söndag 30 december 2012

Fullspikat!

Oj, vilken dag! Barnen är helt slut och även jag, phu!

Klockan 07.30 väckte jag båda barnen så att vi skulle slippa stressa och klockan 09.00 hoppade vi på bussen in till Globen. Vi var där strax efter 10.00 och showen började 11.00 så det var skönt att slippa stressa, vi kunde i lugn och ro spana in Globen, kolla noggrant vilka grejer som önskades mest så att de inte skulle ångra sig sen. Jag kan ju säga att det är inte billigt att handla "souvenier"! Jag hade lovat att de skulle få köpa varsin leksak och varsin sak att äta i pausen och de valde varsin "snurra" och de kostade 180 kr styck och i pausen köpte Max en popcorn "hink" för 90 kr och Smilla en isglass/drink i Tingeling mugg för 90 kr! Vi hängde in kläderna i garderoben för 60 kr så allt som allt gick det på 600 kr!!! Ändå tjatade de om ballonger, målarböcker och tröjor.....tänk de barnfamiljer som har fler barn, bara biljetterna kostar ju 265 kronor styck, tur att vi slapp betala för biljetterna i varje fall :-)


Showen var jätte bra och faktiskt den bästa någonsin tycker jag, jag tror att detta var min 7:e gång som jag ser Disney on Ice och den här gången tyckte jag att tiden gick så fort och det var väldigt underhållande och proffsigt gjort. Ett plus var väl också att barnen satt som ljus hela tiden och Smilla var alldeles till sig efteråt och ville se det igen och igen och igen!!!


Det var lunchdags när allt slutade och vi gick in på Globen centrum och åt sushi, både Smilla och jag älskar sushi och hade längtat efter det och Max ville som vanligt ha kyckling och ris istället.


Sen åkte vi hem och tog bilen till Ica Maxi för att trängas med alla andra, vi kunde inte handla igår eftersom min enorma nackspärr höll i sig hela dagen och det var omöjligt att åka iväg. Idag är jag mycket bättre i nacken och nu är det bara en "vanlig" nackspärr för själva "låsningen" har släppt :-) Smilla brukar alltid vilja vara inne på Ica Maxis "lekhus" och leka medan jag handlar men Max har aldrig riktigt vågat utan brukar välja att handla med mig istället men idag ville han! Det var ju jätte skönt för mig så att jag kunde handla i lugn och ro och barnen fick leka i nästan en timme och var rätt nöjda när jag hämtade dem.

Vi skulle ju handla nyårsmiddag men eftersom jag inte bestämt menyn än så blev det en massa ihop plock av allt möjligt så vi får se vad det blir imorgon :-)

Ikväll har vi bakat!!! Barnen tjatade och tjatade att de ville baka cupcakes så till slut gav jag vika fast jag egentligen inte orkade. Men de fick sköta det mesta själva tills deras stora glädje och gissa om de var lyckliga och kladdiga efteråt! Jag tänkte att de får bli som de blir men de blev faktiskt jätte goda och vi har bestämt att vi ska bjuda på dem till dessert imorgon :-)


Nu sover barnen äntligen i deras sängar och jag sitter och väntar på att min käre man ska komma hem!
Tänk vad olika dagarna kan bli, igår gjorde vi ingenting och idag har vi gjort massor!!!

lördag 29 december 2012

Min man pryder Arlanda

Någon som varit ute och rest i jul och sett min man på Arlanda? Han är nämligen en av dem som pryder väggarna där, ni ser honom 3:e bilden från höger "YES", min kompis Caroline är också med "KYLLÄ"


Själv har jag inte varit på Arlanda på länge, sitter och kollar på resor och drömmer mig bort ofta men längre än så har jag inte kommit :-(

Nackspärr, regn och stök

I morse vaknade jag med en nackspärr som heter duga! Jag kunde knappt röra mig så jag sa till barnen att de kunde gå upp och leka så länge för jag var tvungen att lägga mig på spikmattan en stund. När jag en halvtimme senare kom upp med samma hemska nackspärr så möttes jag av ett bombnedslag som heter duga, barnen hade vänt upp och ner på alla våra väskor för att leta fram deras julklappar som de fått.... vi hade planer på att besöka Skansen idag men eftersom jag knappt kan röra mig och det dessutom regnar ute så blir vi hemma och försöker röja i oredan istället.

