söndag 31 juli 2016

Recept på Piggelindrink!

Jag tipsade förut om Rabarbermojito som jag bara älskar men nu har i varje fall mina rabarber börjat bli träiga så nu tänkte jag tipsa om en annan perfekt sommardrink istället, nämligen Piggelindrink!

Köp ett paket Piggelinglass och en flaska Sprite eller Fruktsoda på affären, leta fram din flaska med bananlikör från 90-talet och sen är det bara blanda ihop och njuta i sommarvärmen.


Recept Piggelindrink:
4 cl vodka
2 cl bananlikör
Fyll upp med kall sprite eller fruktsoda
Stoppa ner en piggelinglass som drinkpinne

Njut!

Smilla på scen med Mojje!

Äpplet faller inte långt från trädet sägs det ju och medan pappa Jocke står på scen med Michael Bolton så står dotter Smilla på scen med Mojje.... på min bekostnad ;-)

Så här gick det till:
Vi var på HudikKalaset i fredags för att titta på Mojje och Mojje frågar från scenen om något barn har en mamma som brukar prutta och självklart sträcker min underbara dotter upp handen! Mojje kommer ner till oss och frågar Smilla vad hennes mamma heter i för- och efternamn och sen berättar han för hela publiken att "Annelie Niehoff är minsann en riktig storpruttare" och att han vill tillägna nästa sång till mig.... han börjar då att sjunga på sin sång, "Varför pruttar mamma" och efter ett tag avbryter han och ber Smilla komma upp på scenen och sjunga klart sången med honom. Ha ha... helt sjukt roligt och efteråt blir det bestämt att Mojje och jag ska ha delad vårdnad om Smilla så att hon kan fortsätta följa med honom på turné ;-) Både Smilla och jag får en varsin skiva av honom och på min ringar han såklart in pruttlåten!


Har även lagt ut en film på You Tube om ni vill se, klicka i så fall på denna bild:


Efteråt gick vi på Tivoli och barnen fick åka karuseller tills de nästan storknade. Men roligt hade de och det blev en väldigt rolig dag för oss!

lördag 30 juli 2016

Älskar att fylla år!

Vilka mysiga dagar vi har haft med våra vänner Helena, Tilda och Linnea! Vädret fortsätter att imponera och både mammor och barn håller sams :-)


Det är tredje året som de är här och hälsar på och förr om åren har vi knökat in oss i stugan men i år har de med sig en egen husbil som de sover i.


Jag passade på att fylla år också häromdagen och jag, med stor hjälp av grillexperten Helena, grillade lax i foliepaket som vi sen bjöd mamma, pappa och grannar på. Helena lagade maten och jag blandade drinkar och bjöd på cheesecake. Recept på både cheesecake och drinkar kommer i nästa inlägg!


Det var inte bara jag som bakade utan jag blev även bjuden på en Lakritskladdkaka av min lillasyster och den var ljuvligt god! Just nu växer det massa hallon överallt så därför blev det "hallontema" denna födelsedag både på hennes kaka och min kaka och det kändes så lyxigt eftersom jag älskar färska hallon! 


Tack alla som grattat mig här på bloggen, Instagram och på Facebook! Jag har försökt tacka er alla personligen men då över 250 personer skrivit till mig så kanske jag råkat missa någon, ber om ursäkt i så fall! 
Kram och god natt! (Hur kunde klockan bli så här mycket, igen!?)

fredag 29 juli 2016

Jocke på turné med Michael Bolton

Igår spelade Jocke i Varberg med bl.a. Michael Bolton, Robert Wells, Wiktoria och LaGaylia och ikväll har de spelat i Kristianstad. Hela turnéschemat ser ni på bilden här:


Från början var det tänkt att jag och barnen skulle hänga med men vi bestämde oss för att vara i stugan istället. Det hade varit roligt att hänga med och gissa om jag blev överraskad när de alla ringde och sjöng för mig igår kväll :-) Det är inte ofta man får födelsedagssång av världsartister ;-)


Ja, som sagt så fyllde jag år igår och vi hade en mysig dag här i stugan och jag blev firad med sång, blommor och paket. Mer om detta skriver jag imorgon då mina ögon går i kors av trötthet just nu, jag måste sluta att blogga så här sent på nätterna ;-)
Kram!

