onsdag 30 december 2015

Ännu en härlig vecka till fjälls!

Nu är vi inne på vår andra semestervecka i fjällen och vi har det så mysigt och skönt! Nu är vi i Bydalsfjällen och här finns mer snö än i Sälen men tyvärr så blåser det väldigt mycket så det blir lite kallt om kinderna när man åker utför.

Men här är vi ett härligt kompisgäng som umgås varje dag. Vi äter middagar på restaurangen tillsammans, vi åker skidor tillsammans och barnen leker jätte mycket med varandra. De går också på skidskola och vi ser för varje dag hur de blir säkrare och säkrare i backen.


Vi bor i en mysig lite stuga med öppen spis så vi eldar, spelar kort och myser mycket. Sen har vi råkat vända på dygnet så det blir sena kvällar och sena frukostar men det får man ta när det är semester :-)

måndag 28 december 2015

Passion för textil

Är det någon mer än jag som känner att det räcker med julen nu? Nu vill jag lägga årets tomtar bakom mig och börja blicka fram emot våren 2016!

Nu innan jul var jag på en fantastisk pressvisning med Jotex och de presenterade så mycket fint inför våren! Jotex är Nordens största butik för heminredning på nätet och har över 1200 gardiner i sitt sortiment! Det finns i många olika ljuvliga pasteller, vajande bladverk, enfärgat och en och annan papegoja.


De satsar även på sängkläder i EKO-bomull och alla deras barnsängkläder är tillverkade i 100% ekologisk bomull som både är bra för miljön och för ditt barns hud.


Vad sägs som att göra en sänggavel med levande blommor? Nja, det blir nog lite väl dyrt att byta ut blommor hela tiden men snyggt är det i varje fall! Jag skulle inte tacka nej till det här romantiska sovrummet!

lördag 26 december 2015

Vi äter och dricker hela tiden känns det som

Nu närmar veckan sig sitt slut och imorgon är det dags att skiljas åt från Jockes fina familj. Men den här veckan kommer vi nog att leva på länge :-) Vi har haft det så lyxigt med så god mat och goda drinkar varje kväll!


Sen har det kanske blivit lite väl mycket sötsaker och desserter men det hör väl till när man har semester tycker jag! Vi har även haft lekar och frågesport nästan varje dag och vi har varit två dagar på det stora badlandet Experium där det finns häftiga vattenrutchkanor och andra roliga vattenaktiviteter.


Vi har även varit på After Ski med bl.a. Sälens maskot Valle vilket barnen har tyckt varit roligt.


Imorgon åker jag, Jocke och barnen vidare upp till Bydalsfjällen och där hoppas vi verkligen att backarna är bättre så att vi får chansen att åka lite mer än vad vi gjort den här veckan.

Så här såg vår julafton ut

Vi hade en mysig julafton från morgon till sen kväll och vi lekte lekar, åt god mat, drack gott och fick även påhälsning av tomten! Barnen var tveksamma om tomten verkligen skulle hitta oss här i fjällen men när de såg honom genom fönstret så var lyckan total :-)


Till Kalle Anka så somnade nog hälften av de vuxna ;-)


Sen blev det gott julbord som mina svärföräldrar stod för:


och kvällen avslutades med julklappsspelet, lika roligt varje gång :-)


Hoppas ni också fick en fin julafton!
Kram!

Fjällsemester

Här uppe i fjällen är det full fart! När 15 personer bor under samma tak så händer det grejer hela tiden och någon tid till att blogga finns knappt! Att bo 15 personer i åldern 6-74 år är en rolig utmaning och det går faktiskt mycket bättre än jag trodde! Stugan har två våningar och är mer ett hus än en stuga då den är på 162 kvm så det känns aldrig trångt och vi turas om att ansvara för alla middagar.


Tyvärr är inte skidbackarna de bästa, det har regnat och blåst en massa så snön som kom de första dagarna har nästan helt försvunnit. Men just i backarna finns det konstsnö men som du ser på bilderna nedan så är det bart utanför backarna.


Men barnen är ändå rätt nöjda och de har ändå fullt upp med att leka med alla kusiner, bada i det stora badhuset, gå på After Ski och vi har även åkt pulka och stjärtlapp i backen :-) Max som är yngst har tävlat i backen med sin farfar som är 74 år och när de håller på att busa kan man inte tro att det är 68 år emellan dem :-) Så härligt att se!


Här är hela galna gänget i en groupie :-)

onsdag 23 december 2015

Alla vill ha fredagsmys hos oss

Jag har fått äran att Buzza en Epson Projektor EH-TW530! Vi blev hela familjen överlyckliga eftersom vi har funderat på en projektor länge. Vi har ofta filmkvällar hemma och då är det coolt att få en lite större bild och koppla in bättre ljud. Helt plötsligt vill alla ha fredagsmys hemma hos oss :-)

I mitt inre har jag tänkt att det skulle vara lite komplicerat med en projektor då jag fått för mig att man måste bygga en speciell hylla till den och att man måste dra kablar och dylikt och att det skulle vara krångligt att få till tekniken. Men Epson slog hål på alla mina tveksamheter då till och med jag som är oteknisk kunde med den från första början och man kan ställa den nästan överallt!

Den är dessutom så enkel att flytta så Max har den ibland i sitt rum och kopplar in X-boxen i den och Smilla har filmmys inne på sitt rum med sina kompisar. Man behöver dessutom inte ha någon filmduk utan man tittar rakt på väggen eller man kan till och med ligga i sängen och kolla på film i taket :-)


Vi älskar att dansa i vår familj så att dansa till "Just Dance" med den här enorma bilden är underbart roligt och engagerar både familj och vänner!


EPSON Projektor visar i full HD i 3D och 2D och 3LCD-teknik, högt kontrastförhållande och skarpa bilder. Dessutom kan bildstorleken bli upp till 300 tum!

Vill du också bli värvad till att bli en Buzzador? Hojta bara till så bjuder jag in dig!

Quorn lanserar julspecial!

Tillhör du dem som inte vill äta kött och tycker att julborden inte är så roliga då det ofta fokuseras mycket på julskinkan, korven och köttbullarna?
Då är Quorn räddningen för dig för nu lanserar de Julspecial vilket är en julskinka som ser ut som en vanlig julskinka men är mer jämn i formen och är lakto-ovo-vegetarisk och glutenfri. Du griljerar den själv så att du sätter en egen prägel på den.


I Quorns sortiment finns även korv och färdiga köttbullar. Det finns även färs för de som vill göra egna köttbullar.

Alla Quorns produkter liknar kött till utseende och konsistens men är baserade på mykoprotein, ett näringsrikt, köttfritt och högkvalitativt protein som är helt naturligt. Det innehåller ingen soja och är inte genmodifierat på något sätt.


Så nu hoppas vi att alla restauranger också ser till att dessa alternativ finns på deras julbord i jul, eller hur?

Kram!