fredag 31 januari 2014

Sommaren är bäst hemma!

Igår natt hostade Smilla så mycket så jag bestämde att hon skulle få vara hemma från skolan.
Jag skulle ju iväg på en pressträff så jag frågade om hon ville följa med och gissa om hon blev överlycklig ;-)

Det var ICA som skulle visa upp sin vår och sommarkollektion och deras pressträffar är alltid så inspirerande och trevliga så jag visste att Smilla skulle gilla att följa med.
När vi kom dit så minglade hon runt som värsta proffset med en drink i handen :-) Det ska börjas i tid ;-)


Det bjöds på god lunchbuffé:


och en stor del av kollektionen gick i härliga turkosa färger och jag älskar att de hade så mycket färska blommor överallt och att allt det färggranna var snygga kontraster till lokalens gråa industrikänsla, snön utanför och den sprakande elden i öppna spisen!


Smilla har verkligen känsla för färg och form och tyckte allt var så vackert! Hon gick själv runt med mobilen och fotade hur mycket som helst :-)


Det finns även en del rött vilket också är fint tycker jag:

De har även jätte fina coola grillar! Vi skulle verkligen behöva en ny till sommaren då vi bara har en enkel ful klotgrill och vi brukar vara rätt duktiga på att grilla på sommaren!


Har hur mycket foton som helst som ni märker :-) Får ni också vårkänslor när ni ser på bilderna?


ICA är huvudsponsor för programmet Sveriges yngsta mästerkock som börjar sändas i vår och Smilla tog på sig förklädet och drömde sig bort....


Tack ICA för att vi fick komma och njuta av allt det härliga! 

onsdag 29 januari 2014

Mina barn gillar inte godis och glass!

Imorse när jag lämnade på förskola så fick jag reda på att Max två bästa kompisar är hemma idag med magsjuka! Bläää, då vet jag vad som kanske väntar oss framöver.... hatar magsjuka!

I måndags fick Max vara ledig från förskolan eftersom han skulle till en talpedagog. Vi hade en jätte mysig dag där han fick 100% uppmärksamhet av mig en hel dag och vi gjorde bara saker som han ville!
Det gick jätte bra hos talpedagogen och alla "test" skedde på ett lekfullt sätt så den timmen gick rätt fort. Vi har fått lite hemövningar och sen ska vi dit om två veckor igen. Det är svårast att säga K, F och S....

Efteråt frågade jag om han ville gå och fika men då tyckte han att vi skulle åka hem och fika istället. Vi gick då in på Hemköp och jag sa att han fick välja vilket fikabröd han ville, vi stod framför en stor kakhylla men han hittade inget han ville ha... jo, han ville köpa en "dammsugare" till storasyster Smilla eftersom han vet att hon gillar dem. Underbara unge! Jag frågade istället om han ville gå till leksaksaffären och välja ut en leksak och det ville han såklart, på vägen dit gick vi förbi caféet och då såg han att de hade chokladbollar och då ville han helt plötsligt fika :-) Men jag kan säga att han drack varken upp festisen eller åt så mycket av chokladbollen.


Sen gick vi till leksaksaffären och han gick runt och tittade på alla leksaker men hittade inget han ville ha! Vilken unge kan inte hitta en leksak i en leksaksaffär? Istället sa han att han ville åka bil för 10 kr, ni vet en sån där "karusellbil" som brukar finnas i köpcentrum. Så det blev verkligen billigt för mig plus att Max var hur nöjd som helst! Jag bara måste nämna att han inte tycker om godis eller glass heller.... popcorn tycker han är rätt gott och kexchoklad går ner..... Smilla är inte heller så förtjust i att handla grejer och att äta godsaker. Hon gillar ostkrokar men till lördagsgodis önskar hos sig oftast flingor i en skål och sen ett glas äppeljuice!!! Någon förälder som är avundsjuk?

Måste också dela med mig av en bild som jag la upp på instagram (niehoffs) igår, Max kom och var jätte nöjd för att han smörjt in sin haka själv :-) Vi brukar smörja varje kväll då han varje vinter blir lite röd om den.
Sötnos!

Ångest

Jag älskar att ha tävlingar på bloggen men sen när jag ska utse en vinnare så får jag sån ångest för jag vill ju att alla ska vinna! I FrogPearl tävlingen var det bara en som kunde vinna och jag såg bland kommentarerna att flera vänner varit med och tävlat och t.o.m. mamma! Då blir man så glad men samtidigt skulle det kännas konstigt att utse mamma som vinnare även om jag skulle vilja det...