onsdag 27 juli 2016

Flygmyror, krokodiler och badkorvar

Nu har våra vänner Helena, Tilda och Linnea kommit och hälsat på oss. Vi har jätte mysigt och det blir mycket god mat och dryck och barnen leker jätte bra med varandra. Igår när de kom så gick vi nästan direkt ner till sjön och badade och även idag har vi badat och barnen älskar det verkligen! Men det blir mycket kånkande när de ska ha med alla de uppblåsbara djuren, simkorvar, bollar, fika, handdukar och filtar... tur att vi har nära :-)


Det är nästan inga mygg ute på kvällarna så Helena och jag har kunnat sitta ute och pratat till rätt sent men varje kväll runt 19.30 tiden så kommer istället en svärm med flygmyror!!! De dras till vårt vita parasoll och den ljusa vaxduken har jag förstått så nu har jag tagit bort vaxduken och fällt ihop parasollet men de kommer ändå och dyker ner i våra saftglas och i vår mat så det är inte så trevligt precis. Till och med barnen blir less på dem och går lös med flugsmällor och vattenpistoler och försöker att döda dem men efter någon timme så försvinner alla lika fort som de dök upp. Konstigt fenomen men efter att ha googlat så förstår jag att det är parningstid nu i några dagar så det är väl bara att stå ut. Hellre flygmyror än mygg för myrorna sticks inte i varje fall!

Nu sover alla utom jag (som vanligt) så nu ska jag också ge mig, det är en "stor" dag imorgon och jag har blivit lovad sovmorgon så vi får väl se hur det blir med det ;-)

tisdag 26 juli 2016

Recept morotskaka

Idag har vi bakat Morotskaka! Vi hade ett gäng morötter som bara ligger så därför bestämde vi oss för att baka en sådan och en morotskaka blir alltid så saftig och god! Vi använde oss av följande recept:

* 3 ägg
* 3 dl socker
* 3 dl rivna morötter
* 1 dl rapsolja
* 3 dl vetemjöl
* 1 tsk bakpulver
* 1 tsk bikarbonat
* 3 tsk kanel
* 1 tsk salt
* Smör till formen

Glasyr:
* 200 g philadelphiaost
* 2 dl florsocker
* 1 msk citronjuice

Sätt ugnen på 175 grader och smörj en form.
Vispa ägg och socker poröst och tillsätt de rivna morötterna och rapsoljan.
Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel och salt i en bunke och rör ner i äggsmeten.
Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 60 min.
Låt kakan svalna och bred sen över glasyren.

Jag freestylade lite och dekorerade med skivade morötter och citronmelissblad. Man kan även dekorera med valnötter om man vill.

söndag 24 juli 2016

En sommarkväll med ett glas rosé...

Idag har det varit varmt igen men det har också kommit en regnskur och lite åska men regna får det gärna göra lite grann för blommornas skull. Bara det blir sol sen igen och det blev det ju :-)

Nu sitter jag här i stugan och planerar inför veckan, vi får besök av vänner från Stockholm imorgon som ska stanna några dagar så det ska bli kul för barnen att få kompisar på besök och för mig att ha någon att dricka vin med på kvällarna när de somnat. Finns inget mysigare än att sitta en sommarkväll med ett glas rosévin och bara snacka "skit".


Nu sover barnen och jag hör att det regnar igen ute så jag ska också gå och lägga mig och ligga och lyssna på smattret ett tag. Älskar att vara ledig och inte ha några måsten och krav. God natt och sov så gott!

lördag 23 juli 2016

Värmebölja!

Idag är det så hett ute så det nästan inte går att vara ute. Parasollet åkte upp idag och det är inte ofta jag gömmer mig bakom ett sånt! Tur att vi bor vid sjön så att vi har nära att springa ner och svalka oss i det 24 gradiga vattnet. Sjön är spegelblank och till och med jag blir sugen att bada.


Smilla har sin kompis Klara på besök och de har börjat att bygga ett 1000 bitars pussel! De har hållit på att bygga i två dagar nu och har sånt tålamod men nu börjar de tröttna och man kan ju inte packa ihop ett obyggt pussel så gissa vem som sitter där nu och kämpar ;-)

fredag 22 juli 2016

Lithells sommarnyheter

Även fast jag personligen inte blir lika hungrig på sommaren som vinterhalvåret så märker man ingen skillnad på barnen. De "kräver" frukost, lunch, mellanmål och middag även fast det är sommarlov och jag tycker att det är så svårt att hitta på luncher och middagar varje dag och man har ju inte lust att spendera hur mycket tid som helst vid spisen på semestern. Då är det perfekt att grilla tycker jag och korv fungerar alltid för barnen, Lithells kommer under sommaren att skänka 1 kr för varje såld "Barnens grillkorv" till Bris så det är ett litet tips att köpa just deras korv.


