måndag 31 mars 2014

Vi gillar Hagaparken!

Det är ingen större fara med Smilla, hon hade balanserat på ett staket på skolgården och halkat så hon ramlat ner och "gränslat" det spetsiga staketet :-(
Vi kan ju förstå hur ont det gjorde mellan benen och det hade blivit rött, svullet och hon hade t.o.m. börjat blöda. Stackars gumman! Hon fick följa med mig hem och har sen dess legat och vilat i soffan.

Nu ska jag fortsätta där jag slutade mitt förra inlägg.
I lördags var jag, svärmor och barnen till Hagaparken. Barnen hade sina cyklar med så vi tog den stora rundan runt slottet och njöt av det vackra vädret och det vackra promenadstråket. Stannade och lekte flera gånger efter färden så vi var där i flera timmar! Gillar verkligen Hagaparken och jag förstår varför Kronprinsessan och hennes familj valt att bo just där!


Tänk vad roligt det kan vara med en gammal trädstam! På den här lekte barnen hur länge som helst och hade så roligt. En sån vill vi ha till stugan pappa ;-)



Jag har en drös med brev och paket liggandes på grejer som jag sålt på Tradera som jag kom på att jag måste springa iväg och posta nu, imorgon höjs ju portot så jag känner att jag måste vara lite ekonomisk :-)
Vi hörs!

Tur att jag inte har en svartsjuk man!

Nu har svärmor åkt hem, Jocke jobbar och barnen är på dagis/skola igen, tillbaka till verkligheten! Vi har haft en fantastisk helg tillsammans och jag har verkligen varit ledig! Anledningen till att svärmor kom upp var ju dels att jag och Jocke var på dejt i tisdags där vi var till Cirkus och såg countrystjärnan Brad Paisley. Jag gillar verkligen Brad och vi hade t.o.m. en av hans låtar på vårt bröllop. Så jag blev verkligen glad när Jocke överraskade mig med två VIP biljetter med de två bästa platserna på hela Cirkus då vi satt på egen balkong framför första raden! Det kändes som om jag hade ögonkontakt med Brad hela konserten och att han bara sjöng till mig ;-) Så synd att jag bara hade mobilkameran och bilderna blev kassa :-(


Här ser ni ju själva att han vinkar till just mig ;-)


Ha ha.. tur att jag inte har en svartsjuk man ;-)

Sen var det ju även meningen att jag skulle ner till Ullared på en bloggresa men den blev tyvärr inställd rätt sent så jag blev helt plötsligt ledig fredag och lördag vilket var superskönt och jag fick verkligen kvalitétstid med barnen och svärmor och förutom att vi hade en rolig dag i Bålsta på Åbergs Museum som ni sett ett inlägg om tidigare så hade vi även en mysig dag i Hagaparken. Inlägg om det kommer snart då jag precis fick ett samtal från skolan att jag måste hämta Smilla hos skolsköterskan för hon gjort illa sig :-(

Dags att göra hål på några myter!

Tampong ska kännas tryggt och enkelt och nu ska vi även våga ha tampong på natten när vi sover!
o.b. har gjort tamponger i mer än 50 år och nu lanserar de sin första natt-tampong o.b. ProComfort Night.
Tampongen är testad i kliniska studier av gynekolog för bekväm användning på natten så att du kan känna dig säker från det du går och lägger dig till att du vaknar.


Det har uppstått en hel del myter om tamponger och två av dem är:

"Tamponger läcker på natten" - Alla tamponger kan läcka men för att minimera risken för läckage på natten har de satt vingar av SilkTouch på deras nya natt-tamponger och de ger ett extra skydd och fångar upp det som andra tamponger kan missa!

Man kan få "tampongsjukan" TSS om man har inne en tampong en hel natt - Detta är till en stor del myt, man kan få TSS men det är VÄLDIGT ovanligt och sällsynt!

Så tjejer, köp hem natt-tamponger och sov gott!!!

söndag 30 mars 2014

Rabatt på familjemusikal

Jag skrev ju HÄR om vårt lyckade besök på musikalen Mästerkatten i stövlar på Musikaliska. Vet att några av er blev sugen att se den och nu tänkte jag ge er en rabattkod :-) 
Gå in på http://actstockholm.se/boka-biljett/ och boka en biljett med koden Mkkampanj så betalar ni bara 280 kr (ord pris 350 kr) för barn och 315 kr (ord pris 395 kr) för vuxen!