Så jag bad faktiskt om hjälp och lät en "utomstående" bestämma vinnare och då blev det Ulrika Fridsell som vann, så grattis Ulrika!!! Hoppas du kommer att gilla dina örhängen lika mycket som jag gillar mina!


I söndags åkte vi skridskor och barnen tyckte att det var jätte kul även fast det var svårt! De hade verkligen behövt en kudde på stjärten för det blev en del vurpor :-) Men man märker ändå att de får upp balansen rätt fort och jag hoppas att vi kan åka till helgen igen!


Nu är klockan sådär mycket igen... fattar inte hur det går till :-)
God Natt!

tisdag 28 januari 2014

Sveriges pinsammaste event!

I lördags bjöd Loppi in till Sveriges pinsammaste event som hölls på restaurang Grill här i Stockholm. Förutom att det bjöds på en del pinsamheter så bjöds det även på lyxig och väldigt god lunch!

Ann Söderlund var konferencier och hon tillsammans med en tjejpanel som bestod av bloggarna Anitha Schulman, Therese Alvén och Lady Dahmer bjöd på en hel del pinsamheter som de varit med om.


Det pratades även om svamp i underlivet som många tycker är pinsamt men som är så vanligt! En miljon kvinnor drabbas varje år av det men få vet att det oftast bara räcker med en receptfri tablett för att bota det. 
Pfizer var på plats och berättade om läkemedlet Diflucan och vi fick även en se en film som hette Svamphelvetet!


Till efterrätt fick vi snippkakor (!) och kaffe.


Vi fick också i uppgift att måla vårt eget konstverk i form av en snippa.... Bästa konstverket vinner en SPA-dag men då gäller det att man ska våga vara lite pinsam att lägga upp den på bloggen!
Så fast jag tycker att mitt konstverk ser ut som en sjöhäst så bjuder jag på den, jag frågade Smilla om hon visste vad det var och hon tittade lite generat på mig och frågade varför jag målat en snippa så då blev jag lite glad ;-) Grejen var att man skulle droppa lite färg på ett papper och sen vika ihop det så att det kladdades ut och sen när man vek upp det igen så skulle det se ut som en snippa.... tja, kanske...


Tack Loppi för ännu ett originellt, roligt och proffsigt event!

måndag 27 januari 2014

Snart dags att frossa i lakrits!

Vi har haft en fantastisk familjehelg med mycket mys, lek, aktiviteter, kalas och bakning! Tänk om alla helger vore så här men tyvärr är vi inte bortskämda med det då vi oftast jobbar helger både jag och Jocke.

Då Jocke äntligen känner sig friskare så ska han fr.o.m. imorgon jobba på för fullt så får vi se hur det går. Vi har blivit varnade om att bakslag kan komma upp till ett halvår efter sjukdomen så vi får hoppas att allt kommer att gå bra!

I den här familjen älskar vi att baka så varje tillfälle som ges passar vi på! I helgen har det blivit en chokladkladdkaka, en lakritskladdkaka, frukostfrallor och ett lantbröd. Hembakat är lyx!!!
Idag tänkte jag dela med mig av receptet på den godaste lakritskladdkakan! Den är till alla lakritsälskare där ute, ni har väl inte missat att det snart är dags för Lakritsfestivalen igen? Nämligen den 23-23 mars på Annexet vid Ericsson Globe i Stockholm och jag kommer absolut att försöka gå, det vore verkligen synd att missa det då det är en jätte trevlig och väldigt god (!) festival!


Idag bakade jag en lakritskladdkaka som blev tokgod! Så den ska man heller inte missa om man gillar lakrits :-)


Jag använde ett "vanlig" kladdkakerecept och tillsatte lite lakritspulver:

150 g smält smör
3 ägg
3 dl socker
2 msk sirap
2 dl vetemjöl
6 msk kakao
3 msk lakritspulver

Vispa ägg, socker, sirap, vetemjöl, kakao och lakritspulver. Blanda sen ner det smälta smöret och häll i smeten i en smord pajform. Grädda i 20-25 minuter på 175 grader, långt ner i ugnen.

Pudra över med florsocker och garnera ev. med hallon.
Njut!

fredag 24 januari 2014

Sådär lyxigt oljig....

