lördag 31 oktober 2015

Happy Halloween!

Vårt Halloweenfirande fortsätter och barnen älskar att vara utklädda och ikväll har de gått runt i den lilla byn här uppe i Hälsingland och skrämt grannarna.


Vi har även varit och hälsat på våra vänner Annette, Mattias och Oskar idag. Annette och Mattias gick jag i samma klass som på gymnasiet och sen dess har vi varit goda vänner. Alltid lika mysigt att umgås med dem och extra kul nu när de även har en söt liten kille på 3 år.


Ikväll har mamma och pappa bjudit på god middag igen och vi blir som vanligt väldigt bortskämda när vi är här hemma! Nu sitter vi framför tv:n hela gänget och dricker lite vin och umgås. Vi har en härlig lördagkväll helt enkelt och känner att vi inte vill åka hem till Stockholm imorgon!

Så här firar vi Halloween!

Hej! Hoppas ni alla har en skön och lite läskig Halloweenhelg! Vi har ju haft höstlov hela veckan och i onsdags åkte vi upp till Hälsingland för att fira Halloween med mina föräldrar, syskon, kompisar och alla andra vi känner här uppe. Barnen har hjälpt min pappa att bygga lite vilket de tycker är jätte roligt.


Igår var vi till Ljusdal på "Spöknatta" och gick på marknad, fick ansiktsmålning, spanade in pumpor, skrämdes av häxor och spöken och handlade goda "Järvsö Kokosbollar" som min systerdotter Felicia stod och sålde. Träffade även på min kompis Annika Rådlund som också var hemma på besök.

Idag har vi varit i stugan och vinterbonat den, satt på element, tagit in trädgårdsmöbler och blommor. Känns lika sorgligt varje år när vi "stänger" den men vi håller tummarna att vintern går fort så att vi snart kan vara där igen.

Ikväll har vi ätit middag med mina föräldrar, syster och hennes man och vi har Halloweenpyntat och skurit ut våra egenodlade pumpor, det blev hela 4 stycken! 


Barnen ville även göra spindelkakor men då det var omöjligt att hitta svarta lakritssnören här uppe så fick det bli röda spindlar och de fick försöka pyssla hur de ville. Kanske inte så fina spindlar men barnen blev nöjda och det är huvudsaken ;-)


Ikväll har vi busat och lagt spindlar i sängarna så det blev en hel del skratt och skrik innan alla somnade. Men nu sover alla sött utom jag.... men jag sov längst i morse och är inte speciellt trött men ska gå och lägga mig på spikmattan ett tag så brukar jag somna gott efter det.

God Natt!

fredag 30 oktober 2015

Ser det ut så här hemma hos er också?

Känner ni igen er i den här filmen?

Det är lite skrämmande att det ser ut så här i många hem och vi har faktiskt försökt minimera dataspelningen till en timme om dagen hemma hos oss och det går faktiskt ganska bra även om barnen protesterar högljutt varje gång vi säger att det är dags att lägga ifrån sig deras iPads.
Jocke och jag har också sagt att vi måste bli bättre att spela "riktiga" spel med barnen. Spel som vi spelade när vi var små och som fortfarande hänger med ser man när man går in på te.x. Hasbros hemsida. Kommer ni ihåg dessa spel?

tisdag 27 oktober 2015

Give Back!!!

Zelected by houze tar varje år i samband med julen fram en eller flera varor som kallas "Angelz by houze". I år har vi tagit fram ett unikt änglaljus med doft av vanilj.
Vid försäljning av dessa ljus doneras 100% av vinsten till en stiftelse i Indien. Denna stiftelse har adopterat 51 barn i åldrarna 6-20 år, som nu bor på ett gemensamt elevhem där de också får gå i skolan. Uttrycket "Give Back" blir en allt viktigare del av vår samtid - ett litet citat som betyder så mycket!

Vill du också vara med och bidra genom att beställa dessa underbar ljus? Det är ju perfekta julklappar också till dina vänner! Maila mig: annelieniehoff@gmail.com så hjälper jag dig med en beställning. De kostar 169 kr/st och det tillkommer 69 kr i frakt.

Höstlov!

Det är så skönt med höstlov och egentligen inte ha något planerat, vi kan ligga och mysa extra länge i sängen innan vi stiger upp, vi äter långfrukostar och sen spelar vi något spel och går ut och leker en sväng. Vi passar också på att läsa böcker! Barnen älskar när vi vuxna läser för dem och idag har vi börjat på boken Mandelhjärtat som är en kapitelbok för barn mellan 6-9 år. Det är Kerstin Lundberg Hahn som skrivit den och den handlar om en pojke som heter Oscar som egentligen har allt han önskar sig förutom en sak och det är att han har en stor längtan efter en egen hund!


