onsdag 31 december 2014

Nyårstradition!

Har du någon nyårstradition? Det har väl inte jag förutom att äta och dricka gott tillsammans med goda vänner. Ikväll är vi 22 stycken som ska äta en trerätters middag tillsammans nere på restaurangen här i Höglekardalen i Bydalsfjällen. Det är 6 stycken pappor, varav 5 av dem bildar ett band som ska underhålla oss först till After Ski klockan 16.00 och sen till middagsunderhållningen. Sen är vi 6 stycken mammor där bara en av oss är sångerska och som ska sjunga med bandet, plus en till kille som är ljudkille. Resten 8 stycken är underbara barn som förgyller vår tillvaro och som redan har blivit jätte bra kompisar!

Så ikväll ska bl.a. Jocke stå på scenen och underhålla oss och alla andra gäster så det kommer att bli så roligt! Deras show heter "Casino Royal" och det är som jag skrev tidigare, Agent 007-tema (James Bond) så vi ska klä upp oss fint och sen avnjuta en 3 rätters middag som ser ut så här:

Förrätt:
Gratinerad Hummer Thermidor
Varmrätt:
Tournedos på kalv serveras med en god och krämig risotto på Karljohansvamp, smaksatt med parmesan och vit tryffel samt en len sherrysås.
Dessert:
Chokladterrin med kanderade pekannötter, färska bär och lättvispad Cointreaugrädde.

Jag har med mig en Champagne som vi ska hinna njuta av också men den sprättas nog redan innan middagen när vi gör oss iordning i stugan, kanske hinner jag bjuda alla fruarna på ett glas medan killarna soundcheckar. Har med mig lite snittar och annat gott också!
Champagnen är en Nicolas Feuillatte Brut Chardonnay 2006 som är den mest sålda champagnen i Frankrike och en av de största producenterna i världen. Det är första gången jag ska smaka den så det kommer en recension imorgon! Men på beskrivningen står det att den är frisk med fruktiga äppeltoner som samsas med fina syror och har en vacker ljusgrön färg med stor fin mousse.

tisdag 30 december 2014

Om du söker en bra frisör!

Nu ska jag tipsa om två tjejer som är grymma när det gäller det här med hår! De heter Linda och Tess och jobbar som frisörer på Paul Mitchell i Hammarby Sjöstad. Just nu håller de på att bygga om så att det ska bli ännu bättre och ännu snyggare där! Så efter nyår kan ni boka in en tid hos dem och bli lika snygg som mig i håret! Jag var där och fick utväxten färgad, plus att Linda gjorde en kerantinbehandling och klippte bort det slitna. Det är så himla skönt efteråt när håret känns så lätt, levande och fräscht!


Jag har också varit på ett bloggevent där då Tess som driver salongen också är bloggare och ingår i bloggtrion TWOB.


På eventet bjöd de på snittar, bubbel, lakrits, chips och massa annat gott!


Våra vänner Sara Varga och Lars var där och uppträdde så det var roligt att även få träffa dem!


Självklart var det även tävlingar på plats plus att Forma Vita var där och berättade om deras affärsidé. Nadja var modig och ställde upp och gjorde en läppförstoring på plats så att vi fick se hur det gick till!

Det går framåt!

Det är första gången som barnen står på ett par skidor så de får gå i skidskola här i fjällen. Det är helt fantastiskt hur fort de lär sig! Smilla åker redan liften själv och åker själv från toppen av lilla backen. Hon ska träna lite mer på svängarna för det blir mycket störtlopp och plogningar för henne men bara det att viljan och modet finns där!
Max går det lite långsammare för men han är ju yngre och så himla envis! När skidläraren säger en sak så vill han göra en annan bara för att visa att ingen ska bestämma över honom. Om Max fick bestämma själv så skulle han åka i "stora" liften helt själv allra högst upp till fjällets topp och bara åker ner hur lätt som helst. Men skidläraren OCH VI vill att han ska kunna bromsa först ;-)
Men jag är också så imponerad över hans vilja och mod!!!


I eftermiddag var vi på barnens After Ski och barnen fick köra miniskoter helt själv (fast med en vuxen bakpå) och gissa om de tyckte det var roligt :-)
Nu ska vi krypa upp i soffan och kolla på film och äta popcorn, självklart blir det ett glas vin också.
Imorgon är det nyårsafton och då blir det 3 rätters galamiddag med James Bond tema! 
Vi längtar!!!

Vi har dragit till Fjällen!

Nu är vi uppe i fjällen! Närmare bestämt i Höglekardalen som ligger i Bydalsfjällen i Jämtland. Vi kom upp i söndagskväll och då var vi mest bara i stugan och gjorde oss hemmastadda. Det är en perfekt liten stuga som vi bor i och både vi vuxna och barnen tycker att det är så mysigt!


