onsdag 31 oktober 2012

På väg!

Nu sitter vi på tåget och än så länge går allt bra. Tog precis fram min nya Mama tidning som jag inte hunnit läsa än, vi får se om jag får chansen nu :) Två timmar kvar!

Trött i mössan!

Inatt sov jag inte mycket! Dels så fick Max magsjuka och kräktes varannan timme hela natten och dels så var det en helikopter som cirkulerade ovanför huset i över en timme klockan 04.00. De hade strålkastare på så de letade väl efter någon, poliser med blåljus cirkulerade också runt på gatan.

Nu mår Max bättre men vi har varit i valet och kvalet om vi ska åka upp till Hudik eller inte men vi ska ändå göra det har jag nu bestämt. Vi får sova när vi kommer till mamma och pappa :-)

Nu ska vi ta oss till tåget!

Mysig middag?

Vi skulle ha en mysig middag på en grekisk restaurang tillsammans med syrran ikväll och jag brukar skryta om att mina barn är så duktiga och snälla att ha med på restaurang. Men ikväll vet jag inte vad som hände, de satt och sparkade på varandra hela tiden under bordet, Max skulle absolut ha köttbullar fast det inte fanns, grönsaker hamnade på golvet tillsammans med tappade bestick och servitören var tvungen att springa till Hemköp och köpa mjölk till Max för han skulle absolut dricka det till maten :-) Plus att båda barnen förstås skulle bajsa under middagen också.... Phu, ja ja... jag slapp i varje fall laga middag hemma idag ;-)


tisdag 30 oktober 2012

Japanskt och grekiskt på samma dag!

Idag har jag försökt fått lite gjort här hemma eftersom vi åker upp till Hudiksvall imorgon och ska vara där i några dagar. Jocke har flygit till Shanghai idag så imorgon får jag kånka resväskor och barn till tåget ensam. Vi hade först tänkt ta bilen men kom sen på att vi har vinterdäcken uppe i Hudik och vi visste inte vad det skulle bli för väder när vi bokade så därför blev det tåg istället. Men det är rätt soft att åka tåg, vi får ladda med roliga spel och lite mutor så brukar det gå bra.

När man sitter hemma och jobbar som jag gör så orkar man inte göra någon lunch till sig själv utan det blir oftast bara fil och flingor men idag innan Jocke åkte till Arlanda så kom han hem med sushi lunch till mig, lyxigt!


Nu sitter vi och väntar på min syster Helena som är på kurs i Stockholm i några dagar och hon ville gå ut och äta med oss ikväll, tror det blir grekiskt så imorgon kommer jag troligtvis lukta vitlök ;-)

Campadre - bra eller dåligt?

Jag har länge och ofta hört talas om företaget Campadre som är Skandinaviens första och största ”Private Shopping Club” på nätet men jag har aldrig tidigare beställt något från dem.

Men i septemeber när hösten började göra sig påmind så såg jag att de sålde fodrade gummistövlar och varmare skor i rätt bra priser så jag slog till. Jag fick ett bekräftelsemail där det stod att jag skulle ha skorna om 2 veckor, perfekt! MEN efter 2 veckor fick jag ett nytt mail där det stod att leveransen var försenad och jag skulle få skorna efter ytterligare 5 dagar men inga skor dök upp utan de kom först ytterligare några dagar senare och nu är det nästan så att det är för kallt att använda stövlarna så det är trist! Nästa gång går jag till affären och shoppar istället och jag är väldigt tveksam om jag ens vill beställa något från Campadre igen eftersom jag inte heller fått någon kompensation. Att vänta på skor i 4 veckor är inte min grej!

måndag 29 oktober 2012

Ruskväder och Findus levererar!

Usch vilket ruskväder! Det blåser och regnar och det är kallt! Man vill bara vara inne och tända en massa ljus och mysa, tur att Findus bjöd på mat här hemma idag så vi slapp gå och handla och laga middag. Jocke är i studion så jag och barnen ville bara göra någon enkel middag så då passade Findus Carbonara perfekt! En annan dag ska vi även testa Chicken Red Curry som vi också fick skickad till oss plus en del annat. Bara att tömma i stekpannan och värma, vardagslyx eftersom man inte får så mycket disk och man kan umgås istället för att stå vi i köket! Det bästa är också att det är gott för att vara "färdig mat" och barnen gillar det också!