Det känns som om jag har frusit konstant i flera dagar nu! Jag fryser fast jag har varma kläder på mig och varma sockar! Händerna är så torra och fast jag har oljat in dem i olivolja och skrubbat med flingsalt så är de så torra så jag vet inte vad! Igår tappade jag upp ett hett bad i badkaret med hällde i massor av badolja och sen låg jag där och riktigt kände att jag tinade upp allt eftersom och huden kändes så där lyxigt oljig. Det var underbar att krypa ner i sängen efter det men nu sitter jag här igen och fryser och har torra händer :-(

Dags för lite te och rostad macka innan det är dags att hämta hem barnen för lite fredagsmys!


Glöm nu inte att tävla om vackra örhängen från FrogPearl, du hittar tävlingen HÄR

Vill du gå på ett event där du som kvinna är i fokus?

Den 15 februari kommer jag att medverka på ett event där kvinnan är i fokus, det ska bli jätte roligt! Det är Diana och Pernilla som dragit ihop eventet och det kommer att hållas på Krusenberg Herrgård i Uppsala och man får välja om man vill köpa en dagbiljett eller tvådagarsbiljett vilket betyder att man även får chansen att sova över på denna vackra Herrgård om man vill!


Jag har faktiskt valt att bara köpa en dagbiljett, men förutom att få vara med på härligt mingel, lyssna på föreläsningar, fika, kolla på modevisning och vara med på vinstregn så ska jag få berätta lite om inredningstrender för alla inbjudna! Jag kommer att ha med mig produkter från Living and Room så det kommer att kunna göras beställningar men även möjligheten att få boka in sig för egna kostnadsfria inspirationskvällar med sina vänner! Om du också vill vara med på detta härliga event (du behöver inte vara bloggare) så maila Diana och hälsa från mig så får du ett kontonr. att sätta in pengar på. En dagbiljett kostar 365 kr, om du vill kan du lägga på 230 kr så får du även vara med på yoga, om du vill övernatta och då inkl middag och frukost så kostar det 1695:-


Ses vi där?

torsdag 23 januari 2014

Lyx och flärd!

Jag får många frågor om hur jag kan sammanfatta vårens och sommarens inredningstrender 2014 och där har jag valt att använda min egen trendguru Janeth Wihlborg som har stenkoll. Hon skriver bl.a. så här:

"Våren och sommarens inredning 2014 verkligen präglas av ytterligheter och kontraster. Vi drömmer oss nämligen tillbaka men tittar samtidigt framåt.

Loungen är inspirationen till vårens urbana trend där vi inreder sofistikerat och lyxigt med en ombonad och internationell känsla. Guld, koppar och silvermetaller är fortsatt absolut hetast som inredningsdetaljer – och kombinerade tillsammans är de helt rätt! Känslan av lyx sveper in i våra hem och hemmet får gärna glänsa av metall på såväl kuddar och mattor som skålar och ljusstakar!"

Denna stil passar mig verkligen utmärkt då jag älskar lyx & flärd i allmänhet! Har varit inne i en silvermetall-period men nu vill jag ha allt i koppar och guld men trenden är ju att man nu ska blanda dessa så vissa silverljusstakar får stanna kvar bland allt det "guldiga" här hemma för att få en perfekt harmoni :-)

Lill-lördag

Min otur fortsätter, idag gick jag och lämnade barnen och Jocke åkte iväg och jobbade. När jag sen kommer hem så märker jag att jag inte har några nycklar så jag kommer inte in! Vet att Jocke har ett möte i Nacka men jag blir ändå tvungen att ringa honom för jag har inte lust att sitta i trapphuset hela dagen och jag hade inte ens några pengar med mig. Vilken tur att jag hade mobilen i varje fall! Eftersom jag har världens snällaste man så kom han såklart hem och låste upp till mig! Tack älskling, du är bäst!

Så nu sitter jag här vid datorn och ska försöka jobba lite, det är kallt och jag är trött, kanske ska jag börja med en varm dusch så att kroppen kommer igång.... igår blev det lasagne till middag, här hemma vill vi ha mycket ost på lasagnen och köttfärsen ska innehålla tacokrydda och riven morot för då blir den som godast tycker barnen :-)


Lasagne och köttfärssås tycker jag är bästa maten till barnen eftersom det är enda gången de får i sig grönsaker utan att klaga :-) Stek köttfärs, lök, vitlök, morötter, hackade champinjoner och majs och tillsätt sen tacokryddan. Rör ihop creme fraiche, mjölk och krossade tomater för sig.


Varva köttfärssröran med lasagneplattor, riven ost, fetaost och creme fraice blandningen och in i ugnen på 200 grader i ca. 20 minuter. Mums!


