tisdag 30 juni 2015

Ridning, tjejlunch, bubbel och jacuzzi

I söndags var vi först hos Jockes syster Lotta och hälsade på och där älskar barnen att vara då det finns både hästar, hundar och katter. Barnen älskar ju hästar och blev överlyckliga då de fick rida en sväng i hagen.


Efter det åkte jag iväg till min väninna Janeth och hade tjejmys. Hon bjöd på mousserande och en underbart god lunch! Janeth är en av grundarna till Living and Room så det blev mycket prat om inredning och alla mysiga minnen vi har från företaget. Living and Room går ju som jag skrivit om tidigare i graven nu och det tycker vi båda är otroligt sorgligt.


Jocke och barnen hämtade upp mig efter några timmar och vi åkte till Jockes bror Jörgen och hans familj. Där väntade två uppvärmda pooler och det tog inte lång tid innan alla kastade sig i. 28 grader i den stora och 38 (!) grader i jacuzzin!!!


På kvällen grillade vi och hade en mysig kväll tillsammans och det blev ännu en sen kväll för barnen. Tur att det är länge tills skolorna börjar så att vi hinner vända tillbaka dygnen ;-)

måndag 29 juni 2015

Tips till dig som gillar kyckling!

Kronfågel lanserar nu fler färdiglagade kycklingprodukter av svensk kycklinglårfilé. Stekt, skivad kycklingkebab och stekta wokstrimlor.

Produkterna går snabbt att värma direkt från frysen och passar perfekt att ha till pizzan, pastan, i sallader, i woken eller i grytor. Smidigt nu på semestern när man kanske inte har lust att spendera all tid vid spisen.


Hemma hos oss älskar vi kyckling och äter det väldigt ofta så det är så himla roligt när Kronfågel kommer med nyheter. Wok till exempel är något som är enkelt och gott som jag ofta lagar och då är ju de färdigstekta wokstrimlorna perfekta! Mitt heta tips är att våga använda färsk chili i woken och såklart färska krispiga grönsaker istället för frysta wokgrönsaker som många köper. Till det använder jag oftast kokosmjölk och asiatisk fisksås.

En annan nyhet är Hot Chicken wings som är den fjärde produkten i frysdisken som Kronfågel erbjuder i samarbete med MAX. Det är kycklingvingar av svensk råvara som panerats, är krispiga och har en tydlig hetta. De är också väldigt enkla att värma direkt från frysen när man vill ha en snabblagad men ändå välsmakande måltid.

Unna dig en grön sommar!

Att vi ska vara snälla mot både oss själva och naturen är inget nytt och jag vet att fler och fler av oss väljer ekologiska alternativ när vi handlar mat. Men hur är det egentligen med hud- och hårvårdsprodukter? Väljer vi även ekologiskt och giftfritt där?

Danska Urtekram har tillverkat ekologiska hud- och hårvårdsprodukter i mer än 40 år och har idag ett brett sortiment. Produkterna innehåller enbart naturliga ingredienser, har marknadens strängaste märkning, Cosmos Eco Cert och är helt fria från parabener och andra hormonstörande ämnen.

Produkterna finns att köpa på vanliga matbutiker i hela landet och självklart ska vi bli mer medveten även när det gäller såna här produkter. Eller hur?

Fortsättningen av kvällen...

Nu tänker jag fortsätta med mitt inlägg om lördagens fest här nere i Skåne. Som sagt både Jocke och Smilla har fyllt år nu i juni så nu när vi är här nere i Skåne hos Jockes familj så vill ju såklart de också fira dem. Vi blev 16 personer som grillade gott och avslutade med tårta och sång.


Såklart fick de även fina födelsedagspresenter som de blev så glada över :-)


Barnen orkade vara med fram till 23.00 men gissa om de var trötta då och somnade ovaggade ;-) Som tur var har Smilla börjat vända lite på dygnen nu så hon vaknar inte 07.00 varje morgon längre utan klockan är nog närmare 08.00. Så skönt! Nu ska vi gå ner på stranden en sväng och försöka ta vara på sista dagen, imorgon åker vi hem igen. Tänk vad fort 6 dagar kan gå :-(

Tips på höjdarpresent

Vi har det jätte bra här nere i Skåne och försöker hinna med så mycket som möjligt. Vädret har varit så pass bra så att barnen till och med badat i havet!


