar Passionsfrukt och cashewnöt, Semper - En saftig bar som är fri från gluten, laktos och tillsatt socker och färgämnen. Ett perfekt mellanmål när magen börjar kurra!

Ekologiskt godis Triassic Garden, Hey Yum - Ekologiskt godis som försvann alldeles för fort, måste erkänna att jag åt upp hela påsen själv utan att bjuda! Förlåt familjen.... ;-.)


Rotfruktschips, Svenska Lantchips - Ekologiskt odlade rotfrukter och friteras var för sig innan de försiktigt blandas ner i påsen. Nyttigare och kanske tom godare än dina "vanliga" chips!


Årets Skörd Äppelmust, Kiviks musteri - en underbar råsaft av äpple som hela familjen gillar, vi dricker den både till frukost och till middagar!

Aprikosmarmelad, Bonne Maman - 100% naturliga råvaror och riktigt socker enligt traditionellt franskt recept. Använd på mackan eller kanske till osten!


Yoghurthållare, Smarta saker - En hållare som gör att du kan ställa din yoghurt upp och ner när det börjar bli lite kvar i förpackningen så att det blir lätt att få ut det sista. Nu har vi ingen sån förpackning hemma men ska prova sen.


Produkter jag ser fram emot att prova och som jag återkommer med en recension av:

Glutenfri mjölmix, Finax - Ett basmjöl som ersätter vanligt vetemjöl. Det ger saftigt och luftigt glutenfritt bröd och passar även bra till bullar och mjuka kakor.

Dark milk Kaffekross, vilda hallon, Malmö chokladfabrik - Ekologisk äkta svensk choklad med en kakaohalt av 52-56%.

Ekologiska 5 gryner, Zeta - Ekologisk grynblandning som passar i sallader och rustika grytor. Innehåller emmervete, korn, långkornigt råris, kamutvete och fullkornshavre.

Ekologiskt jordnötssmör, Green choice - Rikt på nyttiga proteiner, fetter och antioxidanter. Jag ska prova att baka på detta, har hittat ett recept som jag är nyfiken på, återkommer med recept och resultat!

Fajita, Burrito och Enchilada Spice Mix, Santa Maria - 3 smakrika ekologiska kryddblandningar som kan användas till mycket gott! Här kommer jag också att återkomma med recept och tips.

Bönmix, Bonduelle - Ångade baljväxter som ligger i ytterst lite lag. Spröda och goda på ett unikt sätt. Färdiga att använda i sallader eller som tillbehör.

Brödmix Fröbröd, nypon och chiabröd, Risenta - God brödmix där du bara tillsätter några få ingredienser, t.o.m. formen följer med! Ser fram emot att prova detta!


Är du också sugen att testa? Gå i så fall in på hemsidan www.smakbox.se och teckna dig för en prenumeration, boxen kommer sen varannan månad och du betalar endast 189 kr/box (värde 350-450 kr).

Höstpepp med Loppi

I Söndags var jag inbjuden till ett Loppi event på Skeppsholmen här i Stockholm. Där var fullt hus och Hugo Rosas och Cecilia Ehrling var konferencierer och guidade oss genom hela eventet.


Det bjöds på härliga utställare, Cava och fina goodiebags. Ellos bjöd på modevisning där de visade upp delar av höstens kollektion.


Träffade på många bloggkompisar där så det var väldigt trevligt så jag fick en mysig söndag medan Jocke och barnen passade på att få lite egentid med varandra och fångade Pokemons ;-)

måndag 29 augusti 2016

Vi provar Hemköps nya matkasse

Nu är vi igång med en ny vecka, veckan börjar tyvärr med regn och vi fick börja med att springa runt och leta regnkläder och stövlar till barnen här på morgonen. Jisses vad de har växt under sommaren! Stövlar och regnkläder som passade i juni passar helt plötsligt inte alls nu i slutet av augusti! Måste inhandla det snarast :-)

Förra veckan var lite av en kaosvecka, allt startade samtidigt, skola, aktiviteter, jobb, möten och andra viktiga uppstarter. Men vi var förberedda med maten i varje fall och tack vare Hemköps nya matkasse så fick vi även god, ekologisk och näringsrik mat i oss. Visste ni att Hemköp också börjat med matkassar? De har fem olika matkassar att välja bland och vi valde barnkassen och fick 4 goda middagar som passade utmärkt till både vuxna och barn. Här kan du läsa mer om Hemköps matkasse.


Kycklingwoken blev en höjdare, väldigt fräsch och god:


En annan middag var Fläskytterfilé med rostad potatis, grönsaksstavar och brunsås.

fredag 26 augusti 2016

Formex 2016 och ont i huvudet...

