tisdag 31 juli 2012

40 årsfest!

Som jag skrev tidigare så hade jag en fantastisk 40 års dag tillsammans med över 20 gäster som trängdes ihop i vår lilla stuga :-) Men det funkade utmärkt och det gav verkligen mersmak, nu vill vi ha massor av fler fester här :-)


Det blev en solig och fin dag som höll på från 13.00 fram till 02.00 och jag blev så glad när många av mina Stockholmsvänner kom och firade mig! Det är ju ändå nästan 3 timmars körtid! Jag hade önskat mig "upplevelser" och "kroppsrenoveringar" före fysiska presenter och jag fick också det så nu har jag lite egentid att se fram emot :-) Men jag fick även andra fantastiska presenter som jag blev superglad över, bl.a. ett päronträd att plantera här vid stugan, en iPad så att jag smidigare kan blogga från där jag är, två otroligt snygga väskor (en Guess och en Chanel), parfym (Signorina), 2 kristallglas från Orrefors och en flaska champagne.



Min bror och hans familj kunde inte komma på festen så istället bjöd de över oss på god födelsedagsmiddag ikväll, väldigt trevligt!


Jocke har varit iväg på spelningar lördag-måndag men nu är han här i stugan med oss igen och imorgon firar vi 8 år tillsammans så då får vi se om festligheterna fortsätter ;-)

söndag 29 juli 2012

Trolska Skogen

Idag blev vi bjudna till min faster Barbro i Jättendal på lunch och hon visade oss även till Trolska Skogen där vi fick träffa massor av troll, tomtar, älvor och en stor drake. Barnen älskade verkligen detta äventyr som skogen erbjöd så vi kan verkligen rekommendera ett besök!
Efter besöket så åkte vi till Barbros stuga där vi blåste såpbubblor, badade och åt god mat.

En mycket härlig dag tycker vi allihopa och vädret visade sig från sin bästa sida också!!!

lördag 28 juli 2012

Champagnefrukost och härligt firande!

Jag fick en fantastisk födelsedag igår! Väcktes av skönsång, fina presenter och champagnefrukost.
Solen sken och vänner & släkt  började droppa in mitt på dagen och sen var det "fullt hus" fram till idag eftersom några sov kvar.


Det känns inte något mer annorlunda idag än igår så det är nog helt ok att vara "tant" :-)
Lovar att visa några av presenterna imorgon för nu ska jag soooova!!!!

fredag 27 juli 2012

Nu har jag blivit tant!

Jaha, då är man tydligen tant! Det sägs att när man fyller 40 år så blir man tant och jag föddes ju den 27 juli 1972 klockan 07.34 på Hudiksvalls BB så det betyder att jag fyller 40 år idag!!! Helt sjukt! Jag kommer ihåg när mina föräldrar fyllde 40 år och jag tyckte då att de var så gamla. Om jag blundar och funderar på hur gammal jag känner mig så skulle jag nog säga 32 år.... jag vet inte vart de sista åren tagit vägen! Men för den delen har jag ingen 40 års kris, jag har fått min underbara kärnfamilj och jag ser väldigt positivt på framtiden och jag har bara hört positivt om att vara 40-år ;-)


Jag ska fira dagen uppe i vår sommarstuga i Hälsingland på ett rätt enkelt sätt. Jag ska ha "öppet hus" och alla som vill får komma från klockan 13.00. Jag har gjort smörgåstårta, bakat muffins och mot kvällen kommer flera goda vänner och vi ska grilla och mysa och många ska sova över! Det ska bli så otroligt mysigt!!! Sen kommer jag att ha ett större firande i Stockholm efter sommaren.

Det är så skönt att familjen är samlad igen och jag får vara med mina älskade barn! Jag har saknat dem så otroligt mycket men samtidigt är det så nyttigt att vara ifrån varandra. De var så söta i morse när vi åt frukost, Max i sina favoritkläder -fotbollskläder och Smilla i sin favoritklänning -Prinsessklänning.

Smilla dukade upp sin frukost vid sitt lilla bord vid fönstret:


Jocke gick ut och klippte gräset och när jag kom ut senare så såg jag att han hade sparat ett hjärta i gräset, ha ha.... han upphör aldrig att förvåna mig min romantiske man :-)
Jag försökte knäppa kort på det men det är svårt att se....


torsdag 26 juli 2012

Florens

När vi skulle åka hem från Italien så stannade vi till i Florens innan vi åkte vidare till flygplatsen i Milano. Vi gick runt i några timmar bara för att få en överblick av staden och insupa lite atmosfär. Det var en vacker stad och vi ångrar oss inte att vi gjorde denna lilla "avstickare".


Om du vill veta mer om Florens kan du läsa HÄR!

Siena

I lördags gjorde vi en dagsutflykt till Siena och vi hade en härlig dag tillsammans med Boel och Klas som också är de bästa guiderna!

 
 
Om du är intresserad av att veta mer om Siena så kan du läsa det HÄR!
Orkar inte skriva så mycket just nu :-)

onsdag 25 juli 2012

Solrosor!