Vegetarisk kebab på menyn

1980 kom kebaben till Sverige och har sen dess varit väldigt populär men jag måste erkänna att jag inte har ätit kebab många gånger i mitt liv. Har alltid tyckt det ser lite flottigt ut...


Men nu när allt fler vill äta vegetariskt så har Hälsans kök utökat sitt sortiment och tagit fram en vegetarisk kebab som jag fick budat hem till mig med alla ingredienser. Så igår testade vi att göra den och det var väldigt enkelt och gott!

Perfekt alternativ till fredagstacosen!


VEGETARISK KEBAB
3  röda lökar
2 tomater, i bitar
400 g färdiglagade svarta bönor eller kidneybönor, utan vätska
1 knippe koriander
juice av 1 lime
tabasco
salt, peppar
280 g Hälsans Kök kebab
125 ml gräddfil
8 tortillabröd

Gör så här:
Skala och hacka 1 lök. Blanda den hackade löken, tomater, bönor och koriander i en skål. Tillsätt limejuice, olivolja, lite tabasco och smaksätt med salt och peppar. Blanda. Skala och skiva resten av löken. Värm tortillabröden i ugn, panna eller mikra dem.
Värm lite olja i en stor stekpanna och stek bullarna och lökskivorna i 8-9 minuter. Smaksätt med salt och peppar.

Servera kebab med bönsalsa, tortillabröd och gräddfil.

lördag 29 mars 2014

Åbergs museum

Igår åkte jag, barnen och svärmor till Bålsta och besökte Lasse Åbergs museum. Det är ett roligt museum för både vuxna och barn och utomhus finns snälla kossor att rida på :-)


Sen förutom själva museumet så finns Trazan och Banarnes djungel med kojor, hängbroar, bananrutchbanor, Hemliga Arnes verkstad och massor av annat roligt.
 

Så vi kan verkligen tipsa om att åka dit och leka och att kolla i muséet, de serverar även jätte god mat och fika i deras restaurang!

Igår kväll var vi på Söders höjder på middag hos Jockes kusin Boel och hennes familj, vi fick se deras nya fina vindsvåning plus att vi blev bjudna på en god middag!

onsdag 26 mars 2014

Familjemusikalen Mästerkatten i stövlar

I söndags var vi på Mästerkatten i stövlar - En Jam-a-long-musikal för hela familjen.


Alla barnen i publiken fick varsitt instrument när vi kom och de kunde välja mellan flöjt, trumpet och marackas. Sen fick de spela med under vissa delar av föreställningen vilket verkligen var uppskattat!


Svärd svingades, kärlek bedyrades och en riktig kamp utspelades när ett slott skulle tas tillbaka från ett elakt troll då en "vanlig" bonde blev kär i en prinsessa som blivit av med sitt slott. Både jag och Smilla tyckte att föreställningen var bra men ett tips är att ta med öronproppar för det blev rätt livat när barnen satte igång och trumpetade ;-)

Mästerkatten i stövlar spelas i drygt en månad till på Musikaliska i Stockholm så ett hett tips är att gå och se den. Skådespelare är bland annat Göran Gillinger, Johannes Brost, Anton Körberg, Magikern Julien, Beata Harryson, My Holmsten och Sandra Gustafsson. Det bästa av allt var att skådespelarna efteråt kom ut och barnen fick fotograferas tillsammans med dem :-)

tisdag 25 mars 2014

Jag frossar i fika!!!

Igår blev jag bjuden till ett café och inte till vilket café som helst utan till Smillas Café! Eftersom jag går på diet så tackade jag först nej men sen när hon berättade att det är bara "nyttigt" fika så slog jag till och beställde hela menyn :-)
Man brukar ju säga att man kan "äta med ögat" så jag satt där länge och njöt och fick underbar service ;-)
Visst ser det gott ut?
Smilla hälsar att alla är välkommen!