 
Tack Findus, återkommer en annan dag och recenserar de andra rätterna!

Vinyl 107

Vi har haft en härlig familjekryssning med Silja Galaxy som inte kostat oss något eftersom Vinyl 107 bjudit på allt! Vi har badat, lekt i bollhav, spelat chokladbingo, dansat med Mumintrollet, kramats med Mumintrollet, haft ansiktsmålning, vunnit i teckningstävling, dansat disco och lyssnat på bra underhållning!


 
 

Det bästa av allt var självklart den härliga Skaldjursplatån som vi blev bjudna på! Både Jocke och jag älskar skaldjur men barnen är mindre förtjusta så de fick istället Pasta Bolognese som de gillar.


Vi är trötta men nöjda och glada och barnen kommer leva länge på denna resa!

söndag 28 oktober 2012

Hemma från kryssning

Vill bara skriva att vi är hemma efter en fantastisk kryssning! Vi har haft det jätte bra och barnen har gjort så mycket roligt och vi har ätit och druckit gott.


Skriver mer imorgon! Är så trött så ögonen går i kors eftersom jag alltid har svårt att sova första natten i "nya" sängar plus att det varit fullmåne!!!

lördag 27 oktober 2012

Ut på öppet hav!

Idag är vi medbjudna ut till havs och det ska bli så mysigt att kryssa tillsammans hela familjen! Sist vi kryssade var Max bara bebis så han tycker att det ska bli jätte spännande att få åka en så stor båt! Sen håller vi även tummarna att Mumintrollet är på besök!


Det är Vinyl 107 som bjuder in och schemat är fullspäckat!


Julklappstips

Visste ni att man kan köpa presentkort hos Living and Room? En perfekt present till den som gillar heminredning eller till den som kanske nyligen flyttat hemifrån till sin första lägenhet?
Eller varför inte en perfekt julklapp att skriva upp på din egna önskelista?! 


Vi säljer även företagsjulklappar! Hör av dig om du vill se vad vi erbjuder så skickar jag vår broschyr!

Gå gärna in och "gilla" vår sida på Facebook!

fredag 26 oktober 2012

VIP-utskick

Månadens utskick från Tampons for free bär ett viktigt budskap eftersom det handlar om HPV (humant papillomvirus) som de gör i samarbete med företaget  Sanofi Pasteur MSD och deras vaccin Gardasil. Kolla gärna in den nya sajten www.HPV-vaccin.se. som berättar om HPV-vaccinet, vad det gör och vilka som kan vaccinera sig. Med andra ord, denna kampanj har ett viktigt budskap till Sveriges kvinnor!

HPV är ett virus som bland annat orsakar en av de vanligaste cancerformerna för kvinnor – nämligen livmoderhalscancer. HPV orsakar även andra sjukdomar, såsom kondylom.  Den fantastiska nyheten är att det finns ett vaccin som skyddar mot många av de sjukdomar som orsakas av HPV-viruset. Det har visat sig vara så effektivt att staten (Socialstyrelsen) gått in och gjort Gardasilvaccinationen gratis för alla tjejer 11-19 år. För oss andra som är över 20 år finns också Gardasilvaccinet tillgängligt (t.o.m. som en del av högkostnadsskyddet) – det är därför vi vill upplysa dig och dina vänner om HPV!

OJ! Visste du allt detta om HPV?


  • HPV är världens vanligaste sexuellt överförbara infektion
  • HPV-viruset orsakar livmoderhalscancer, cellförändringar och cancer i vulva och vagina
  • Att HPV även orsakar kondylom, tonsillcancer och cancer i anus hos både kvinnor och män samt peniscancer hos män.
  • HPV-vaccinet skyddar mot livmoderhalscancer men även mot en av våra vanligaste könssjukdomar kondylom
  • Även vuxna kvinnor har nytta av HPV-vaccinet
  • HPV-vaccinet har redan tagits av 200.000 flickor/kvinnor i Sverige
  • HPV-vaccinet även kan tas av kvinnor som haft sex
  • Har du ännu inte fyllt 27 år kan du nu vaccinera dig billigare därför att HPV-vaccinet sedan i somras ingår i det s.k. högkostnadsskyddet för alla mellan 13 och 26 år.

