tisdag 31 december 2013

Här firar vi med nyponsoppa!

Nu har jag hämtat hem Jocke från sjukhuset och vi ska fira nyår tillsammans... eller fira och fira.... Jocke ska ligga i sängen och dricka nyponsoppa men det är i varje fall bättre än att ligga kvar på sjukhuset. Men jag, barnen och svärföräldrarna ska fira med god trerätters middag och skumpa och försöka få till det så festligt det går. Innan vi åkte hemifrån så fick jag och Jocke en champagne från våra kära grannar som tack för att vi hjälper till att hämta på dagis ibland och den hade vi tänkt dricka nu i nyår men jag tror att jag sparar den tills Jocke också kan vara med och dricka. Så har vi något att se fram emot och vi har ju massor att försöka ta igen sen då vi "missat" hela julen och nu även nyår.


Önskar er alla en fantastisk nyårsafton och säger redan nu SKÅL OCH GOTT NYTT ÅR FRÅN OSS, NIEHOFFS!!!

måndag 30 december 2013

Nu har provsvaren kommit!

Äntligen har Jockes provsvar kommit och det är salmonella som han har! Han har ingen aning om hur han fått det men det är troligtvis någon mat i Kina eller kanske också flygplansmaten på vägen till Kina....
Hans penicillinkur har i varje fall fått honom att må bättre och idag kopplade de bort hans dropp för han är rätt duktig på att få i sig vätska själv nu. Mat går inget vidare så han får hålla sig till nyponsoppa ett tag till.

Eftersom han slipper droppet nu så kanske han får komma hem och fira nyår med oss, vi både vill det och inte vill det.... det skulle vara skönt att få ha honom hemma men samtidigt så har han det jätte bra på sjukhuset där han för det första får lugn och ro men även bästa servicen! Jocke får själv bestämma och han skulle fundera tills imorgon, tror att han är rädd att ångra sig om han kanske åker hem för tidigt samtidigt som han tycker att det är trist att ligga ensam i ett isoleringsrum på nyårsafton....

Ikväll har jag och barnen varit hemma hos Jockes bror och hans familj igen, de har bjudit på tacos och Max tycker verkligen att det är ett paradis att vara där och köra bilspel och spela biljard :-) Smilla fick sitt paradis tidigare idag då hon var hos faster Lotta och red på deras hästar men mer om det kommer i ett annat inlägg för nu ska jag krypa ner i sängen bredvid mina två älsklingar! God natt!

söndag 29 december 2013

Att åka karusell på sjukhuset

Idag har vi varit inne hos Jocke på sjukhuset och det kändes skönt att barnen fick träffa Jocke, deras sista minne är ju att två ambulansmän åkte iväg med deras pappa med blinkande blåljus och Max var otröstlig och väldigt ledsen. Nu fick de se med egna ögon att pappa ändå har det rätt bra där inne på sjukhuset, han har egen toalett, egen tv, en fin röd julstjärna i sitt fönster och en cool säng där man med en fjärrkontroll kan styra ligg- och benläge och självklart skulle de prova den så Jocke fick stå ut med att åka lite karusell ett tag ;-)


Men det var trist att lämna kvar honom där och åka hem igen men jag tror att det gjorde honom rätt gott också att få några kramar av sina älskade barn för när vi kom hem så orkade han t.o.m skicka ett sms där han tackade för att jag tog med barnen och att han längtar tills han får träffa dem nästa gång!


Nu sitter vi här hos mina svärföräldrar igen och vi har ingen aning om när vi har möjlighet att åka hem... men jag har i varje fall ställt in mig på att fira en lugn nyårsafton med barnen och svärföräldrarna...

Isoleringsrum 10

Idag är det andra dagen som Jocke äter penicillin och nu när jag pratade med honom så hördes det som om han mådde en aningen bättre... han sa att han saknar barnen så han frågade om jag ville komma in med dem idag och hälsa på så självklart ska vi göra det! Vi har fortfarande inte fått några svar på proverna men det är tydligen bara för att det är helg, provsvaren skulle ta 3 dagar och nu har det ju gått 4 dagar men imorgon är det måndag så då hoppas vi verkligen att vi kan få reda på vad det är för något! Så jobbigt att inte veta och det enda de säger är att det är en aggressiv tarmbakterie. Jag hör av mig igen efter jag besökt isoleringsrum 10!