Det är bara 15 grader i havet så mig fick de inte i men det är något visst med barn för det verkar inte som att de känner av kylan på samma sätt som oss vuxna.

Sen har vi även firat både Jocke och Smilla eftersom de båda fyllt år och släkt, familj och vänner kom och grillade och firade med oss. Barnen fick såpbubblor och handskar som de kunde "bolla" såpbubblorna med och det var verkligen en höjdarpresent som höll både barnen och oss vuxna sysselsatta ett bra tag :-)


Det kommer fler bilder imorgon, jag har ett så segt internet och det tar lång tid att ladda upp bilder tyvärr och nu börjar ögonen gå i kors... så vi hörs imorgon igen! Kram!

Att välja efter humör

Tänk om man varje morgon kunde välja humör precis som man väljer kläder? Utifrån denna tanke har Palmolive tagit fram sex nya duschgels, med unika dofter och specifika egenskaper, för att skapa en duschgel för varje tillfälle. Med namnen Feel Glamorous, So Relaxed, Feel Good, So Dynamic, So Vibrant och Feel The Massage erbjuder Aroma Sensations en duschgel för varje stund - från den stressiga morgonduschen till det mysiga kvällsbadet hemma.

Jag personligen tycker att det är ett roligt tillskott i vardagen och blir glad av både konceptet och färgerna!

fredag 26 juni 2015

Living and Room går i graven :-(

Jag har jobbat som teamleader hos Living and Room i 5 år och har trivts jätte bra! Det har varit ett perfekt jobb att kombinera med bloggen och jag har haft en jätte bra team under mig med 40 stycken underbara tjejer! Älskar ju inredning och Living and Room har så otroligt mycket fint så det har inte känts som ett jobb utan mer som en hobby som jag tjänat pengar på.

Förra året blev vi uppköpta av Fyrklövern men det blev inga större förändringar för oss så jag körde på som vanligt. Tyvärr visade det sig nu att Fyrklövern inte vill hålla på med inredning utan bara sina serviser så nu har de sålt oss till ett annat homeparty företag som heter Zelected By Houze.

Zelected By Houze håller också på med inredning och vill nu att vi teamleader och konsulenter går över till dem men jag har inte riktigt bestämt mig hur jag vill göra... känner att jag är öppen för alla jobbförslag just nu så tipsa mig gärna om ni vet något företag som vill ha hjälp med sociala medier, marknad, försäljning eller något administrativt. Vill helst av allt ha en fast anställning dagtid på ett kontor i Stockholm.

Eftersom Living and Room upphör så REAs ALLT i vår katalog ut till 70% rabatt så hör av er om ni vill fynda något! Katalogen hittar ni till höger här i sidospalten, ni kan även gå in på Living and Room / Stockholm så hittar ni produkterna där. Ni kan sen maila mig: annelieniehoff@gmail.com om ni vill beställa något. Frakt tillkommer på 78 kr.

Kram!

onsdag 24 juni 2015

Så långt söder ut man kan komma

Resan ner gick bra så nu är vi nästan så långt söder ut man kan komma i Sverige. Hoppas verkligen att solen behagar visa sig något under de här dagarna så att vi få njuta av den fina stranden också! Att bada kan jag hoppa över men att gå barfota i en varm sand är härligt!


Alltid när vi är här nere så vill vi göra så mycket samtidigt som det är skönt att inte göra något alls och bara ha semester. Alla vill såklart passa på att hinna träffa oss och vi får se hur många vi hinner med den här gången. Vi ska i varje fall försöka hinna med en shoppingdag i Malmö har vi tänkt och även en sväng till Ystad. Ystad gillar jag jätte mycket för det är så himla mysigt där och jag hittar alltid något fint att köpa.

Nu ska jag faktiskt försöka gå lägga mig i tid för en gång skull så att jag vaknar pigg imorgon här hos mina svärföräldrar. Längtar redan till frukosten, så mysigt att vakna till dukat frukostbord och att få lite sovmorgon då det bara är farmor och farfar som gäller för barnen när vi är här nere :-)

Kram och godnatt!

Här sitter jag nu igen...