  • Jag fick ett VIP-kit på posten i veckan som bestod av förutom gratis tamponger även ett snyggt block & ett USB-minne som ska hjälpa mig att komma ihåg viktiga saker som att gå på cellprovtagning t.ex.!


    Vill du också ha gratis tamponger, klicka HÄR och du.... GLÖM INTE att vara rädd om dig själv och se till att ALDRIG missa en cellprovtagning!



    Living and Room visning

    Det var här i det här rummet det började för 2 år och 8 månader sen tillsammans med Living and Rooms VD och grundare Janeth Wihlborg och min svägerska Tulla.


    Då hade vi bjudit in tanterna i huset och det gick väl sådär men det fick mig ändå att fortsätta som konsulent hos Living and Room och idag har jag hunnit med 7 kollektioner och jag har även blivit teamleader och har 18 stycken säljare under mig att coacha. Jag hoppas verkligen att jag kan fortsätta med detta drömjobb, det enda som skulle kunna stoppa mig är väl det ekonomiska men jag har ju massor av kärlek att leva på ;-)


    När gästerna kom så bjöd jag på vin och snittar och vi hade en jätte mysig kväll, det här måste jag absolut snart göra om! Bekvämt också att slippa släpa iväg alla grejerna plus att jag kunde ta ett glas vin med gästerna och hade all tid i världen att mingla runt ;-)


    Så nu är det din tur! Bjud hem vännerna på lite glögg och pepparkakor så kommer jag och berättar om inredningstrender och ger er massor med inspiration!!!

    Snö & gooh! till lunch!

    Precis innan barnen skulle gå och lägga sig igår kväll så märkte de att det börjat snöa och till deras glädje så var snön kvar på marken när de vaknade i morse! Inte så mycket men det var i varje fall vitt :-)
    Så idag invigde vi de nya vinteroverallerna för det var kallt också, brr....

    gooh! maträtter levererades perfekt till mig idag när jag inte har den minsta lust att gå utomhus i onödan. Tack för god lunch Operakällaren!


    Igår var det simskola för Smilla och efteråt hade jag en Living and Room visning där jag bjudit in vänner och bekanta, det blev en super mysigt kväll så det ska jag absolut göra om! Ikväll blir det fredagsmys och imorgon ska vi på en liten resa :-) Mer om det kommer snart :-)

    torsdag 25 oktober 2012

    Sing-a-long - Askungen

    Den 20 oktober hade Sing-a-longföreställningen Askungen premiär på Maximteatern i Stockholm. Jag hade gärna velat gått och sett det då men hade tyvärr annat inbokat, men jag skulle någon gång vilja få chansen att gå dit med Smilla då jag tror att hon fullkomligt skulle älska hela grejen!

    Ebba Strange Hultkvist spelar huvudrollen och självaste Lars Wallin har designat Askungens underbara klänning som jag inte skulle tacka nej att gå runt i ;-)


    Om ni vill boka biljetter till föreställningen gör ni det på ticnet.se och biljetterna kostar 320 kr för vuxen och 270 kr för barn över 4 år.

    Bästa medicinen mot huvudvärk är...

    Bästa medicinen mot huvudvärk är att umgås med goda vänner, dricka bubbel och frossa i fina grejer ;-) Min tvådagars huvudvärk försvann i varje fall så fort jag anlände Östermalmstorg ikväll ;-)


    Mgroup bjöd ju in oss till den exklusiva underklädesaffären Feminint nu ikväll och där fanns det massor av snygga underkläder, härliga doftljus, snygga necessärer och trevlig personal! Jag och min kompis Marina gick runt och minglade, ögonshoppade och drack gott bubbel i nästan en timme innan vi gick därifrån med en fin goodiebag som innehöll bland annat en Wonderbra, trosor från Calida, lösögonfransar från Rapunzel, choklad från Garant, trosskydd från Libresse och lite andra bra att ha grejer...