Idag är det Våffeldagen och jag har förberett våffelsmet till ikväll, nu ska jag iväg och handla innan jag ska på utvecklingssamtal på skolan med Smilla och sen kommer svärmor hit på besök. Det ser vi verkligen fram emot att få lite avlastning nu när vi har svårt att få tiden att gå ihop!

Men det bästa av allt!!! Ikväll är jag utbjuden på dejt, tjohoo vad jag längtar :-)

måndag 24 mars 2014

bObles - Tumbling Time

Förra veckan var jag och barnen inbjudna av Polhem PR till ett roligt barnevent med bObles på Illum Bolighus vid Kungsträdgården. bObles är tummelmöbler som stödjer barnens motoriska utveckling och uppmuntrar till kreativ lek. Deras filosofi baseras på tron att barn mår bäst när de rör sig, därför designar bObles tummelmöbler. De är tillverkade av stark EVA skum som är halkfritt och inte innehåller farliga ftalater och de har dessutom en mjuk yta som är lätt att rengöra med en fuktig trasa.


Förlåt för den dåliga kvalitén på bilderna men jag glömde kameran hemma så det blev bara mobilbilder. Barnen älskade eventet och de leker varje kväll med sina balans "kycklingar" som de fick i sina goodiebags.

söndag 23 mars 2014

Diet med glamourkänsla?

Nu har jag använt Modifast i 12 dagar och jag tycker att det känns jätte bra. Då detta är min första diet så har jag inget annat att jämföra med och egentligen tycker jag inte om att kalla det diet för det känns inte som jag då jag aldrig bantat i hela mitt liv. Utan detta ser jag mer som att skapa rutin för mig och försöka få min kropp att må bra då jag är så otroligt dålig på att äta regelbundet. Jag jobbar ju mycket hemma och då blir det lätt att jag glömmer både frukost och lunch eller så småäter jag mackor och dricker cola....


Modifast har dietprodukter som ersätter måltider eller hela kosten, och går att kombinera med mat på flera olika sätt, beroende på hur man vill göra och hur snabbt man vill gå ned i vikt. Vissa vill bara ha ett mer näringstätt mellanmål, några ersätter en måltid då och då, medan andra ersätter alla måltider och enbart dricker Modifast. Modifast finns som vanlig dryck, soppa och pudding/mousse. Eftersom de är baserade på mjölkprotein (utom ärtsoppan som är baserad på ärtprotein) så har de inte den där bismaken som andra märken kan ha (och som ofta är baserade på sojamjöl). Dessutom finns både bars och färdiga drycker att ha som näringsriktiga mellanmål i farten.

Här är min favoritprodukt: Potatis och purjolöksoppa, så god!


Efter dessa 12 dagars känner jag att jag fått rutin på mina måltider, jag känner mig piggare och min mage funkar äntligen som den ska! Jag har gått ner 4 kg i vikt och det är inte så mycket men det är ett stort steg i rätt riktning för mig då jag inte druckit läsk eller ätit någon macka på hela perioden. Däremot äter jag middag med familjen varje dag så jag får ett mål "riktig" mat om dagen. I helgen har jag inte heller druckit något vin och jag har inte ens tjuvsmakat på mina barns godis!!! Tjohoo, känner mig så stolt ;-)
Just på helgerna försöker jag lyxa till Modifast med kristallglas och jag har t.o.m. druckit i champagneglas bara för att försöka få in lite glamour ;-)


Blir du också sugen nu? Denna rabattkod ger dig 10% rabatt på ett helt köp i Modifasts webbshop!  Ange koden REDDVILLE2014 i kassan för att utnyttja rabatten. Vid köp för över 950 kronor bjuder de även på frakten!

Jag ska köra tills jag tappat 10 kg tänkte jag :-)

fredag 21 mars 2014

Lakritsbuffé!

Igår var jag inbjuden till pressvisningen av Lakritsfestivalen. Vi blev bjudna på en gedigen lakritsbuffé i butiken Choklad och Lakrits som ligger på S:T Eriksgatan 99 i Stockholm.


Lakrits i alla dess former och smaker och vi fick även smaka en fantastisk lakritskorv!


I helgen är det ju lakritsfestival i Globen och jag tycker ingen lakritsälskare borde missa den festivalen för det är verkligen som att komma till lakritshimlen!!!