Idag har jag tvättat, vattnat blommor, gått igenom post och packat om våra väskor eftersom vi åker till Skåne imorgon. Ska bli mysigt att komma ner och träffa alla igen!
Nu sitter jag som vanligt och försöker gå igenom det sista innan det är dags även för mig att gå och lägga mig. Det är säkert jätte dumt att dricka kaffe den här tiden men jag kunde inte låta bli då jag var så nyfiken på några påsar som jag fått från min vän Eva. Det är Organo Gold Gourmet Black Coffee, första gången jag hört talas om dem men säkert inte sista eftersom det verkligen faller mig i smaken! Gillar när kaffet smakar genuint och kraftigt! Ser även fram emot att prova de andra påsarna som innehåller bl.a Te och varm choklad! Kika in på Evaskaffe om du vill veta mer!


Oj, vad tiden springer iväg, klockan är 01.40 och det väntas en lång resa imorgon så jag måste gå och lägga mig! Måste bara meddela att jag är supernöjd med min nya iPhone 6 plus! Imorgon ska jag försöka premiärblogga från den så vi håller tummarna att det kommer att funka bra!

Kram och god natt!

tisdag 23 juni 2015

Beach Blonde är tillbaka!

John Friedas kultförklarade hårvårdsserie Beach Blonde har nu äntligen även landat i Sverige! Serien är framtagen för att återskapa känslan och looken av "strandhår" året runt och en glädjande nyhet är att serien inte enbart passar blondiner utan alla hårfärger och hårtyper!


Innehållet är naturliga extrakt från havets växter som ger håret näring och en naturlig vågig beach-look med en doft av sommar.

Beach Blonde Cool Dip Purifying Shampoo är ett kylande schampo med mentol som rengör håret grundligt. Beach Blonde Smooth Seas Detangling Conditioner är ett balsam som bekämpar fuktfattigt och värmeskadat hår, håret blir även följsamt och lätt att utreda från trassel.
Beach Blond Kelp Help Deep Conditioning Masque är en hårmask med uppfriskande mentol som reparerar, återställer och vitaliserar torrt och slitet hår. Dessa produkter används tillsammans för att förbereda håret. Produkterna ger näring, renar och vårdar solblekt hår samt gör det mer fräscht och glänsande med en mjuk känsla av fin textur.

Beach Blonde Sea Waves Sea Salt Spray är en kultförklarad produkt som nu är tillbaka. ännu bättre än tidigare. Med en doft av kokos, ger denna saltvattenspray dig textur och känslan av strandhår med en matt finish på några sekunder utan att behöva sätta din fot på stranden!

Produkterna finns att köpa på bl.a. Åhlens och kostar mellan 99 - 129 kr.

måndag 22 juni 2015

Mutar du också ditt barn med film?

Som förälder så får man ofta livet att gå ihop tack vare "mutor". Så många gånger som det blir tillfällen då "mutor" är en perfekt hjälp i vardagen. Som te.x. de få gånger jag brukar bada i badkaret, då slutar det alltid att två barn också hoppar i och då brukar jag muta dem att de får se på film i stället bara för att jag ska få den välbehövliga egentiden. Enligt SF Anytimes undersökning om Svenskarnas filmvanor 2015 så visar det att jag inte är ensam då var femte förälder någon gång har mutat sina barn med film för att få sin vilja igenom eller just som jag, få lite egentid.
Vid sådana tillfällen är det perfekt med video on demand tjänster som SF Anytime har. Där kan man få en snabb överblick över vilka filmer som finns och sen få tillgång till filmen på ett ögonblick.

En film som vi ska se "nästa gång" är Paddington som precis haft premiär hos SF Anytime, den har jag velat se en längre tid och jag tror även att barnen kommer att gilla den.


I SF Anytimes undersökning så visade det sig också att när vi vuxna kollar på film så har vi svårt att hålla oss ifrån mobilen! Många av oss kollar mobilen minst en gång under filmen för att uppdatera oss i sociala medier och även där är jag tvungen att hålla med...

Nu i sommar ska jag försöka hinna med att se några filmer och jag längtar tills i juli då nya SF Anytime-appen för surfplattor och mobilen kommer för då kommer allt vara ännu enklare!

Jag var för ett tag sen bjuden på en presslunch tillsammans med SF Anytime och fick där träffa Filip Hammar & Fredrik Wikingsson som berättade om deras nya dokumentärfilm "Trevligt folk".
Även skådespelaren Patrik Andersson var på plats.