Max sover fortfarande och klockan är 11.30! Vi var på födelsedagskalas igår kväll hos Jockes brorson Emil som fyllde 15 år och vi kom inte hem förrän 23.00 så det tar på krafterna att vara på fest :-) men både han och Smilla tyckte att det var så roligt att få umgås med alla tonåringar och de blev så bortskämda så de ville inte åka hem! Vi blev bjuden på god Pulled Pork med jordärtskockspuré och gott vin så det kändes lyxigt men än en gång kändes det konstigt att vi hade "släktfest" utan att Jocke var med :-/

lördag 28 december 2013

Bakslag :-(

Vi hade ju hoppats att Jocke skulle få komma hem från sjukhuset idag men han ringde i morse efter ronden och det konstaterades att han blivit sämre igen efter den lilla "maten" han fick i sig igår. Det kommer bara blod i toaletten så tarmarna är svårt angripna och hans magkramper är inte att leka med :-(
Han får nu inte äta något mer utan bara ligga med dropp och de ska även börja ge honom Penicillin idag och hoppas att det hjälper tarmarna att återhämta sig. Stackars älsklingen!


Vi som hade planerat att åka hem till Stockholm imorgon men vi får nog ändra de planerna :-(

fredag 27 december 2013

Att gå vidare i livet utan sin familj...

Idag har jag varit in en sväng till Jocke på sjukhuset i Malmö och han mår lite bättre, äntligen har han fått i sig lite nyponsoppa. Men han ligger fortfarande med dropp och får morfin för sina kramper i magen så han blir kvar ett tag till på obestämd tid... Han sov i stort sett hela tiden som jag var där och han sa att jag kunde åka hem om jag ville för han vet om att han inte är så social av sig just nu ;-) Men jag vet att han är i mycket goda händer för personalen på Infektionsavdelningen är helt fantastiska, så trevliga och omtänksamma!

Så jag åkte ner till Mobilia köpcentrum för att spana in årets mellandagsrea. Men jag som egentligen inte gillar REA blev besviken även denna gång, som vanligt vid REA är det alldeles för mycket folk och det så mycket skit som hängs fram plus att det lätt blir "stökigt", kläder ligger huller om buller och man hittar ingenting ;-/

Det är tur i oturen att Jocke blev dålig när vi är här nere för vi har ju perfekt barnvakt då vi bor hemma hos hans föräldrar. Men det är ju trist att han inte kan vara tillsammans med oss förstås!

Ikväll har vi kollat på Shrek på tv:n och har nu lite fredagsmys :-) Har läst lite om Tsunamin, tänk att det är 9 år sen den inträffade! Ramlade in på Pigge Werkelins blogg och läste hans fina inlägg om hur han kan gå vidare i livet utan sin familj som alla dog i tsunamin, helt ofattbart och hemskt men som han skriver, man klarar mer än man tror!

torsdag 26 december 2013

Från glammigt tv-gig till isoleringsrum på akuten

I helgen var Jocke i Kina och var kapellmästare för en stor nyårsgala/tv-inspelning som ska sändas för flera hundra miljoner tittare. Han hade under själva inspelningen hög feber och var dålig i magen man han fick nått starkt från kineserna så att han skulle klara giget.


Sen när han kom hem till oss i måndags så blev han verkligen super dålig, hög feber, helt matt och svår diarré. Sen dess har han sovit dygnet runt och sprungit på toa flera gånger i timmen, yrat och varit stundom helt borta. När jag i morse efter en jobbig natt med ombyten av svettiga lakan och spring på toaletten konstaterade att det var svårt att få i honom tillräckligt med vätska och att han inte ätit något på 3 dagar så beslutade jag att ringa efter en ambulans. Inne på akuten hamnade vi genast i ett isoleringsrum med slussar för att komma in och ut och läkarna såg ut som rymdvarelser då de hade vita skyddskläder, munskydd och spritade precis allt som det rördes vid. Han fick dropp och de tog en massa prover som vi nu måste vänta 3 dagar på svar från. Han hade väldigt hög sänka och dåliga värden plus att det visade sig att han gått ner 6 kg på dessa dagar så han blev inlagd och ska nu stanna kvar över natten.