Min kropp och hjärna fick en liten chock att gå från 0 till 100 så jag har haft ont i huvudet hela veckan och känt att jag inte orkat blogga så mycket men nu mår jag bättre och idag har jag bestämt mig för att jobba hemifrån och ta fredagsmys tidigt.

Det har varit massa pressvisningar hela veckan och i onsdags gick jag på Formex hela dagen mellan 8.00-19.00 i nya gympaskor som jag trodde skulle vara mjuka och sköna men det visade sig att de inte alls var det då jag kom hem med skavsår och ont i benhinnorna. Men Formex var som vanligt helt fantastiskt och jag fick massa inspiration och fina bilder. Det kommer att bli några inlägg spridda framöver med bilder från mina favoritmontrar.


Årets Formex hade Temautställningen Nordic Me. Temat fokuserar på medvetenhet, våra val och levnadssätt. Andra ledord är arv och natur. Utställningen har inspiration från nordiska fjäll, hav, norrsken, is och snöformationer och böljande landskap.


Trender jag såg var att guld fortsätter starkt, jag gillar guld jätte mycket men använder det inte så mycket själv i min egen inredning men det kanske blir mer framöver... Här ser ni bilder från Broste, Skultuna och Jonathan Adler.


Kähler däremot satsar på rosa/plommon färg på årets vaser.

tisdag 23 augusti 2016

LEGO Tävling - 3 vinnare!

Jag skrev ju tidigare att vi kommer att besöka Legoland i September och därför tänkte jag nu tävla ut lite LEGO till er i samarbete med LEGO. Smilla och Max leker nästan varje dag med Lego och de kan sitta i flera timmar!


Tre stycken av er vinner en LEGO Friends Korvkiosk (värde 349 kr) och det enda ni behöver göra är att skriva i en kommentar här nedan vilken som ska få detta Lego om du vinner. Ni får också gärna dela denna tävling på er Facebook sida!


Tävlingen pågår parallellt med min Instagram (Niehoffs) så tävla gärna även där för dubbel vinstchans!

3 vinnare utses måndag den 29 augusti kl. 22.00.
Lycka till!

måndag 22 augusti 2016

Nu är vi igång!

Nu är vi igång på fullt allvar här hemma. Jag har varit på Kick Off nere i Skåne för att starta ännu en säsong som Teamleader hos inredningsföretaget Zelected by Houze. Jag har många härliga tjejer i teamet och idag fick jag äntligen hem nya höstkollektionen! Så mycket fint så jag nästan dör! Jag vill typ ha ALLT och jag har typ beställt hem allt, ha ha det blir dyrt men jag älskar att hela tiden ha ett uppdaterat hem med den senast inredningen så jag tycker att det är värt det! Hör av dig om du vill komma och se kollektionen eller boka en egen visning!


Även barnen har börjat skolan idag och det gick hur bra som helst och de längtar redan tills imorgon! I morse var det upprop kl. 10.00 så då gick det bra att komma iväg men imorgon är det en vanlig skoldag som börjar redan 8.15 så vi får se hur det går då men morgontrötta familjen Niehoffs ;-)
God natt!

torsdag 18 augusti 2016

Äntligen hittade vi en som passar oss!


Efter att ha sprungit runt en hel dag i affärer så har jag nu äntligen sjunkit ner i soffan med ett glas vin och en enklare räkmacka. Klockan är snart midnatt och om 5 timmar ringer min väckarklocka och jag ska bege mig ut till Arlanda för att att ta flyget ner till Skåne för en tvådagars konferens med Zelected by Houze. Men jag kände att jag behöver landa lite här i soffan innan jag går och lägger mig. Just det, packa kanske jag ska göra också... det blir övernattning på hotell och middag imorgon kväll så jag måste leta fram något finare att ha på mig... just nu har jag inte den blekaste vad jag ska ha... phu.. men kul ska det bli, lovar att rapportera om allt!

 
Sen måste jag ju visa er vad vi köpte idag :-)
Vi köpte en ny spis! Vi har varit utan spis i 5 veckor och det har inte varit lätt alla gånger då det har blivit mycket hämtmat och micromat men som tur var så har vi inte varit hemma så mycket utan bara några dagar här och där.

Sen det här med att välja vilken spis man ska ha! En djungel men vi har fått många bra tips av vänner och idag slog vi äntligen till på en Siemens. Det har induktionshäll och varmluft, inbyggd stektermometer, timer och en massa andra finesser men det som fick oss att välja just denna var nog den snygga designen!


