onsdag 30 april 2014

Jag har börjat äta SUPERMAT!

John Opsahl, grundare av Supernature inspirerade mig så mycket på Loppieventet så att jag nu har börjat med supermat! Eller jag har i varje fall börjat med shaker men sen ska jag prova flera recept från hans bok "Supermat" som vi fick med oss hem. Boken finns att köpa på bl.a. Adlibris.


Supermat är mat från naturen med naturligt innehåll av mycket höga koncentrationer av viktiga näringsämnen. Supermat är naturlig mat - och eftersom supermaten är så koncentrerad behöver man äta mycket mindre mängder jämfört med om man skulle få i sig samma mängd näring genom att äta vanlig kost. En matsked supermatskomplex innehåller ofta mer essentiella näringsämnen än flera kilo blandad frukt och grönsaker. Supermatvaror består av förädlade och mycket kraftfulla växter eller delar av växter. Det kan t ex vara valda alger , gräsarter, örter, rötter, grönsaker, frukt och bär och ofta också särskilt naringsrika delar av en växt som visar sig vara exceptionellt:

Det har visat sig att även små doser supermat på sikt kan göra skillnad.

Man kan lätt blanda sin egen supershake och den här dricker både jag och Jocke varje morgon:
2 dl äppeljuice
1 dl vatten
1 - 3 tsk Supernature Purely Greens
Blanda ingredienserna i ett glas, skaka, drick och njut.
I stället för Supernature Purely Greens kan du använda Supernature Purely Greens Max eller Supernature Bio Stabilizer.

 

Första gångerna tycker man att det smakar gräs men äppeljuicen tar bort smaken väldigt bra och även vaniljyoughurt är bra att blanda pulvret i. Supernatures produkter finns att köpa på Life butikerna, du kan kolla vart din närmsta butik ligger HÄR om du också blir sugen att prova :-)

Han är lagom biffig, fint gyllenbrun och klarar allt!

Snart är det dags för kalas här hemma då Smilla snart fyller 7 år! 

Vi har börjat prata om hur hon vill ha sitt kalas och det enda som hon är säker på är att hon vill ha ett stort bullkalas och att jag ska baka Regnbågscupcakes igen. När Smilla fyllde år förra året så gjorde jag nämligen såna och de blev jätte poppis!


När jag var på Loppi eventet i lördags så kom jag i kontakt med den snygga Herkules, han är lagom biffig, gyllenbrun i tonen och lovade mig guld och gröna skogar. Både Caroline Ahlqvist och Nina ”Niiinis” Hermansson kunde gå i god att det är en exemplarisk man att ha i köket och då blir man ju såååå sugen ;-)
Jag ska ta ett snack med OBH Nordica om jag kan få testköra honom inför kalaset så får vi se sen om han håller måttet och får stanna ;-)


Ni håller med vá? Visst är han SNYGG??? Man börjar ju att dregla bara man ser honom!

Nu tänker jag bjuda er på receptet till dessa underbara Regnbågscupcakes:
Gör först en vanlig muffinssmet:
200 g smör
1 ½ dl mjölk
3 dl strösocker
4 ägg
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
Karamellfärger

1. Vispa socker och ägg vitt och pösigt.
2. Smält smöret och tillsätt mjölken.
3. Rör försiktigt ner dom torra ingredienserna i äggblandningen. Tillsätt därefter smörblandningen.
4. Sätt ugnen på 200 grader och fördela sedan muffinssmeten i 4 olika skålar och tillsätt karamellfärg. Jag hade röd, gul och blå karamellfärg hemma men blandade blå och gul så att det blev grön. Sen kan man även blanda röd och gul om man även vill ha orange som en femte färg.



5. Sen är det bara att fördela lite av varje färg i varje muffinsform. Se till att varje ny färg täcker den förra färgen helt och hållet så blir det finast.
6. Grädda dem sen mitt i ugnen i ca 15-20 minuter (beroende på hur stora dom är, känn med en sticka).



De är egentligen fina som de är men det är gott med frosting så om du vill ha frosting på, gör så här:

Frosting
100 g naturell philadelphiaost
50 g rumstempererad smör
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Några droppar karamellfärg och ev. strössel ovanpå.