Vi kan även rekommendera boken "Tio vilda hästar" som är skriven av Grethe Rottböll. Det är en bok för de lite mindre barnen, kanske de som är mellan 3-6 år. Med väldigt fina bilder och rolig text. Den boken handlar om hur 10 hästar tävlar om att ta sig till toppen av ett berg fortast möjligt på valfritt sätt.

Nu sprang barnen precis iväg till grannbarnen för att leka så jag ska passa på att röja lite här hemma och förbereda middagen. Vi hörs!

En bra start på degen

Ikväll har jag bakat, jag kände mig lite piggare så därför bestämde jag mig för att göra det. Jag och barnen har varit hemma hela dagen så därför kände jag mig lite rastlös och ville hitta på något. Jag provade Kronjäst nya färdiga surdeg och gjorde ett gott surdegsbröd som vi åt nu ikväll tillsammans med marmelader, färskost och krasse och en god kopp te.


Om ni inte redan provat KronJäst färdiga surdeg så kan jag tipsa om den för det är superenkelt att baka surdegsbröd av den! Den finns som råg- och fullkornsvetemjöl och ikväll gjorde jag fullkornsvete och använde mig av följande grundrecept.

1 påse (150 g) surdeg fullkornsvete.
1/2 pkt färsk kronjäst för matbröd
5 dl kallt vatten
13,5 dl vetemjöl special
2,5 tsk havssalt eller vanligt salt
1 msk oliv- eller rapsolja

Knåda ihop alla ingredienser utom saltet till en smidig deg, ca 10 minuter i maskin eller 15 min för hand. Häll i saltet i slutet.
Låt jäsa till dubbel storlek i bunke med plast i minst 1 timme.
Knåda degen på bordet och dela i 2-3 bitar och forma till valfri form. Sikta därefter lite mjöl över bröden.
Lägg bröden på en plåt och täck med plast, lät jäsa i ca 1 timme.
Sätt ugnen på 260 grader och sätt samtidigt in en tom djup plåt längst ner i ugnen.
Gör 2-3 snitt över bröden precis innan plåten sätts i ugnen, sänk temperaturen till 220 grader. Töm i 1 dl vatten i den tomma, varma plåten.
Grädda mitt i ugnen tills bröden fått fin färg, ca. 20 minuter.
Låt svalna på galler.

För att få mer smak i brödet kan man blanda i olika kryddor, oliver, ost och annat men ikväll nöjde jag mig med att göra ett neutralt bröd för barnens skull och istället kunde vi som ville använda färska kryddor som pålägg istället.


Jag vet att det inte är så bra att äta mackor så här sent men himlars vad gott det är!!!

måndag 26 oktober 2015

Kommande nyheter hos Indiska

Har ni besökt Indiska på sista tiden? Nu i oktober har de fått in mycket nytt och de har satsat mycket på det genuina och personliga.

Indiskas jul kommer fokusera mycket på hantverket och det folkloriska även det dukade bordet blir en röd tråd genom hela julen. Färgpaletterna domineras av ljusa toner och oblekt vitt, grått och nyanser av rött med inslag av svart.

Lagom till advent kommer även Indiskas designsamarbete med Note Design Studios. En underbar adventsljusstake där man kan pynta med röda äpplen, nötter eller annat "juligt" men tanken är att ljusstaken ska gå lika bra att använda det övriga året då man då bara byter ut pyntet mot sommarblommor eller annat som passar årstiden.

Första matchen!

Här hemma har det varit sjukstuga i några dagar, jag och Smilla har varit super förkylda och idag kände även Jocke av det. Bara Max som hållit lågan uppe och tur är väl det för i helgen hade han sin första fotbollscup! Som han har sett fram emot den och räknat ner dagarna och idag hade han två matcher varav han och hans lag vann den ena men förlorade den andra. De var supernöjda och längtar redan till nästa gång :-)


Annars har vi bara tagit det lugnt, byggt lego, rensat bland vinterkläder och kollat på TV. Så skönt att det är höstlov nu och vi har en hel vecka ledigt! Vi blir hemma i lägenheten i några dagar men sen åker vi upp till Hudik en sväng och firar Halloween och vinterfixar lite i stugan.

Glöm inte att tävla i min Halloween tävling! Du hittar den här:
http://niehoffs.blogspot.se/2015/10/anvander-ni-halsofarliga-ljus.html

fredag 23 oktober 2015

Invigning av Stockholms bästa lekland!

Igår var vi inbjudna att smygleka på Andys nya Lekland i Bromma, det har premiär imorgon lördag för allmänheten men vi fick som sagt komma dit redan igår för att provleka. Det är ett av Europas största lekland med en lekyta på 5000 kvm och vi älskade det och är överens om att det helt klart är Stockholms bästa lekland! Barnen sprang runt som yra höns och ville leka med allt på samma gång!


Leklandet är nästa generations lekland och det är indelat i olika världsstäder:

"Storstan" är specialdesignad för att utveckla barnen motorik och koordination. Där finns stora klätterställningar, studsmattor, rutschkanor, hinderbanor, klättervägg och mycket annat grymt!