Ser fram emot att baka och laga mat med den i många år framöver!

onsdag 17 augusti 2016

Allt är blått

Här försöker vi krama det allra sista ur våra semesterdagar, ta vara på varje minut och vi har med lite sorg börjat "stänga" sommarstugan idag. Det känns som att det var bara förra veckan jag plockade fram parasollet, grillen och utemöblerna och nu är det dags att plocka in dem i förrådet igen. Får lite ångest när jag inser att jag inte legat i hängmattan en enda gång i sommar! Men ändå har vi haft en fantastisk sommar och vi har varit mer nere på stranden än vi brukar så jag ska absolut inte klaga.

Vi har även varit ute i skogen och plockat blåbär, hela skogen är blå så det är underbart och man får snabbt ihop flera liter, så nu ska vi fylla frysen och njuta av dem under vinterhalvåret också! Men himlars vad blått allt är här nu, våra händer, läppar, barnens kläder....

lördag 13 augusti 2016

Vi ska till Legoland!!!

Innan sommaren pratade vi om att vi måste göra ett besök till Legoland i Danmark! Vi har aldrig varit där och barnen är verkligen inne i en "Legoålder" nu. Men när vi började kolla på hotell så visade det sig att allt var fullbokat och vi hittade inte direkt någon tid att åka men nu har vi tagit upp det på tapeten igen och bestämt att det får bli en resa dit i september istället. Förhoppningsvis är det inte så kallt då så att vi kan gå runt där utan att frysa och det är förhoppningsvis inte så långa köer till alla attraktioner.

För er som inte har sån koll på LEGOLAND® Billund Resort så kan jag säga att det är en helt egen värld! En värld som består av 60 miljoner klossar! Ni kan tänka er vad häftigt att gå runt bland berömda byggnader i miniformat, känna sig som en cowboy i Vilda Västern, hälsa på pirater och prinsessor eller besöka den vilda vattenparken Aquadome. Nytt för i år är Lego Ninjago World som är på 5 000 kvm! Där man kan träna upp sin smidighet, snabbhet, reaktionsförmåga, styrka och balans - samtidigt som Ninjakunskaperna sätts på prov. Jag kan redan nu säga att vi aldrig kommer att få Max därifrån :-) Smilla ser mest fram emot Lego Friends då hon älskar att leka med dem.


Vi har bokat två nätter på fyrstjärniga Hotel LEGOLAND®  som ligger mitt i parken så det känns väldigt lyxigt att få bo så nära och bra! Men vi har inte bestämt än hur vi åker ner och vi behöver massa tips från er som varit där så kom gärna med tips!


Eftersom jag kommit in i en riktig LEGO känsla nu och barnen och jag har suttit och byggt Lego hela morgonen så har jag fixat en härlig LEGO tävling till er som kommer upp här i bloggen snart, så håll utkik!

fredag 12 augusti 2016

Boka in en gratis trendföreläsning!

Snart är våra 10 veckors ledighet slut :-( Vad fort det har gått men jag och barnen har haft det fantastiskt och vi har ju en hel vecka till så än är det inte riktigt slut.
Men nästa fredag kör det igång för mig, då ska jag flyga ner till Skåne på Teamleader träff/kick off med Zelected by Houze och det ser jag fram emot! Det ska bli kul att se den nya kollektionen live och jag ser fram emot att få boka in roliga inspirationsträffar med er i höst. Jag ska också helgen efter gå runt på Formex och lära mig vad det är för trender som gäller framöver så att jag kan sätta ihop en rolig trendföreläsning också samtidigt som jag presenterar de nya produkterna för er. Passa på redan nu att boka in en träff med mig då mina dagar försvinner snabbt. Skicka ett mail till: annelie.niehoff@zbh.se. En träff tar ca. 2 timmar och jag kan både vardagskvällar, helger och även har jag möjlighet att komma ut till ert jobb om ni ska ha after work eller liknande. Helt gratis och inget som helst köptvång utan se det bara som en rolig inspirationsträff där ni själva bestämmer om ni vill fika lite medan jag pratar eller kanske dricka ett glas vin.

Katalogen kan ni bläddra i här om ni vill: Zelected by Houze hösten 2016
och gilla gärna min Facebook sida så missar ni inga uppdateringar: Niehoff inredning


Sen behöver jag även kolleger över hela Sverige! Så om du är social, gillar inredning och kan tänka dig ett roligt extra jobb så kan jag verkligen tipsa om att bli min kollega! Maila mig för mer information och bestämmer du dig innan 31/8 så får du ett extra inredningspaket gratis (värde 2000 kr).