    Marina och jag gick sen vidare till Tures där vi åt varsin god toast Skagen och njöt av några glas vin och uppdaterade varandra om våra liv. När man inte ses så ofta så finns det så mycket att prata om och rätt som det var så släckte personalen och gick hem så när det kändes för skumt att vara kvar ensam i en stor galleria och där de slutat att servera vin så valde vi också att åka hem ;-)

    onsdag 24 oktober 2012

    Feminint

    Både igår och idag har jag legat nerbäddad i soffan för att försöka bli kvitt min huvudvärk men det går inte så bra för den är SÅ envis! Men jag är också envis och tänker inte den låta stoppa mig från att gå på ett event med Mgroup ikväll. De bjuder in till den exklusiva underklädesbutiken Feminint.se som fyller 1 år. Jag har så svårt att hitta bra BH:ar och har just nu ingen som jag är riktigt nöjd med så jag känner att jag vill så gärna gå och få lite tips och inspiration! Sen att de bjuder på bubbel, snacks och att man även får årets mest exklusiva goodiebag gör det ju inte sämre! Har bjudit med mig min vän Marina och om min huvudvärk vill så har vi pratat om att gå och ta ett glas vin efteråt också någonstans.

    tisdag 23 oktober 2012

    Circle of Friends!

    För ett tag sen hade jag en tävling här på bloggen där man kunde vinna biljetter till en 4goodkväll och 10 tjejer plus jag träffades igår och fick en härlig kväll tillsammans.Vi fick lyssna på fantastiska föreläsare och kvällen handlade om vänskap och goda relationer.


    Först ut var
    Alexandra Zazzi  som pratade om det italienska köket, om att sitta tillsammans vid matbordet och umgås och att vi svenskar måste lära oss att titta varandra i ögonen! Hon brinner verkligen för mat så det var härligt att lyssna på henne!

    Sen kom Janne Gunnarsson ut på scenen och från första till sista stund så skrattade jag nästan konstant. Vilken härlig man!!! Han berättade fantastiska historier som jag önskade att jag orkade skriva ner här men kanske i ett senare inlägg. 


    Vännerna Malin Berghagen, Andreas Lundstedt, Tess Merkel och Anna Olausson berättade hur det lärt känna varandra och vad vänskapen betytt för dem.  

    Sist ut på scenen var härliga Zinat Pirzadeh som fick oss att både skratta och gråta.



    Efteråt kände jag mig fylld av ny härlig energi och jag kände verkligen att denna kväll gjorde gott i hjärtat och sen att få spendera den med fina tjejerna Linn, Lena, Kina, Tuva, Anna, Julia, Jennie, Rose-Marie, Sofie och Caroline gjorde det ju inte sämre!

    Plus en härlig goodiebag och lite gott vin såklart ;-)



    måndag 22 oktober 2012

    Välkommen till en inspirerande visning!

    Nu tänkte jag bjuda in alla inredningsintresserade till en mysig kväll redan nu på torsdag, hoppas du vill/kan komma! Jag bjuder på vin och andra godsaker, det kommer även finnas kaffe/te för de som kör bil :-) 


    Livingand Room erbjuder umgänge och kul shopping av trendig inredning med vänner i hemmiljö. Du beställer fritt ur vår kollektion och får sedan dina varor levererade direkt hem till ditt närmaste utlämningsställe. Vår Fall & Winter 2012 kollektion är en härlig mix från vintage med naturtoner till supermodernt och färgsprakande. Oavsett stil förändrar, förfinar och förnyar du enkelt hemmet med accessoarer. Låt oss inspirera och visa dig hela vår fina kollektion!

    Datum: Torsdag 25 oktober

    Klockan: 19.00 (visningen tar ca. 1 timme)
    Plats: Anders Lundströms gata 9, Frösunda

    Bjud gärna med din väninna, syster, arbetskamrat och mamma!
    Vänligen ge besked hur många som kommer senast: Onsdag 24 oktober
    Via mail: annelieniehoff@gmail.com

    - Unna dig en stund av lyx i vardagen.
    - Jag ger dig en trendrapport och berättar även hur julen 2012 ska se ut.
    - Du får en mysigt stund tillsammans med vänner och bekanta.
    - Du har möjlighet att bli värdinna och få handla till 40 % rabatt.
    - Inga kontanter behövs - allt är mot faktura!
    - Möjlighet till delbetalning.
     



    Varmt välkomna!!!