Men Lithells har god korv även för vuxna och det finns både tjocka, smala, kryddkorvar och nu även kycklingkorv! Kycklingkorven har tagit en given plats i många familjer då allt fler väljer vitt kött. Det finns naturell kycklingkorv men nu finns de även i smakerna Mozzarella & Soltorkad tomat samt Paprika.


Nytt är även att de har nya goda toppings som man kan äta tillsammans med korven! Goda toppings är ju aldrig fel och det höjer ju smakupplevelsen avsevärt! Toppingen finns i smakerna Picklat Äpple & Curry, Paprika & Tomat Relish och Rödlöks Chutney.


I samarbete med Buzzador och Lithells har jag fått smakprov på kycklingkorvar och toppings och då det gick hem hos hela familjen så kommer vi nog att fortsätta med dessa goda, enkla och snabba luncher hela sommar. Perfekt ju!

onsdag 20 juli 2016

Vinn en Smakbox!

Visste ni att det finns ett företag som heter Smakbox? Det är en box som är perfekt för alla som är matintresserade och som söker inspiration och vill upptäcka nya produkter. Man blir enkelt prenumerant på deras hemsida och sen får man varannan månad en box med 15 nyheter för endast 189 kr/boxen och boxens innehåll har ett värde på 350-450 kr. Frakt ingår i priset och det är ingen bindningstid så det är även enkelt att pausa eller avsluta prenumerationen.

Nästa Smakbox kommer i mitten av augusti och temat är "Nya Vanor". Jag har i samarbete med Smakbox fått möjligheten att tävla ut en box till en av er och om du vill vara med så ska du följa Smakbox på Facebook eller instagram och skriv sen en motivering här nere varför du vill vinna en Smakbox.

Tävlingen pågår parallellt med min instagram (Niehoffs) så du kan även tävla där för dubbel vinstchans. Tävlingen avslutas söndag den 31/7 kl. 21.00 och en vinnare presenteras kort därefter i ett nytt inlägg.

Lycka till!

tisdag 19 juli 2016

Springa runt i pyjamas och fånga fjärilar

Idag har det inte varit ett moln på himlen och jag har suttit på altanen och bara sugit åt mig massa sol! Barnen sprang hela förmiddagen runt i pyjamasar ute på gräsmattan och försökte fånga fjärilar med håvar och Jocke har varit duktig och klippt gräset och slagit vass nere vid sjön. Med andra ord en helt perfekt sommardag!


Självklart har det blivit fiske även idag men idag blev det ingen fångst, tror att även fiskarna blev lite slöa i värmen! De har lovat att värmen ska hålla i sig så ser redan fram mot morgondagen!

måndag 18 juli 2016

Inflyttningsfest hos syrran

I lördags hade syrran och hennes man kombinerad 40-års fest och inflyttningsfest i deras nybyggda fina hus som ligger granne med vår stuga här uppe i Hälsingland.


Det bjöds på god bål, snacks och grillat och det var väldigt trevligt med vänner, släkt, grannar och nya bekantskaper.


Annars har vi bara njutit av semestern här uppe, Jocke och Max har nästan bott i båten då de fiskat nästan hela dagarna och de har även fått en del fisk till Max stora glädje! Tyvärr rekommenderar de inte att man ska äta fisken från denna sjö då det kan finnas kvicksilver så ibland får fisken hoppa tillbaka ner i vattnet och ibland får katterna en god måltid.



Äta och dricka gott + Sommarkväll på SVT

Nu är vi uppe i stugan i Hälsingland igen, kors och tvärs över hela landet är vår melodi ;-)
Dock är vi inte alltid fulltaliga så när vi är det så firar vi lite extra och något som vi gillar är att äta och dricka gott!


Vi har redan haft några härliga dagar här uppe och hunnit med både 40 årsfest/inflyttningsfest, fiske och bad. Mer om det skriver jag imorgon för nu ska vi kolla på SVT Play på premiäravsnittet av Sommarkväll med Rickard Olsson som sändes igår kväll och som vi missade eftersom vi var på fest. Om ni också missade det så klicka in HÄR så ser du bl.a. när Jocke spelar med Marcus och Martinus och med Tomas Andersson Wij.