Jag älskar solrosor så jag blev så glad när jag upptäckte att det odlas solrosor i Gaiole. Helt underbara!!!

Besök på en vingård i Toscana

En dag åkte vi upp till vingården Rocca Di Castagnoli som ligger i Gaiole i Toscana och kollade i deras vinkällare, handlade lite vin och hade en fantastisk vinprovning! Det var verkligen på "riktigt"! Jag har varit på många vinprovningar i mina dar men det här var ju direkt på vingården där vinerna gjordes och vi fick till och med träffa mannen som framställde och var ansvarig över dessa viner, helt fantastiskt!!!


Vi provade 6 olika viner och två sorter blev stora favoriter som vi köpte med oss hem. En Chianti Classico och en Vin Santo.


Vin Santon är den mest fantastiska smakupplevelsen som jag upplevt i vinväg, det var som guld i munnen och helt oemotståndligt!!! Tyvärr var den rätt dyr så vi kunde bara köpa en flaska men den kommer vi njuta av vid rätta tillfällen, det är mer som ett dessertvin så man dricker inte så mycket av den vid varje tillfälle.


Ni som gillar Italienska viner ska inte tveka att åka till Toscana tycker jag! Det är först nu när man gjort det som allt känns på riktigt och det är så häftigt att ha varit där i "meckat". Jag har alltid gillat Chianti viner men nu kommer det kännas ännu roligare att dricka dessa. I Toscana dricker man vin hela dagen och till alla måltider, det kändes som om man alltid hade ett glas vin i handen och jag kommer att bära med mig ett uttryck som Riccardo i Gaiole sa till mig då jag tänkte tacka nej till ett glas vin, "-Never say Never to Chianti in Chianti".

tisdag 24 juli 2012

Hemma i Sverige igen!


Vi kom hem klockan 02.00 natten till idag och det är skönt att vara hemma samtidigt som vi har haft 6 fantastiska dagar i Italien! Nu längtar vi så mycket efter barnen men kan inte åka upp till dem förrän imorgon eftersom Jocke måste jobba :-(

Men jag passar på att fixa inför mitt 40 års firande på fredag! Det kommer inte vara någon uppstyrd fest utan jag kommer att ha "öppet hus" i vår sommarstuga så om ni har vägarna förbi så är ni varmt välkomna från klockan 13.00 och fram till midnatt! Sen kommer jag även att ha en middag här i Stockholm i början på september om ni hellre vill vara med och fira mig då :-)

Så nu ska jag sätta igång och baka, packa och tvätta! Ska även sätta mig ner och sortera alla hundratals foton från Italien och försöka få ihop några fler blogginlägg till er :-)

Ikväll ska jag sätta mig på balkongen med ett glas vin och minnas tillbaka till sista kvällen i Gaiole som blev en jätte mysig kväll hos Boel & Klas svenska vänner familjen Lindkvist som också har ett fint semesterboende i Borgo De Gaiole. Det blev vin, sång, gitarrspel och Nutella-pizza :-)



Bed & Breakfast Il Borghetto i Borgo de Gaiole

Nu ska jag göra reklam för världens bästa Bed & Breakfast :-) Nämligen "Bed & Breakfast Il Borghetto" som drivs av Boel och Klas Henrikson i Toscana, Italien (för kontaktuppgifter, kontakta mig).


Så här står det om "Borgo Di Gaiole" på nätet när man söker på detta:

Borgo di Gaiole - Gaiole in Chianti
Gaiole in Chianti ett litet fridfullt samhälle inte så långt från den historiska och välkända
staden Siena. Här har man en egen medeltida borg - Borgo di Gaiole en "by i byn", belägen några minuters promenad till "Piazzan" i byn. 
Gaiole in Chianti ligger lite vid sidan om allfarvägen mitt i vindistriktet Chianti, men är ett lugnt och fridfullt samhälle med ca 1500 invånare. Här finns det nödvändigaste att tillgå som restauranger, caféer, matvaruaffärer, apotek mm. Chianti är sedan gammalt känt för sina viner, vingårdarna avlöser varandra. Men Toscana är inta bara Chianti och vin, här finns underbar natur och kultur och närheten till de historiska städerna Siena och Florens, till kusten är det inte mer än en dryg timme med bil, skidåkning ca 2 tim så det ligger verkligen "bra"!

Här anländer jag och Jocke:


och här är fler bilder från vårt boende:


Utsikten från rummet och köket är fantastiskt, älskar att öppna fönsterluckorna på morgonen och se de Toscanska kullarna precis som om det vore tagit ur en film.

Den cerisa klänningen har jag fått mycket beröm för, den är köpt hos Klädfabriken


Maten är också fantastisk, både hos Boel & Klas och ute på de Italienska genuina krogarna.


söndag 22 juli 2012

Never say no to Chianti in Chianti

Sista dagen i Gaiole :-(
Imorgon f.m. ska vi ta tåget till Milano för att sen imorgon kväll flyga hem till kalla Sverige igen. Vi ska även stanna till några timmar i Florens för att spana in den staden och kanske leta upp en mysig restaurang.