Vi får se om vi kommer iväg till affären i varje fall och kan handla inför nyårsafton så man slipper trängas med alla de andra imorgon och på måndag.

Imorgon ska vi på Disney on ice på Globen och gissa om barnen längtar, vi har suttit och kollat på klipp på You Tube så nu längtar de ännu mer :-) Jag tror att det fortfarande finns biljetter kvar ifall ni vill gå, de kommer ju även ner till Malmö och Göteborg i början på nästa år.


fredag 28 december 2012

Vi kommer att sakna B-Maxen!

Nu är vi hemma i Stockholm igen! Resan ner gick bra men vi hade solen i ögonen hela vägen så det var lite jobbigt fast man ska ju aldrig klaga på att solen är framme ;-)

 

Barnen skötte sig bra i baksätet och det var perfekt att bilen har en extra spegel som gör att man ser vad som händer i baksätet. Den enda nackdelen var att vi inte riktigt fick upp värmen i bilen, utan frös om fötterna nästan hela resan :-(
Vi åkte hem och lämnade av vårt bagage och åkte sen direkt till Upplands Motor för att lämna tillbaka vår kära Ford B-Max. Det kändes trist att lämna tillbaka den för vi har verkligen trivts att köra runt i den! Kändes lite som att ha vunnit första pris i en tävling när vi fick veta att vi skulle få provköra den gratis i en vecka men nu när vi var tvungen att lämna tillbaka den känns det som vi varit med i en tävling och förlorat :-(
Max har ju varit extra stolt att åka runt i vår "chokladbil" eftersom den har samma namn som honom :-)


Nu ska vi ha en lugn fredagskväll här hemma och vi längtar tills Jocke kommer hem från Kina på söndagkväll, så tomt här hemma utan honom!
Önskar er alla en trevlig fredagkväll!

torsdag 27 december 2012

Vit fägring

Samma dag som vi reste upp så slog vår fina amaryllis ut sin knopp och det kändes lite sorgligt att åka ifrån den, undrar om den fortfarande blommar när vi kommer hem? Blommar de mer än en vecka? Som tur är så finns det en till knopp på den som vi istället får njuta av i så fall.

Det blåser som sjutton utanför huset och det är alltid svårt att komma till ro och sova då, det händer något med min kropp vid fullmåne och vid blåst! Men nu ska jag ge det ett till försök så att jag orkar köra 30 mil imorgon med två busungar i baksätet. Det gäller att försöka koncentrera sig bara på att köra även fast de kivas i baksätet och vill ha uppmärksamhet. En gång när jag körde upp så skulle jag kasta bak ett kexpaket till dem, jag var försiktig och såg till att jag ändå var koncentrerad på vägen men ändå blev det att bilen vinglade till och genast var polisen där och stoppade mig för blåskontroll! Så imorgon lovar jag att vara extra försiktig!

God natt!!!

Sweet sixteen

Idag har vi haft kalas för Felicia och hon bjöd på god tårta och fikabröd!


Annars har vi bara tagit det lugnt och njutit av "sista" dagen här uppe, imorgon tar jag och barnen B-Maxen  hem till Stockholm igen!

Hudiks nattliv och 16 års kalas

Det blev en mysig utekväll med tjejerna igår men jag saknar Stockholms nattliv kan man lugnt säga.... nattlivet i Hudik räcker det att besöka max 2 gånger per år, en gång på sommaren och en gång på vintern sen kan man det ;-)


När mamma kom och hämtade mig och Kin (fler bilder finns på hennes blogg) klockan 01.00 så var vi väldigt nöjda med att få åka hem till våra barn och sängar ;-)

Men ovan som man är att gå ut på krogen så jag rätt seg idag så nu ska jag gå och lägga mig och läsa mina nya böcker som jag fick av syrran i julklapp, har hört mycket gott om dem så jag är så nyfiken :-)


Idag fyller även min systerdotter Felicia 16 år så dagen består även av kalas och en massa tårta ;-)
Grattis älskade Felicia!!!