Lägg frostingen i en spritsare för snyggast resultat men annars är det bara att kladda på med en slickepott eller sked för ett busigt uttryck.

Tävla med DORA!

Jag skrev ju igår ett inlägg om Doras nya mini-site, ni hittar inlägget HÄR!
Idag tänkte jag kolla om ni också har några Dora-fans där hemma och vill vinna ett fint pysselkit från Dora?


Det enda ni behöver göra är att svara på två frågor:
- Vad heter Doras nya mini-site? Svaret hittar ni HÄR
- Vilken kanal sänds Dora på? Svaret hittar ni HÄR

Skriv svaren i en kommentar till detta inlägg tillsammans med din mailadress. Jag drar en vinnare tisdag den 6 maj kl. 22.00. Jag kommer att vänta med att godkänna tävlingsbidragen tills tävlingen är över så att ni inte kan kika på varandras svar :-)

Dela gärna tävlingen på din facebook sida!

Kram och lycka till!

tisdag 29 april 2014

Loppi Food´n´lifestyle

I lördags var jag på ett inspirerande event där jag tror att vi alla blev berörda på ett eller annat sätt och gick därifrån vårpeppade till max! Många inspirerande människor var på plats och allt ramades in på ett vackert sätt med sol och hav utanför de stora fönstren på Birka Cruises lounge i Birkaterminalen i Stockholm.


Lina, Marlene, Gunilla, Nadja, Marie, Jennie, Tess och Nadja är några av de sköna bloggisar som jag träffade på plats och som ni ser på bild här uppe :-)
Nina ”Niiinis” Hermansson känd från Hela Sverige bakar var dagens konferencier och det klarade hon galant!


John Opsahl, grundare av Supernature var där och informerade oss om vikten av att äta naturlig och ren mat, såkallad supermat. Vi fick hans bok där över 120 olika recept visar hur lätt det är att använda supermat i kosten för hela familjen! Alla produkter är av hög kvalité och de bästa från naturen! Jag kommer att ägna ett eget inlägg om detta med bl.a. recept så håll koll i bloggen! Produkterna finns i varje fall att köpa på Life.


Caroline Ahlqvist som vann Hela Sverige bakar delade med sig av massa inspiration om bakning, bara hennes härliga energi får vem som helst att vilja baka, i varje fall smaka hennes fantastiska bakverk som hon bjöd oss på :-) Jag vill också vara så duktig på att baka och jag ska absolut träna massor i sommar så kanske jag kan vara med i Hela Sverige bakar nästa år?! Det vore en dröm och kanske skulle jag klara det om jag hade en sån här snygg Herkules från OBH Nordica till hjälp? Jag inbillar mig det i varje fall ;-)


Den här superfina och goda chokladkakan med lakritsfyllning ska jag baka och njuta av i en snar framtid!
Någon som vill komma och fika med mig då?
;-)


Visste ni att tv 4 satsar på en kändisversion av Hela Sverige bakar? Den 23 maj börjar det sändas och medverkar gör bl.a. vår granne Anna Book, Yvonne Ryding (som jag nog kommer att heja på), Peder Lamm, Kjell Eriksson och Erica Johansson. Du kan se en film om programmet HÄR.

Oscar Jöback, personlig tränare, kognitiv samtalterapeut och coach inspirerade oss också! Det är så lätt att få in vardagsträning i sitt liv, träning som man egentligen inte tänker på. När du står och väntar på bussen med en väska på armen, kör lite styrketräning, varje gång du reser dig från en stol så är det vardagsträning.... han fick oss också att försöka tänka på nuet, att vara här och nu! När han tränar så tränar han till 100 %, när han är med sin dotter så är han det till 100 %.
Lite för mig och tänka på som just nu medan jag skriver detta blogginlägg även pratar i telefonen med Jocke, springer ifrån och hänger tvätt, bläddrar lite i reklamblad och funderar på vad vi ska äta till middag idag. Jo just det, kollar även intagram på telefonen typ var 5:e minut och kastar blickar på tv:n som står på.... så istället för att bara göra en sak så tar ETT blogginlägg typ hela dagen ;-)


Birka Cruises bjöd på vegetariska wraps och Ramlösa medan vi minglade runt bland utställarna.