Julen som vi längtat efter i två månader eftersom vi skulle ha kvalitetstid med familjen då har helt uteblivit så det känns jätte trist! Hoppas verkligen att han blir frisk snart så att vi hinner umgås innan det är dags att börja jobba igen. Om provsvaren visar att det är salmonella så kan han bli sjuk i upp till tre veckor och det är väldigt osäkert om han orkar åka hem som planerat på söndag, men vi hoppas att det inte är det såklart!

onsdag 25 december 2013

Ingen riktig julstämning :-(

Här har tyvärr inte julstämningen riktigt infunnit sig hos mig för Jocke är så sjuk :-( Han sov bort hela julafton igår och det kändes väldigt trist att han låg uppe på övervåningen helt själv och mådde uselt. Han har åkt på den värsta influensan så han är helt utslagen med feber plus att hans mage är helt "paj". Vi misstänker faktiskt salmonella men har inte fått något bekräftat än. Stackarn!

Men tomten infann sig ändå och barnen fick massor av julklappar och vi åt god julmat, spelade julklappsspelet och umgicks ända fram till midnatt. Vi var 14 stycken så det var fullt hus, på bilden nedan är det bara svärmor som saknas då det var hon som fotograferade, Jocke kom ner för att säga hej och då passade vi på att ta den här bilden och även den traditionella familjebilden vid granen som ni får se senare.

 

Klart tomten ska ha en snaps också ;-)

måndag 23 december 2013

Uppesittarkväll

Flygresan ner gick jätte bra igår fast det blåste rätt mycket så turbulensen var stor. Medan andra bad flygvärdinnorna om spypåsar och satt bleka och höll krampaktigt i armstöden så satt förstås mina barn med händerna i luften och skrek att detta var bättre än Gröna Lund ;-) Ha ha... de är verkligen likt mig eftersom jag inte heller har något vett att bli rädd, jag älskar att åka berg och dalbanor och karuseller, hoppa fallskärm, bungy jump, åka luftballong, flyga helikopter, ja allt som ger lite adrenalinpåslag :-)

Jockes föräldrar kom och hämtade mig och barnen på flygplatsen och sen dess har vi klätt granen, gjort pepparkakshus, slagit in paket, gjort egen senap och ikväll strök även tomten runt här utanför och lämnade kvar två julklappar till barnens stora glädje!


Ikväll kom Jocke äntligen hem från Kina och vi var alla förväntansfulla dels för att få höra om spelningen i Kina, få se vad han shoppat men även få njuta av uppesittarkvällen tillsammans med honom. MEN han kom hem med feber och var sjuk och somnade till och med före barnen :-( Så typiskt, hoppas han mår bättre imorgon! Men det är väl klassiskt att han som jobbat dygnet runt den sista tiden och äntligen skulle få ledigt och få umgås med oss i familjen så kommer sjukdomen som ett brev på posten bara för att han slappnar av :-(

söndag 22 december 2013

Pepparkaksmuffins med saffranströssel

Här hemma älskar vi ju att baka och senaste baket resulterade i pepparkaksmuffins! Så goda och enkla att göra!


Till dem smakade jag nya julkaffet från Indiska och det är lite ovant med julsmak men till muffinsen passade det perfekt! Här kommer receptet ifall någon fler blir sugen att baka:
  • 3 st ägg
  • 2 12 dl rårörsocker
  • 1 dl smält smör
  • 250 g Kesella kvarg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 12 tsk bakpulver
  • 1 12 msk pepparkakskrydda
Sen hade jag kardemummakräm ovanpå och garnerade med kryddhusets saffransströssel:
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 dl florsocker
Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i smör och kvarg. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Fördela den i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Låt svalna på galler.
Blanda crème fraiche med kardemumma och florsocker. Vispa till en fast kräm och klicka den på muffinsen.

Pronaxen Christmas Survival Kit!