Filmen handlar om ett afrikanskt lag som för första gången någonsin anmält sig till bandy-VM. De unga spelarna bor dock inte ens i närheten av Somalia utan de bor i Borlänge och ingen av dem har någonsin stått på ett par skridskor tidigare!
Vi fick se filmsnuttar från filmen och de berättade även om den så jag är jätte sugen att se den! Jag fick en filmvoucher till den filmen så denna vecka bara måste jag se den!

Här står jag med Patrik Andersson och bloggarna Jennie och Caroline.

Precis så här ska det vara!

Idag har det varit helt underbart väder hela dagen! Inte ett moln på himlen, ingen blåst och strålande sol! Tror att vi alla fått lite välbehövlig färg i ansiktet och som jag längtat efter det! Vi har varit ute med båten i två omgångar och vi har ätit alla måltider utomhus på altanen och när det fortfarande är 19 grader klockan 21.00 på kvällen och solen fortfarande är uppe så vill man inte gå in! Barnen vägrade också så vi var ute och kastade frisbee och spelade fotboll tills klockan blev alldeles för mycket :-)


Nu snarkar de alla tre inne i sovrummet och jag sitter som vanligt framför datorn och bloggar. Det är så mysigt med den här egentiden tycker jag, jag har tänt ljus och dricker ett gott glas rött vin. Jag har också plockat fram lite tapas som jag njuter av tillsammans med vinet.

Ni känner säkert till vinet Faustino men vad som är nytt är att det nu har lanserats som bag in box. En box fylld av spansk hetta och som funkar utmärkt att bara ta ett glas vin av bara som det är eller så gör man som jag och äter lite goda tapas till och då blir det ännu godare!


Imorgon ska vi till min faster på 70 års kalas och sen ska vi packa ihop våra grejer och åka hem till Stockholm igen. Fast i Stockholm blir vi bara en dag för sen åker vi vidare ner till Skåne och fortsätter vår semester där!

söndag 21 juni 2015

Härliga semesterdagar!

Vi är fortfarande i stugan och njuter av vår semester! Tyvärr går dagarna alldeles för fort och även fast man har semester så finns det ju alltid grejer att fixa med när man har hus och tomt. Men nu är i varje fall blommorna på plats, gräset är klippt, båten är sjösatt och vi har hunnit med att både fira midsommar, Smillas 8 års kalas och ikväll har vi haft 40 års fest för Jocke!

Eftersom Smilla fyllde år på midsommarafton så började vi dagen med att sjunga för henne och ge henne presenter. I år körde vi på temat Playmobil då hon på sista tiden blivit mer och mer nyfiken på det och de har kommit med så fina nyheter!


Både Smilla och Max satte genast igång med att bygga ihop en stor "Fashion Show" med Playmobil och de lekte sen oavbrutet fram till lunch då vi var tvungna att svida om till midsommarkläder och åka iväg till Forsa Forngård i Fränö. Vi gör detta varje midsommar och där dansade vi runt midsommarstången, hade picknick, åt ostkaka, red på hästar, köpte lotter, fiskade i fiskdamm och kollade på uppträdanden. I år var det extra festligt eftersom pappa fick gå upp på scenen och ta emot ett fint stipendium eftersom han i många år varit en sann eldsjäl och jobbat ideellt på forngården. I år har han även skrivit klart sin första bok om hembygden så nu kan han även titulera sig som författare!


Vi hade väldigt tur med vädret och det regnade ingenting på hela dagen och på kvällen var vi hemma hos mina föräldrar och grillade tillsammans med släkt och vänner.

Idag vaknade vi till riktig sommarvärme! Älskar att öppna upp dörren till altanen och känna solens varma strålar och titta ut över en glittrande sjö. Att kunna sätta sig ute och äta frukost och sen strosa runt barfota i gräset. Vi passade på att sjösätta båten idag så förhoppningsvis blir det lite fiske imorgon.


Sen har vi även haft två kalas idag! Mitt på dagen så hade vi ett kalas för Smilla då vi kände att hon var värd att få lite mer uppmärksamhet då hon fick konkurrera med självaste midsommarafton igår. Och ikväll har vi haft 40 års fest för Jocke och vi har grillat och druckit drinkar.