SIA Glass bjöd på sin senaste nyhet Frozen Yoghurt och Allevo bjöd på sin nyhet Low Calorie Meals med endast 250 kcal per måltid.
Yves Rocher sminkade oss med sina läppstift och presenterade våren och sommarens färger och de bjöd även oss på lite vitaminer.

Jag har slagit många slag om att man ska stödja barn på olika sätt och här är ett till mycket bra sätt. Loppi har nämligen tagit fram en Loppipåse i tyg med fin illustration av Kitty Jutbring. Köp den och du stöjder Childhoods viktiga arbete för allas rätt till en barndom. Påsen kostar 100 kronor och för varje såld påse går 50 kronor oavkortat till Childhood. Du köper påsen här!


Tack Loppi för ännu ett fantastiskt event och tack för en generös goodiebag!



Några av bilderna i detta inlägg är lånade av Loppis fotograf Petra Kyllerman.
Tack!

Johnny´s lanserar heta nyheter

Jag älskar sommaren! Tror att vi är många som gör det och när det är sommar så vill man ju vara ute så mycket som möjligt och det är så enkelt, gott och mysigt att grilla! Vi har redan haft vår grillpremiär och då fanns Johnny´s kompletta grillpaket med både senap, hamburgerdressing och ketchup på bordet!


Intresset för grillning växer sig starkare för varje år och vi svenskar älskar att grilla. Grillpremiären omnämns som människans motsvarighet till kosläppet då vi blir som kalvar på grönbete. Lagom till grillsäsongen lanserar Johnny’s® ett komplett grillpaket med både senap, hamburgerdressing och ketchup i begränsad upplaga.
Under 2013 premiärlanserade Johnny’s® säsongens smak på senap, Chipotle & Svartpeppar, som gjorde stor succé. I år tar vi säsongens smak ett steg längre och utvidgar till de närliggande kategorierna ketchup och dressing.
Johnny’s® Senap Mango & Habanero – En riktigt uppfriskande senap med skön fruktkaraktär. Är ett givet tillbehör till pulled pork fylld i ett gott bröd.
Johnny’s® Ketchup Jalapeño – En spännande kryddig ketchup med smakrik hetta. Njut till griljerade revbensspjäll!
Johnny’s® Hamburgerdressing Rödlök & Bacon – En härlig dressing med smak av rökig bacon och fräsch rödlök. Passar utmärkt till grillade grönsaker eller kimchi.

Dora Utforskaren

Mina barn gillar Dora Utforskaren jätte mycket och det är en interaktiv äventyrsserie med den sjuåriga hjältinnan Dora i huvudrollen. Äventyren utspelar sig i en tropisk fantasivärld fylld av djungler, stränder och regnskogar. Dora utforskar världen precis så som förskolebarn gör varje dag. Serien finns på Nick JR, en kanal som går flitigt här hemma!


Nu finns Dora på en ny mini-site som heter Steg för Steg - Upptäck med Dora, en ny site med barns första steg i fokus. Siten fungerar som en förlängning av tv-serien på vilken föräldrar och barn får tillgång till utvecklande material för att tillsammans uppleva viktiga första äventyr i början på livet.

Mini-siten kommer att innehålla bland annat tävlingar, utskriftsvänliga målarsidor, en foto-app, trailers, spel, pyssel, programinformation och tips till föräldrar kring förstagångsupplevelser hos sina barn. På siten finns även information om olika roliga, utvecklande och lärorika Dora-appar från Nick JR för mobiltelefoner och surfplattor.

måndag 28 april 2014

Ikväll är det ett viktigt event!

Ikväll har Pampers och UNICEF det spännande eventet ”Miljonjakten” i Stockholm. Det är ett välgörenhetsevent där alla intäkter går till Unicef! ”Miljonjakten” tar sitt ursprung i resan som Hannah Widell och Amanda Schulman gjorde i höstas tillsammans med Pampers och UNICEF till Mauretanien. På plats är även Louise Hallin som bjuder på en härlig föreläsning om barns utveckling och det bjuds även på wraps och dryck och såklart en välfylld goodiebag!