"Småparken 0-3 år" är ett stort område för de minsta barnen. Där kan de tryggt upptäcka och utforska världen.

I "Kvarteret" kan barnen utöva rollspel och träna på att samarbeta och få förståelse för sin omvärld. Man kan leka affär, i bilverkstaden, i pizzerian, teater eller leka veterinär.


Man kan även experimentera och lära sig hur saker och ting fungerar med ström, färger och det finns även en fungerande lögndetektor.
För de barn som gillar att pyssla och släppa loss kreativiteten så finns även en fin skaparhörna.

Självklart kan man även ha kalas på Andys Lekland! Man kan välja mellan olika teman som "Fotbollens Italien", "Djungelns Amazonas", "Yttre galaxen" och "DJ-båset".

Slutligen en stor eloge till Andy för att han inte glömt bort oss vuxna! Andy har satsat på en fin restaurang med vällagad och fräsch mat och där finns hamburgare, pizza, lasagne, pannkakor och salladsbuffé. Det finns även fritt wi-fi och tidningar! Sen vill jag även ge en eloge till Andys underbara personal, så himla glada och trevliga!!!

Vi var kvar till stängning och då gick vi hem trötta men supernöjda med varsin proppfull godispåse och en härlig goodiebag.

Tack Loppi.se och Andys Lekland för att vi fick komma!
Vi kommer självklart snart igen!

torsdag 22 oktober 2015

Umgås med dina barn i köket!


Oftast är det inte roligt att vara barn i köket, vi föräldrar låter inte barnen vara med så som de skulle vilja. Om vi ger dem uppgifter så är det oftast att de ska hjälpa till att städa eller göra något så enkelt som att skölja sallad.

IKEA har nu skapat en kampanj där vi föräldrar ska våga släppa in våra barn mer i köket. Vi lägger mycket tid på matlagning varje dag, så varför inte passa på att umgås? Enligt IKEA är barnen viktigast i världen och vi har mycket att lära av våra barn.

IKEA har listat fem enkla men viktiga regler, kolla på denna film så får du veta vilka det är:

I IKEA:s rapport "Life At Home" framkommer att nästan hälften av alla föräldrar känner att tiden inte räcker till för lek med barnen. Givetvis är det en källa till dåligt samvete. Samtidigt saknar de flesta barn baskunskaper om mat och matlagning, helt enkelt för att föräldrarna oroar sig för stöket och stressen som följer när barnen släpps in i köket.

I den här filmen har IKEA låtit barnen förklara hur de vill att köket ska vara:

onsdag 21 oktober 2015

Furniturebox By Andrea

Imorse blev jag bjuden på frukost på Hotell Diplomat på Strandvägen och där fick jag även träffa Inredningsprofilen Andrea Brodin och den webbaserade möbelhandlaren Furniturebox då de presenterade sitt designsamarbete. Samarbetet är döpt till Furniturebox By Andrea och det innefattar flertalet produkter och kommer att säljas exklusivt på Furnituresbox hemsida.
Bl.a. en snygg säng med gavel, sängbord, sängkista och en byrå.


Självklart ville vi tjejer även prova sängen :-)

Chokladverkstad med Lindt

Förra veckan blev jag inbjuden till en workshop i julens tecken av Lindt. Direkt när jag steg in i det vackra rummet på Hamngatan 2 så sköljdes en härlig julstämning över mig, jag glömde tid och rum och bara gick omkring och var helt tagen över den julstämning de lyckats få till. Det var julmusik, julgran, juldekorationer, julklappar, glögg, pepparkakor och framför allt massvis av Lindt choklad!

Längst in i rummet stod chokladmästaren Ernst som var influgen från Schweiz för att lära oss sina bästa chokladhemligheter och även lära oss hur man gör lyxiga praliner! Vi fick alla prova på att göra egna praliner och det var jätte roligt!


Vi fick även göra egna chokladpops som vi dekorerade och fick ta med oss hem, slå in egna Lindt julklappar till nära och kära som vi la under granen så att tomten kan leverera dem till jul. Ja, allt var så himla lyxigt och jag tror att ögonen tindrade på alla oss som var där, man kände sig som ett barn på julafton. 


Så om inte detta vore nog så fick vi fylla en egen tomtesäck med Lindor Chokladkulor att ta med hem så gissa om jag var populär när jag kom hem till Jocke och barnen :-) Vi har nog choklad så vi klarar oss året ut :-)


Lindor lanserar nu Pick and Mix där man kan köpa Lindorkulor i lösvikt så håll utkik i din matvaruaffär för om de inte fått hem dem så kommer de nog, annars får du be dem beställa hem! Klassikerna mörk choklad, ljus choklad och vit choklad kommer självklart finnas men det kommer även nya smaker som kokos, hasselnöt, stracciatella och strawberries & cream.

Tack Lindt för en fantastisk workshop!!!