Vi är ett gäng på sammanlagt 21 personer som är här uppe tillsammans så det är jätte kul! Vi bor alla på varsitt håll men vi ses i backen på dagarna och i restaurangen på kvällarna. Igår kväll var det Tyrolerafton så då hade vi bokat ett långbord där vi åt Wienerschnitzel och drack öl.

söndag 28 december 2014

Att skapa egen inredning!

Innan vi åkte hemifrån så planerade jag att ta mig an ett projekt i mellandagarna här uppe i Hälsingland. Någonting som man aldrig får tid att fixa när man är hemma... jag frågad Smilla om hon kanske ville ha en annorlunda lampa i sitt nya rum och det ville hon såklart och hon önskade sig en "hjärtlampa" att sätta på väggen!

Hmm.... jag tiggde åt mig en plywood skiva av syrrans man och sen började jag rita en mall som jag sen sågade ut med en Dremel kontursåg... Alltså jag är inte så händig men det gick faktiskt väldigt enkelt att såga och jag blev riktigt stolt över mig själv!

 

Sen slipade jag till kanterna med Dremels Multiverktyg, Dremel 3000:


Borrade sen hål med samma multiverktyg där jag ska trycka in ljusen från min ljusslinga som jag köpt och den ljusslingan ska sen lysa upp hela hjärtat som en fin vägglampa! Fler bilder kommer när jag är färdig med lampan, ska bara finjustera den lite, måla den och fundera på hur jag ska sätta upp den...

Alltså jag har fått lite blodad tand och jag har märkt hur otroligt viktigt det är att ha bra verktyg att jobba med! Har man dåliga verktyg så blir allt krångligare, tar längre tid och då tröttnar man efter ett tag!

fredag 26 december 2014

Designikon med glänsande silverränder

Kählers vackra designikon, Omaggio-vasen, får i vår en helt ny och modern skepnad som garanterat skänker glädje till designälskare världen över. Jag skulle i varje fall inte tacka nej att ha en sådan i min ägo!
Den nya Omaggio-vasen som kommer ut i butik i april nästa år pryds av metallglänsande handmålade silverränder som förenar två av tidens hetaste material - keramik och metall. Den kommer i tre olika storlekar så att den ska passa olika hem och den kan stå för sig själv men passar även fint tillsammans med de mer grafiska och färgstarka Omaggio-vaserna.


Omaggio silver kommer att finnas hos Illums Bolighus och i ledande designbutiker. Men de kommer såklart även att finnas i Kählers egen webbshop på www.kahlerdesign.com

Perfekt "sparkföre"

Idag var vi bara tvungna att gå ut en sväng, dels var det så fint väder och det var det även perfekt "sparkföre" som vi säger här uppe i Norrland. Spark är ett "måste" här uppe och barnen tycker att det är så mysigt! Sen har vi ju även ätit så otroligt mycket de här dagarna så vi var tvungna att röra på oss lite :-)


Vi körde en bra bit och vi fick även med oss mamma, pappa och moster Inez. När man sen kommer hem igen så känner man sig så frisk i kroppen men så går det bara 10 minuter så sitter man där med en kopp kaffe och chokladasken igen :-)

Mitt biotips!

Detta är en tidpunkt på året som många passar på att gå på bio, det är en mysig tidpunkt då man känner att man faktiskt har tid att unna sig en stund på bio plus att det ofta är kallt ute så man vill gå in i värmen och glömma kylan för en stund.

Jag och barnen var på förhandsvisningen av filmen Tingeling - Legenden om önskedjuret nu innan jul och vi alla tre älskade den! Det första barnen sa när filmen var slut var att de ville se den igen och jag kunde inte annat än att hålla med! Jag älskade det söta önskedjuret och jag både grät och skrattade :-)


Filmen handlade om den roliga och talangfulla djurälvan Vinka som blir vän med en enorm och mystiskt varelse som kallas för Önskedjuret. Tingeling och hennes vänner är dock inte lika säkra på denna läskiga figur så vi får följa med på ett spännande äventyr!

Så detta är mitt biotips för er som har barn i åldern 4 år och uppåt! Såg att filmen rekommenderas från 7 år men Max som precis fyllt 5 tyckte inte att den var det minsta läskig så jag tror att det är lugnt bara man har en vuxens hand att hålla i ibland!

torsdag 25 december 2014

Jox - Barninredning med hög kvalitet till rätt pris!

Med en stark passion för barninredning har Jox skapat sin första kollektion. Jox vill skapa kvalitativ inredning som tilltalar både stora och små med en tidlös skandinavisk design i naturliga material. Målsättningen med Jox är att produkterna ska hålla länge – inget slit och släng. Hög kvalitet till rätt pris är vad Jox står för.

Jox hittar man hos Lekmer och när de lanserade Jox så blev jag och några andra bloggare inbjudna till deras huvudkontor i Stockholm där de bjöd på goda snittar och bubbel.