Pampers har stöttat UNICEF i kampen mot stelkramp sedan 2006 och efter resan kände Hannah och Amanda att de också ville vara med och bidra ännu mer. Syftet med ”Miljonjakten” är att samla in pengar som oavkortat går till UNICEF och deras arbete med att vaccinera mammor under graviditeten mot stelkramp. Detta görs genom att sälja produkter som är framtagna av Pampers och designade av Hannah och Amanda. Målet med ”Miljonjakten” är att samla in motsvarande 1 miljon stelkrampsvaccin till UNICEF.

Eftersom eventet är en del i ”Miljonjakten” kostar biljetten 200 kr men hela summan går oavkortat till UNICEF. Jag ska gå, kom med du också, köp biljett här!
 
Inbjudan_blogg

Om ni inte kan komma ikväll så kan ni även bidra genom att köpa en underbar barn t-shirt som kostar 199 kr och alla pengar går oavkortat till Unicef! Ni kan köpa t-shirten här i webbshoppen.

Miljonjakten barntshirt

Värsta boosten!

Vilken boost det ger att föreläsa om trender och inspirera andra människor! Jag som inte ens vågade läsa högt inför klassen när jag gick i skolan står nu och föreläser för hur många människor som helst och det är så kul! Tack alla som kom igår till eventet i Södertälje, detta var vårens sista event men jag planerar att köra några till hösten också så gilla Living and Room/Stockholm på Fb så missar ni inget!

Förlåt för dålig kvalité på bilder men jag hade bara min mobilkamera och den är tyvärr inte så bra....

söndag 27 april 2014

En helg med många godsaker!

Vi har haft en bra helg med både utelek, mys i soffan, godis och sushi och igår hann jag även med ett bloggevent med Loppi och idag ska jag iväg till Södertälje och ha ett eget event med Living and Room :-)


Så nu ska jag packa bilen med hela Living and Room kollektionen, mina presenter som jag slagit in till alla gästerna, mina minicupcakes som jag bakat (inte så snygga med jag lovar att de är goda) och alla priser till lotterier! En gäst vinner ett presentkort på 500 kr att shoppa för och 3 andra vinner fina smycken!

lördag 26 april 2014

Så får ni i era barn grönsaker!

Har ni också barn som inte gillar grönsaker och sallad? Tror att det är rätt vanligt tyvärr, så nu ska jag tipsa om en superbra maträtt som jag fick testa genom Middagsfrids barnkasse! Det är en smarrig vegetarisk lasagne, det låter inte så gott men jag kan lova att det gick hem och barnen blev fullproppade med nyttiga grönsaker ;-)

Fixa dessa ingredienser:
1 zucchini
1 stor gul lök
250 g morötter, 2-3 st
4 msk neutral olja
½ dl tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 dl vispgrädde
1 msk buljongpulver (alt.1 tärning)
1½ msk oregano
1 tsk socker
1 fp boursinost, 80 g
1 tråg lasagneplattor, 250 g
250 g mozzarella
1 bit vitkål, ca 400 g
2 tsk vitvinsvinäger


1. Sätt ugnen på 225°.
2. Tomatsås: Skär 1 zucchini i 1 cm breda kvartar. Hacka 100 g gul lök (1-2 st). Skala och skär 250 g morötter (2-3 st) i 5 mm breda slantar. Hetta upp 2 msk neutral olja i en kastrull och tillsätt ½ dl tomatpuré, zucchinin, morötterna och löken. Fräs på hög värme i 3 min. Häll på 1 burk krossade tomater, 1 dl visp-
grädde, 1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning), 1½ msk
oregano, 1 tsk socker, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Koka i ca 8 min under lock. Mixa sedan tomatsåsen med en stavmixer direkt i kastrullen. Rör ner 1 fp boursinost (80 g) i tomat såsen så att osten smälter.
3. Varva tomatsåsen och 1 tråg färska lasagneplattor (250 g) i en ugnsform. Börja och avsluta med tomatsås.
4. Skiva 250 g mozzarella. Fördela osten på toppen av lasagnen och
gratinera mitt i ugnen i 20 min. Sätt ugnen på grillfunktionen de sista 2 min.
5. Vitkålssallad: Finstrimla 1 bit vitkål (ca 400 g) och lägg i en skål.
Ringla över 2 msk neutral olja, 2 tsk vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
6. Servera lasagnen med salladen.