Fick ett Pronaxen Christmas survival kit från R.E.D.D. Free på posten och det innehöll julkaffe från Indiska, läpprodukt från Burt's Bees, tamponger och en pillerask som är perfekt att ha i handväskan och ha sina värktabletter i. Pronaxen är en värktablett mot mensvärk om du känner att du skulle behöva sådana så får ni  20% rabatt på Pronaxen vid ett köp via apotea. Erbjudandet gäller t.o.m. 2014-10-10. Ange bara koden pronax20 i kassan när ni handlar. 


Jag vet att jag kanske är tjatig men är ni inte redan medlem hos R.E.D.D. Free så tycker jag ni ska bli det. Perfekt och väldigt smidigt med gratis tamponger varje månad. Nu kan du dessutom bli medlem i deras VIP-nätverk She Social och få hem sådana här små VIP-utskick även om ni inte har blogg. Det går nämligen bra att gå med i nätverket om ni har facebook, twitter eller instagram också.

Ellos E-Protection

Alla som har en kille i förskoleålder vet att det är tåliga kläder som gäller, det går ständigt hål på knäna på alla byxor och att ha ett klädesplagg mer än en dag är bara att glömma :-)

I höstas när det var dags att plocka fram overaller och varmare ytterkläder så konstaterade jag att Max behöver en ny vinteroverall! För mig är det viktigt att overallen ska vara varm, tålig, snygg och praktisk men det är svårt att hitta en riktigt bra, jag har testat de flesta märken genom åren och i år kändes det om än viktigare då han är i sin "vildaste" ålder :-)

Såg i tidningen "Vi föräldrar" att de gjort en test över vinterns bästa overaller och där kom Didriksons Theron på första plats. Nackdelen med den är att den inte tål att torktumlas eller hänga i torkskåp och sånt är också viktigt för mig då overallerna tvättas ofta och behöver torka snabbt över natten.

På andra plats kom Ellos overall E-protection! Spännande tänkte jag och slog faktiskt till på en sån! Den är snygg, prisvärd, tål torktumling & torkskåp plus att den har ett löstagbart foder vilket blir perfekt sen när det börjar bli lite varmare igen. Det enda jag är lite orolig över är slitagetåligheten då den är lite lägre än många av de andra overallerna i testet. Men jag återkommer med testresultatet i vår, :-) Såg att den just nu också är prisnedsatt om någon mer är sugen att testa den, finns i Ellos webshop!

lördag 21 december 2013

Fira med guldfluga!

Inatt kunde jag inte sova så jag bestämde mig för att pyssla lite med min blogg, fotona som jag hade i headern kändes "gamla" då det är över två år sen vi gifte oss. Men när jag letade runt bland fotona så hittade jag inga bra, jag skulle vilja ha ett fint och lite knasigt familjefoto.... får se om vi kan fota något nu i jul när vi äntligen ska få umgås alla igen!

Tills dess får den guldiga headern vara kvar då den symboliserar den vardagslyx som jag så väl förespråkar men också att det är en exklusiv och härlig högtid som närmar sig! Plus att jag för tillfället älskar guld och koppar :-)


Apropå guld så lanserar Freixenet en limited edition av sin Cava Cordon Negro lagom till alla festligheter. De har ett samarbete med svenska accessoarmärket DAKO som tagit fram en specialtillverkad fluga som under en begränsad tid kommer pryda halsen på Freixenet Cordon Negro. Samarbetet flirtar med höstens och vinterns alla festligheter och sätter stilen på konsumtionstillfället.

DAKO har under nästan 80 år försett män med plagg och accessoarer av högsta kvalitet och finns i de flesta välsorterade herrbutiker, så som NK, Åhlens och Ströms. Samtidigt finns också den speciellt framtagna guldflugan att köpa i full size hos DAKO:s återförsäljare runt om i Sverige.  

Freixenet är världens största producent av mousserande vin och producerar varje år 130 miljoner flaskor Cava, varav ca 1 miljon exporteras till Sverige. Freixenet ha idag tre olika produkter i sitt sortiment på Systembolaget: Freixenet Cordon Negro - en torr cava , Freixenet Cordon Nevada - en halvtorr cava och Freixenet Legero - ett helt nytt halvtorrt alkoholfritt vin.