onsdag 26 december 2012

Till Kina med Loreen

Igår åkte Jocke till Stockholm, det är inte det lättaste och absolut inte det billigaste att åka tåg runt jul men som tur var kunde han lifta hem med min kompis Kins "man" Dr Alban som även han skulle iväg och jobba så det var ju perfekt! Kin och jag är ju i samma sits eftersom våra män är i artistbranchen och ofta jobbar när vi andra är lediga så ikväll ska hon och jag ut och partaja ihop här i Hudik! Jag är egentligen inte ett dugg sugen att gå ut men hon har övertalat mig och det blir säkert kul bara man kommer ut. Man blir så "insnöad" och lat när man är hos sina föräldrar och efter denna jul så känner jag mig ful och tjock så helst skulle jag bara vilja ligga i soffan och äta ännu mer godis ;-)

Idag flyger Jocke till Kina tillsammans med Loreen och Robert Wells och ska vara där fram till nyår för att spela på en stor TV-gala. Han kommer hem igen lagom för att hinna fira nyår med oss så det är ju skönt. Jag och barnen åker mot Stockholm igen på fredag så vi får några dagar ensamma där innan han kommer hem men vi har redan fullt schema så det går ingen nöd på oss ;-)

Nu ska jag hoppa in i duschen och försöka tvätta av mig lite "damm" och börja ladda inför kvällen, kanske tjuvstarta lite på vinflaskan så att jag får lite "feeling" :-)

Här sparkar vi oss fram!

Så här ser det ut på parkeringen här utanför, troligtvis det säkraste (?) och roligaste (!) sättet att ta sig fram på dessa snöiga vägar som vi har här uppe.


Barnen tjatade och fick göra ännu ett pepparkakshus, detta dekorerade de helt själva så de börjar bli proffs ;) nästa år kanske vi kan ställa upp i en tävling ;)

tisdag 25 december 2012

Tomtebloss

Barnen älskar att tända tomtebloss och vi har nog eldat upp ett helt paket redan för helst ska det tändas många samtidigt för häftigare effekt!

Midnattsmässa

Vi har också hunnit med Midnattsmässa i Forsa Kyrka, där troligtvis Sveriges bästa kantor håller till. En härlig start av julen!



Första gången jag och Jocke besökte kyrkan efter vårt sagobröllop för 1,5 år sedan och medan vi lyssnade på stämningsfull musik så mindes vi tillbaka till vår kärleksfulla dag.

Zoega handmalet

Denna jul har vi haft lyxigt handmalet Zoega kaffe 3 gånger per dag, tack vare min käre far som tagit på sig att göra detta till alla och sen kokat kaffe i en kaffepanna på spisen, känslan av nymalet kokkaffe här i Norrland är oslagbar! Mer av sånt :-)

Julafton i Hälsingland 2012

Vilken härlig julafton vi fick! Vi var 14 stycken som firade tillsammans under dagen och vi fick besök av hela tre stycken tomtar till barnens stora förtjusning :-) Även fast man som vanligt bestämmer att vi vuxna inte ska byta några julklappar så blir det såklart ändå så i den här familjen, man såg knappt granen av alla klappar ;-)


Barnen fick mååånga julklappar och de blev överlyckliga över allt!


Julstämningen var på topp hela dagen och enligt några så var det den bästa julafton på länge :-)

söndag 23 december 2012

God Jul vänner!

När man går in på många bloggar så ser man att många nu tagit julledigt för att ägna all tid till familjen och njuta av julen. Jag har väldigt svårt att slita mig så jag kommer nog titta in här även imorgon :-)

Men nu ska jag sätta mig vid bordet snart och äta en god middag med släkt och familj och njuta av att det är fjärde advent och att det imorgon är julafton!!! Men ifall jag inte kikar in här imorgon så vill jag nu önska er alla en riktig 

♥ GOD JUL ♥


Tom Tits

Innan vi åkte upp till Hälsingland så tog vi en tur till Tom Tits i Södertälje. Vi har blivit utvald som testfamilj åt barnsemester.se så vi var bjudna hela familjen och vi valde verkligen helt rätt dag för vi var nästan helt ensamma där!


Barnen sprang omkring som yra höns och blev fascinerade av alla de grejer som fanns där, den ena grejen efter den andra som var så spännande och de fick även göra egna experiment.