Det var första gången jag gjorde vegetarisk lasagne men absolut inte den sista!

fredag 25 april 2014

Imorgon öppnar Gröna Lund!

Imorgon lördag öppnar Gröna Lund!!! Jag vågar inte nämna det här hemma för då kommer det att tjatas som bara den och i helgen hinner vi inte gå dit tyvärr.


I tisdags var jag inbjuden till deras årliga pressvisning där vi fick testa att åka karusellerna! För en sån som jag som ÄLSKAR att åka karuseller är detta en höjdpunkt varje år och jag känner mig som ett barn när jag springer runt och åker och det är ju inga köer alls! Bäst är alltid Berg och dalbanan Jetline, den är så himla härlig och jag kan åka den hur många gånger som helst :-) Men i år åkte jag även Twister två gånger, det är berg och dalbanan som är i trä. Det är inte så kul att åka ensam så jag hade tur att jag fick med mig Lina i några åk :-)

Vi fick även träffa och intervjua säsongens artister. I år är hela 57 konserter inbokade på Grönan och du kan se vilka det är HÄR. Om du köper "Gröna kortet" för 240 kr så får du fri entré hela säsongen, inklusive all underhållning! Super bra pris!


 Martin Stenmarck kom fram till oss och vill fota en bild så självklart ställde vi upp på det ;-)


Nyheter för 2014 är att Grönan satsar mer på barnfamiljer och rullstolsbundna.
Restaurang Krejsy´s får en ramp upp till restaurangen och nya handikapptoaletter och fem 5-kampsspel kommer att anpassas för rullstolsbundna.
För barnfamiljerna kommer det att finnas amningsrum och gratis blöjor om man glömt och när man köper sockervadd så ingår det våtservetter, hur underbart är inte det!?

Fixa balkongen

Igår var jag som sagt på Rum & Trädgårdsmässan i Kista och kom hem med så mycket fina blommor och grejer som jag dels ska ha på vår balkong men även uppe i vår sommarstuga! Så det kommer nog att komma flera inlägg om när jag pysslar i trädgården och på balkongen framöver :-)

Salvia är en ny bekantskap för mig och då Blomsterlandet hade så vackra på mässan så kunde jag inte låta bli! Denna passade så bra i min ytterkruka/lanterna från Living and Room.


Ett måste för mig varje sommar är lyxen att ha färska kryddor ute i trädgården/balkongen! På mässan hittade jag de perfekta blomkrukorna från JYSK som man enkelt kan hänga på balkongräcket. JYSK har också perfekta solcellslampor som jag stoppar ner bland blommorna så att det lyser upp fint på kvällarna.


En krydda som är ett måste är Mynta, det finns ju inget lyxigare och godare än att blanda sin egen mojito på sommaren :-)


Blomsterlandet har även fina trädgårdsredskap som gör det lättare att rensa och fixa i jorden. Denna är från Urban Grower och är i härdat rostfritt stål och har ett handtag i certifierad ek. Den luckrar upp jorden på ett effektivt sätt.

torsdag 24 april 2014

Rum & Trädgårdsmässa

Idag har jag varit på Rum & Trädgårds mässa i Kista hela dagen, en underbar mässa som gav mycket tips och inspiration! Jag var så glad att jag tog bilen dit för annars hade jag nog inte tagit mig hem med alla blommor och grejer!

Ikväll har jag sommarfixat vår balkong och det blev så himla bra, hade tänkt visa er bilder men jag har så ont i huvudet så jag orkar inte :-(
Det blir istället några fina blombilder från mässan och så får vi höras imorgon istället, god natt!