Cordon Negro är ett torrt mousserande vitt vin, medelfylligt och elegant. Frisk smak med fräscha toner av gröna äpplen och citrus. Lång balanserad och mjuk eftersmak med friska toner

Passar som appertif eller till lättare rätter såsom fisk, skaldjur eller tapas
Produkten finns på Systembolaget i 750 ml och kostar 79 kr.

fredag 20 december 2013

Har du bacillskräck?

Jag är ju en Buzzador och det betyder att jag då och då får hem produkter för att testa och utvärdera. Det är jätte roligt och det är så blandade produkter som man får testa. Jag har testat allt från kaffe, te, schampo, mat, flingor, hudvårdsprodukter och t.o.m. bilar!

Den här gången har jag fått hem Dettol No Touch handtvätt. Systemet som hjälper till att eliminera bakterier från våra händer. Handtvålen är automatisk och doserar precis rätt mängd tvål.

I dessa influensatider är ju det ju bra att tvätta och sprita händerna ofta och då är ju denna tvål perfekt. Den finns i dofterna Aloe Vera, Cucumber, Green Tea, Grapefruit och Odour neutralisering Citrus. Själva startkitet (Pump & refill) kostar 79 kr och refillen 36 kr.

Om du är sugen att testa denna tvål så kan du få en rabattkupong på 40 kr av mig för då kostar startkitet endast halva priset! Hör av dig i så fall!

Om du är sugen att bli Buzzador som mig och utan kostnad få testa nya produkter och tjänster så klicka här så blir du värvad av mig, jag har användarnamn ”ape” hos Buzzador. 

Grattis!

Idag fyller världens bästa mamma/mormor år! Grattis från oss, synd att du bor så långt bort annars hade vi kommit med nybakta muffins som jag och Max bakat idag! Vi ringer och sjunger sen :-)

En häftig resa att få vara med om!

Mina barn sover bra, de somnar senast 20.30 på kvällen och sover sen till 07.00, det är sällan de vaknar på nätterna. Jo, de brukar tassa över till vår säng men sen somnar de om igen direkt.

Igår vid 15.00 så ringer de från Max förskola och berättar att Max inte verkar helt 100. Han är trött och orkeslös sa dem. Så jag hämtade hem honom och klockan 17.00 sov han som en stock och vaknade 07.00 i morse! Helt otroligt att han sov i 14 timmar! Idag får han vara hemma med mig och mysa för jag vet inte riktigt om det är något som kommer bryta ut eller om han bara var trött :-) Han verkar i varje fall piggare idag men han vill helst bara sitta och kolla på film. Vi får hålla tummarna att han bara behövde sova "ikapp" sin kropp och sinne som växer så det knakar just nu. Han förändras varje dag nästan så det är en häftig resa att få vara med om hans utveckling och underbarare kille är svårt att hitta!


torsdag 19 december 2013

Geggamoja skapar den bästa mixen!

Geggamoja är idag ett av Sveriges snabbaste växande barnklädesföretag med försäljning över hela världen genom återförsäljare, webbshop och egna butiker.

Geggamoja skapar den bästa mixen av snygga, sköna och praktiska kläder som passar både till vardags och till fest. Enkla och roliga detaljer gör en basic jacka eller en sockersöt klänning till ett tufft plagg. Många av  modellerna passar alla barn, oavsett kön. Kläderna tillverkas till stor del av tyger i ekologisk- och GOTS-certifierad bomull. Mjuka, sköna material såsom trikå, college och velour gör ett Geggamojaplagg till både barnens och föräldrarnas favorit. Färgsprakande ränder i kombination med glatt enfärgat, svart och vitt skapar en perfekt mix av barnslighet och vuxen miniatyr – och därmed den bästa Geggamojan av hög kvalitet.