Vi bor jätte bra här hos Jockes kusin Boel och hennes man Klas. Vi har en egen lägenhet och blir bortskämda med underbara middagar och trevligt sällskap. Vi blir också guidade runt Toscanas kullar och vingårdar i deras nercabbade Fiat och det spelas Italienska musik i högtalarna när vi kör fram på slingriga "Strada Biancas".

fredag 20 juli 2012

Gaiole i Toscana, Italien


Precis så här ska livet vara :-)
Bara barnen som vi saknar ihjäl oss efter!

Nu är vi här!

Jag har en romantisk man!

För snart 8 år sen på en av våra första dejter så åkte vi till Milano på en romantisk weekend. Vi hade en helt fantastisk resa och det var nog då vi båda förstod att det skulle vara "vi". Vi gillade samma saker, hade samma värderingar och mål i livet.

Nu när Jocke skulle överraska mig med en 40 års resa i present så valde han att vi skulle börja resan med att tillbringa ett dygn i Milano. Vi hade tänkt besöka "vår" restaurang där vi åt den mest fantastiska middagen men tyvärr hittade vi inte restaurangen men vi fick ändå ett fantastiskt dygn i denna häftiga stad. Dagen efter tog vi tåget till Toscana där Jockes kusin Boel och man Klas har en fantastisk semesterbostad och där vi nu ska spendera några härliga dagar.


Igår när vi kom möttes vi med en god drink på deras terass som har utsikt över Toscanas vingårdar. Vi tog ett dopp i poolen och sen guidade de oss genom byn Gaiole där vi satte oss på en vinbar och drack Prosecco, åt proscutto och ruccola som var inlindad i mozzarella som vi doppade i olivolja. Mums!

Sen gick vi "hem" och Boel bjöd oss på en underbar tre-rätters middag med gott vin på deras terass och vi satte uppe ett bra tag in på natten :-)

Här kan jag tänka mig att stanna för alltid ;-)

onsdag 18 juli 2012

Allsång på Skansen


Om någon missade Allsång på Skansen igår så kan ni se låtarna här:


Vår vän Thomas Engström har fotat det fina fotot på Jocke här uppe.

Nu sticker vi!!!

Nu sticker vi iväg på min överraskningsresa, spännande!
Jag har ingen aning om jag kan blogga från resan eller inte men det märker ni ju ;-)


KRAM!!!

tisdag 17 juli 2012

Jag är lat och tråkig!

Det blir Allsång på Skansen från TV-soffan istället, jag vet att jag är lat och tråkig men jag orkar helt enkelt inte åka dit, det är så skönt att vara hemma själv i lägenheten och gå runt och skrota, tvätta och packa.

Plus att jag kan dricka vin och äta godis medan jag kollar och under de tråkiga delarna kan jag fortsätta packa ;-)

Heja älskling, kör hårt nu!!!


Känns inge kul....

att sitta på Allsång på Skansen i spöregn :-(
Jag har bjudit med min kompis Caroline och vi ska vara där till klockan 17.00 då genrepet börjar men just nu åskar det och regnar och SMHI visar regn hela kvällen....

Man ser ju mycket bättre hemma i TV-soffan och det är ju mycket mysigare.... vi får se hur jag gör, siktar på att åka dit till 17.00 och sen om det inte blir uppehåll så kanske jag åker hem, allsången är inte så viktig för mig, jag är mest där för Jockes skull!

Pratade precis med mamma och barnen och de har så soligt och fint idag! Så typiskt, bara för att jag åkt därifrån! Men är glada för deras skull!


Jag har även börjat packa lite inför resan imorgon, det är svårt att packa när man inte vet vart man ska men jag har mina aningar så jag hoppas jag har rätt ;-)

Nej, nu måste jag göra ett ryck med packningen innan jag ska iväg!

måndag 16 juli 2012

Nu är det dags att säga hej då....

Nu är det dags att lämna barnen hos mamma och pappa och bege sig hem till Stockholm, jag kommer längta ihjäl mig efter barnen och tanken att vara borta från dem i 9 dagar gör att jag får ångest! Jag som längtar efter dem när de är på dagis i 6 timmar ;-) Men jag vet att de kommer att ha det toppen här uppe och bli bortskämda och jag vet att vi kommer att få det bra, där vi nu hamnar :-) Jocke ska nämligen röva bort mig på en hemlig resa i en vecka som 40 års present till mig! Jag älskar överraskningar samtidigt som jag är en kontrollmänniska och vill ha stenkoll på allt... men jag får hålla mig till tåls den här gången.... ;-)



Först ska vi även hinna med Allsång på Skansen imorgon då Jocke ska uppträda och jag ska även försöka hinna packa lite! Lovar även att blogga lite mer innan jag åker och jag ska absolut ge er fina bilder från Allsången, synd bara att det inte är så roliga artister förutom ABBA-bandet.... kanske vill ni har lite roliga bilder på Herreys? ;-)

Nu ska jag hoppa in i bilen och spendera 2,5 timme där.... bye!