Max älskade att sitta i den stora lastbilen och låtsas köra, allt funkade i den såsom blinkers, varningsblinkers, radio och alla andra knappar så det kändes som man körde på riktigt ;-)


Smilla gillade att gå runt i spegelrummen och även att göra stora jättesåpbubblor.

Lite läskigt var det med alla skelett och alla kroppar som visar hur man ser ut under huden.


Spännande, lite läskigt men samtidigt väldigt intressant!
Hela familjen gillar Tom Tits och det är kul att det finns något som passar hela familjen. Som de skriver på deras hemsida så passar stället för barn mellan 2-102 år!


Vi hann bara ut till bilen innan barnen frågade när vi skulle dit nästa gång :-)

lördag 22 december 2012

Sovkoma, matkoma, godiskoma & vinkoma

Nu är vi proppmätta efter att ha ätit en födelsedagsmiddag som mamma bjudit på. Det blir ofta matkoma när man äter hos sina föräldrar, man slipper dels att fixa med maten, man blir serverad och slipper diska, även för barnen är det bara mormor som gäller så man behöver bara koncentrera sig på att äta ;-)
Just ikväll är också släkten här så det är fullt hus!

I vanliga fall brukar jag bara sova i max 6 timmar men har inatt sovit i 9 timmar!!! Så dagen har gått från sovkoma till matkoma och nu snart vankas godiskoma och förhoppningsvis avslutas kvällen med vinkoma ;-)

Max har varit med ute och skottat med traktorn i det härliga vintervädret så nu finns det rejäla pulkabackar att åka i och det är så mycket snö så man ser knappt ut genom fönstren, pappa tog nyss skidorna och åkte till skogen för att hämta en julgran så imorgon ska vi klä granen här hemma.

Julledigheten började med svordomar!

Har ni sett reklamen på TV om "vår" Ford B-Max? En kille som dyker genom bilen för att visa hur stor den blir när man har alla dörrar öppna. Vi upplever också bilen som mer rymlig än man tror och även all vår packning fick faktiskt plats!

Vår resa upp till Hudik igår blev 3 timmar försenad och många svordomar passerade Jockes mun innan vi kom iväg, det gick nämligen inte att sätta i Max bilstol! Vi kopplade ur airbagen fram men det fanns inget att fästa bilstolen i! Inte ens i baksätet! Smillas framåtvända bilstol var det inga problem med men bilen är inte gjord att ha bakåtvända bilstolar i!!!

Men nu är vi i varje fall här och julstämningen har infunnit sig och barnen älskar att vara ute i snön och leka.


fredag 21 december 2012

Jorden är kvar!

Än så länge är jorden kvar, skönt :-)

Idag hade jag en trevlig lunch i Täby Centrum med mina vänner Catrine och Kina, så himla trevligt och det är synd att vi inte ses oftare.

Sen åkte jag och hämtade barnen på dagis och åkte in till simskolan med dem i vår nya lånebil. De tyckte att det var roligt att åka den nya bilen och de ser fram emot att åka upp till Hudik med den imorgon.
Mest av allt gillade de solfönstret i taket, härligt att kunna titta upp på trädtopparna och
alla de höga lyftkranarna som är överallt just nu.



När vi kom hem så ringde vi och sjöng för världens bästa mamma/mormor som fyller år idag, lagade middag och gick sen ner till grannarna och barnens kompisar för att ge julklappar.

Nu håller jag på att packa för fullt och självklart packar vi med de härliga Lovikkavantarna som barnens farmor gjort till dem!


Nä, det här går inte, nu måste jag gå och lägga mig! God Natt!

torsdag 20 december 2012

Ny bil!

Jag har precis varit iväg till Upplands Motor och hämtat ut en splitter ny bil!!! En Ford B-Max!!!



Tyvärr får jag bara låna den över jul för att utvärdera den, men det är helt gratis, fria mil och en full tank bensin ingår! Så den ska få följa med upp till Hudik och fira jul med oss i en vecka! Först lite stadskörning idag för att prova på det :-)
Hittills gillar jag bilen jätte mycket men sen får vi se hur det går när hela familjen ska stuvas in ;-)