Självklart blev det ett glas Ruby Zin till maten också eftersom det var "lill-lördag" ;-)

onsdag 22 januari 2014

Tröstäter

Idag känner jag mig "nere" och går runt i tofflor, onepiece och har satt telefonerna på ljudlöst. Vissa dagar orkar man bara inte.... jag fryser, har lite ont i huvudet och trött... kanske håller jag på att bli sjuk? Hoppas inte det!

I julas då jag egentligen skulle ha myst med mina barn så satt jag och jobbade med ett "projekt" som jag kände att jag ville satsa på, kände att det är nu eller aldrig... allt kändes toppen ända fram tills härom dagen då hela "projektet" gick åt skogen. Att ha lagt ner så mycket tid och energi på något som sen inte ger mig något känns jätte jobbigt och så tråkigt! Jag känner mig tom och vet inte riktigt vad jag ska göra så det är därför jag sökte några jobb för några dagar sen, känner lite som att detta kanske var meningen, att det är dags att byta bana för mig....

I morse kollade jag på nyhetsmorgon och såg en kladdkaka som Christina Gyllner bakade, den såg jätte god ut så nu ska jag baka en sån till mig själv, sätta mig framför tv:n och bara äta tills det sprutar ur öronen på mig ;-) Sen förhoppningsvis kommer jag må lite bättre, eller så kommer jag att må sämre, vi får se!

Antal portioner: 4-6
Färdigt på: 45 min
2 stora ägg
2 dl strösocker
1 dl ljust muscovadosocker
150 g smält smör
50 g mörk choklad
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
1 nypa salt
1 tsk espressopulver

1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Smörj en 24 cm springform alt lägg bakplåtspapper i botten.
3. Rör samman ägg och båda sockersorterna i en skål.
4. Smält smör och tillsätt chokladen, rör tills det smält.
5. Tillsätt sedan försiktigt i äggsmeten.
6. Sikta ner de torra ingredienserna och vänd ner till en jämn smet.
7. Häll i formen. Grädda i mitten av ugnen i 27-30 min. Låt svalna ordentligt. Kakan är godare när den fått sätta sig och blivit sval.
8. Servera med vispad grädde och pudra lite florsocker över.

Rensat

Jag försöker rätt ofta rensa ut urväxta kläder och leksaker som barnen tröttnat på så igår var jag duktig och la ut en del på Tradera igen. Ni kan kika här om ni vill:
Killkläder, leksaker, spel, dvd:
http://www.tradera.com/finding.mvc/itemlisting?ftgnr=3242074
Tjejkläder:
http://www.tradera.com/finding.mvc/itemlisting?ftgnr=114520


Som egenföretagare finns det "ups" and "downs" och just nu är jag känslomässigt inne i en "downs" så jag bestämde mig för att testa att söka jobb igår så nu håller vi tummarna att jag får komma på intervju någonstans. Jag vill gärna jobba med marknad då jag älskar sociala medier och allt som har med marknadsföring att göra men kan även tänka mig att jobba med sälj eller "administration". Så tipsa mig gärna om ni hör om något ledigt jobb som ni tror skulle passa mig!

Nä, nu ska jag krypa ner tillsammans med spindelmannen :-)


måndag 20 januari 2014

Vinn unika pärlörhängen från Frogpearl!

Genom min fina vän Sara Varga så har jag lärt känna en tjej som heter Felicia Sobocki, Felicia driver smyckesföretaget Frogpearl som säljer underbara pärlsmycken.

Det coola med pärlsmycken tycker jag är att de passar alla tillfällen! Matchar lika bra bröllopsklänningen som de slitna jeansen! Visste du att det tar upp till 7 år för att producera en pärla?! En pärla är ingen vanlig ädelsten. En pärla behöver inte manipuleras och slipas tills den når rätt form och glans. Den skapas helt naturligt och är ett smycke redan från början.Varje pärla är unik, precis som du!


Jag har ett par örhängen från Frogpearl som jag gillar jätte mycket...


...så jag frågade Felicia om jag fick tävla ut ett par till er också och det fick jag! Så nu vill jag att ni svarar på den enkla frågan, - När startades Frogpearl? Svaret hittar ni på hemsidan och skriv svaret i en kommentar här nere tillsammans med din mailadress. Om du vinner får du välja om du vill ha svarta, vita eller rosa Berry Pearl Pärlörhängen.


En vinnare dras måndag den 27 januari, lycka till!!!
(Jag väntar med att godkänna alla kommentare tills tävlingen är över så att ni inte kan tjuvkika på varandras svar). :-)