När jag var på Loppi eventet på Café Opera så vann jag ett presentkort hos Geggamoja och jag har verkligen haft beslutsångest över vad jag skulle beställa för vi vill ha typ allt! Men nu har vi fått hem kläderna och både jag och barnen älskar de härliga varma yllestrumporna och även de andra kläderna, kvalitén är toppen och Smilla vill ha sin klänning och sköna strumpbyxor varje dag i skolan. Max kläder är lite för stora men så som han växer så passar de nog i mellandagarna ;-)


Vi lägger ut en bild på Max senare när han har kläderna på sig med det blev följande i varje fall!


Tack bästa Geggamoja!!!

Mina favoritstunder!

Man får hitta sina favoritstunder på dagen och mina favoritstunder är när jag kommer hem efter lämning på dagis/skola och bara kan sjunka ner framför datorn med en kopp gott kaffe och bara varva ner. Även de här stunderna när man hittar den perfekta kombination mellan mat och vin eller choklad och vin älskar jag!
Jag älskar också att få prova nya smaker och att få fina presenter;-)

 
 

Vinet Ricossa Barbaresco innehåller 100 % Nebbiolo, har en fruktig och aromatisk doft, något knuten med inslag av röda bär i kombination med läder, vanilj, kryddnejlika och choklad. En aning parfymerad. Smaken är fruktig och balanserad med välintegrerade tanniner och friska syror. Medelfyllig med inslag av körsbär, hallon, kryddor, läder och choklad. Eftersmaken är välbalanserad.

Det stod att vinerna passar utmärkt till lamm-, ox- och fläskkött med lite fetare såser men jag kan säga att det passade även perfekt till min Thaimat igår :-) Vinet kostar endast 99 kr och väldigt lättdrucket!

Fick också en till flaska som jag också ser fram emot att avnjuta, men den ska jag dricka med Jocke när han kommer hem från Kina. Det är Ricossa Barolo med 100 % Nebbiolo, 149 kr kostar den och kan lagras i minst 4-5 år.
Så här står det om vinet, Ricossa Barolos doft är fruktig, komplex med inslag av körsbär, rosor, läder, vanilj och söta vildhallon. Smaken är mjuk och fruktig med bra syror, god fruktintensitet med inslag av körsbär, tranbär, läder, ek, vanilj och kryddor. Vinet har en stram men integrerad tanninstruktur som är i bra balans med vinests syra och fruktighet. Eftersmaken är lång och balanserad.

Återkommer med recension av den!

Varumärket Ricossa produceras av MGM Mondo del vino och de har skalat bort alla omkostnader som inte är direkt kopplade till vinproduktionen, därav kan de framställa två prisvärda viner med mycket bra kvalité!

Smillas pyssel-tv

Smilla älskar att pyssla! Hon pysslar typ hela tiden och hon älskar att titta på pysselprogrammet Art Attack på TV:n och få inspiration och hennes dröm är att en dag få vara med i tv:n :-)


När jag var på bloggmiddagen så sponsrade företaget Sense en del produkter i goodiebagen och gissa om jag fick en överlycklig tjej här hemma! På eget initiativ så har hon nu börjat spela in sin egen pyssel-tv och jag vet att hon redan har några fans där ute som följer henne :-)

 

Vill bara skriva att jag är så stolt över henne och vi får se hur många program hon orkar spela in :-)

onsdag 18 december 2013

Julfest med Nickelodeon

Igår var vi inbjudna till Nickelodeons julfest som hölls på Nyloftet på Skansen. Nyloftet är ett jätte mysigt stället och som gjort för julfest så stämningen var verkligen på topp!


På plats mötte SvampBob Fyrkant oss och alla som ville fick en kram av honom! Max valde en "high five" istället :-)


En buffé av pepparkakor, godis och kristyrer fanns uppdukat och vi fick alla dekorera våra egna pepparkakor. Max och Smilla gjorde 3 stycken stora var, Smilla åt upp en på plats och tog hem två medan Max åt upp alla på plats för han kunde inte hålla sig :-)


Efteråt blev det ännu mer fika en trappa upp, det var uppdukat lussebullar, glögg och julmust som vi mumsade på medan vi kollade på film.


Barnen blev fascinerade av Nickelodeon julgranen som fanns på plats för i den hängde det pruttkuddar!!! Jätte roligt tyckte de att det var :-)


Tack Nickelodeon för en väldigt mysig julfest!!!