Alla färger i Jox kollektionen är noga utvalda för att lätt kunna mixa och matchas med varandra utifrån ditt barns favoritfärg. De sobra pastelltonerna ger en varm och mjuk känsla till hemmet, samtidigt som de ger ett lätt lekfullt intryck som passar perfekt till barnens rum. Det bästa av allt är att kollektionen också harmoniserar fint med resten av hemmet, så när barnen vuxit upp eller har tröttnat på sakerna kan de med lätthet pryda en annan del av hemmet. Jox hoppas kunna erbjuda något för alla – oavsett ålder eller smak!

Snygga grejer som jag mycket väl kan tänka mig ha i barnens nya rum!

Årets lugnaste dag?

Juldagen är nog årets lugnaste dag för många och absolut även för mig! Det finns inga måsten idag, jo, kanske att gå ut en sväng i det vackra vintervädret men annars tar vi det bara lugnt och leker med gårdagens julklappar!

Julafton 2014

Vilken fin julafton vi haft idag! Barnen har trippat runt på tå hela dagen och kollat ut genom fönstret efter tomten sen de vaknade. Vi har ätit, ätit, fikat, ätit och ätit igen... det är det som julen går ut på lite, att äta mycket och gott och att umgås massor med alla man tycker om!

Jag älskar att äta julbord men två-tre gånger per år räcker lagom för man äter alldeles för mycket och efteråt är man så proppmätt så att man inte orkar röra sig!


Ikväll efter middagen tryckte vi ner oss i sofforna allihopa och drack glögg och åt godis. Då kom plötsligt tomten och det var inte bara en tomte utan två! Gissa om barnen blev lyckliga och de överöstes med en massa julklappar.



Nu är vi alla trötta och nöjda efter en fin dag! Hoppas att ni också haft en bra julafton och att ni också fått spendera den med de ni tycker om! Kram!

onsdag 24 december 2014

Recept på Kavring

Kavringen var slut på affären så jag snodde ihop en egen lite snabbt nu på morgonen, den ska helst "vila" en dag i formen så vi får se om det går att äta den ikväll eller om vi spar den till imorgon.


Glutenfri Kavring:
600 gram filmjölk eller youghurt
200 gram mörk sirap
1 tsk bikarbonat
30 gram nyponskalsmjöl
50 gram mandelmjöl
250 gram bovetemjöl
20 gram fiberhusk
2 tsk salt
1 tsk malen kryddnejlika
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
1 tsk malen pomerans
2 msk torkade tranbär

Blanda ihop alla ingredienser väl och häll ner i smörad/bröad brödform.
Strö över lite Bovetemjöl och grädda längst ner i ugnen i 180 grader, 45-50 min.

Receptet kommer från Hälsans Kök.

Nu så....

Förlåt om jag valde en hemsk rubrik i förra inlägget men ärligt talat så tänkte jag först inte på det och sen när jag insåg det så orkade jag inte ändra :-)

Vi har haft en mysig uppesittarkväll och det har nu blivit julafton och det är dags att krypa ner med mina små tomtenissar som ligger uppe på övervåningen och sover. Jocke åker hem från Göteborg redan nu i natt med ett chartrat privatflyg så han kommer hem om några timmar och kryper också ner med oss så att vi hela familjen kan vakna upp tillsammans och fira jul ihop.

Vill önska Er ALLA en riktigt GOD JUL med mycket kärlek och gemenskap!!!

tisdag 23 december 2014

Jocke har lämnat oss...

Tidigt i morse när vi fortfarande sov så åkte Jocke ifrån oss för han skulle med flyget från Arlanda till Göteborg för ikväll ska han spela på Bingolottos uppesittarkväll. Det är trist att han inte kan fira uppesittarkvällen med oss här hemma men vi har lovat att ha TV:n på så att det kommer ändå att kännas som att han är med oss ;-)

Så glöm inte att knäppa på TV4 ikväll kl. 19.30 och kolla när Jocke spelar tillsammans med Nanne Grönvall, Tommy Körberg, Sissel Kyrkjebø, Doug Seegers, Andreas Weise, Ace Wilder och Idolvinnaren Lisa Ajax! Dessutom är David Hellenius, Carl Jan Granqvist, Lotta Bromé och Anna Blomberg i studion och hjälper till med julklappsrim.

Hoppas ni alla får en mysig uppesittarkväll, här har vi laddat med glögg och andra godsaker!

Dan före dan...

Igår snöade det och snöade... och vi skottade och skottade.... Max tog fram sin lilla traktor och skottade i flera timmar men till slut fick han ta hjälp av sin morfar och hans traktor ;-)


I morse vaknade vi upp till ett härligt vinterlandskap! Det hade slutat att snöa och solen kom fram och värmde oss och det blev sånt där härligt vinter då man nästan kan gå utan jacka utan att frysa. Tänkte dela med mig av några bilder på omgivningarna där jag växte upp och mina föräldrar fortfarande bor.


Nu har vi fullt hus här uppe så jag måste försöka vara lite social :-)
Kika in på Magdalena Graafs blogg, den är hjärtskärande då hon skriver mycket om sin förlorade son men idag har hon även en Living and Room tävling så in och tävla om fina ljusstakar.