tisdag 31 januari 2012

Tips på Café och tungt paket!

God kväll vänner, hoppas ni har haft en lika bra dag som mig ;-) Åt en förträfflig lunch med fina Caroline på Café Fåtöljen, ett jätte mysigt fik/lunchställe som jag kan rekommendera! Caroline är beräknad att föda om en vecka men kör ändå på som vanligt vilket betyder på "hög växel", hon var t.o.m iväg och köpte skidor idag!!! När jag var höggravid så ville jag bara ligga på soffan och äta praliner ;-) Men det är så härligt att umgås med aktiva och sprudlande glada vänner som ger en massor av energi!!! Hon har också en blogg men är inte så aktiv med den så kika gärna in till henne HÄR och kommentera att ni vill att hon ska börja blogga igen ;-)

Ikväll har min käre man hämtat två megatunga paket till mig så nu lär ni inte se mig mer ikväll ;-) Tjohoo, vad det ska bli kul att packa upp alla fina grejer! Visar er innehållet senare!


Brrr

Nu ska jag snart valla barnen till dagis, hem och duscha och sen iväg till Söders höjder för att äta lunch med min fina vän Caroline. Hon är höggravid med sitt första barn så jag ska se om hon behöver några heta stalltips ;-)

Det är kallt ute, -9 grader!!! Brr!

måndag 30 januari 2012

Vardagslyx

Enkel vardagslyx för mig är att dela på en flaska vin fast man bara äter korvstroganoff och ris. Att varje dag byta ut "vanliga" saltet mot Salamoia Bolognese (Italienska havssalt med färska örter) och ta ett skumbad med extra mycket lyxigt skum och sen smörja in sig i dyraste hudkrämen och få sitta resten av kvällen i soffan, i morgonrock och sippa på ett gott te....
Ja, så ser min kväll ut på ett ungefär just nu ;-)

Tävling med Loppi.se & Granit

Här hemma är det ju Compact Living som gäller! När man som oss inte har plats för ett skrivbord/kontor så är det tyvärr matbordet som får ta smällen för datorer, pärmar och papper och hur trevligt är det egentligen att sitta och äta en mysig middag med alla dessa grejer? Inte så mysigt kan jag tillägga....

Nu har vi i varje fall en hylla i vår klädkammare där vi kan kasta upp lite papper för att avlasta köksbordet men vi är sämst på arkivering och strukturering av alla papper. Skulle verkligen vilja ha tips på smarta förvaringslösningar dels på alla dessa papper och dels på smart förvaring av alla leksaker som ligger utspridda över hela lägenheten som inte direkt har någon självklar plats...

Såååå... nu när jag fick tips om en tävling där man kan vinna förvaring från Granit så måste jag självklart vara med och tävla, problemet är bara att man ska tipsa om smart förvaring och jag skulle ju själv behöva tips. Men efter en liten fundering så kommer jag nog att skriva om HUR min drömförvaring skulle se ut om jag bara fick lite hjälp från någon händig och kanske hjälp med rensning av bästa Loppi.se!

Här nere ser ni tävlingen, tävla ni också och om ni vinner så har ni en perfekt present till mig när jag sen fyller år i sommar ;-)

Lycka till!!!
Tävla och vinn förvaring och organisering till ett värde av 10 000 kronor från Loppi.se och Granit.
Så här går det till:
Hur får du ihop ditt förvaringspussel? Vilka är dina bästa tips och trix kopplat till förvaring som underlättar vardagen? Mejla oss ditt bästa tips (max 600 ord) till: tavling@loppi.se Mejla innan den 22 februari, 2012.

Vinner du inte första priset finns många andra fina priser:
Pris 2-5:
presentkort på Granit värde 500 kronor
Pris 6-10:
Loppi.ses Dagispåse fylld med rensningsinspiration.

Tävlingsregler: Alla över 18 år och bosatta i Sverige kan delta i tävlingen. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. En jury bestående av Jessica Risberg Johnson, Granit, Katarina Bergegård, Loppi.se och Erica Keim, Alltförföräldrar.se bedömer inskickade tävlingsbidrag.

Första priset består av en rensning/organisering av ett barnrum, förvaring från Granit till ett värde av 5 000 kronor och hjälp från Loppi.se med försäljning av utrensade barnprylar med allt vad detta
innebär såsom bortforsling av prylar, annonsproduktion etc. Vinstvärde totalt 10 000 kronor. Vinnaren får givetivs själv godkänna prylarnas försäljningspris och får efter försäljningen hela försäljningsbeloppet. Alla som tävlar godkänner att deras inskickade tävlingsbidrag kan komma att publiceras på Loppi.se och i andra kanaler.

Nu är kollektionen här!!!

Tjohoo, nu är kollektionen här!!! Vet att det väger massor så undrar om jag måste vänta tills ikväll så jag får bärhjälp av Jocke eller om jag ska ta tjuren i hornen och kämpa själv för att övervinna min nyfikenhet?

En sann mardröm

Jag har hört talas om ett program ur Uppdrag Granskning om ett helvete som två föräldrar tvingades genomlida pga falska grunder. Jag missade programmet då men fick nu tips om att se det och har nu suttit helt förstummad i en timme och blivit så arg och ledsen över att detta kan hända. Oacceptabelt att situationer som denna förekommer i vårt samhälle. Det är en självklarhet att socialen och myndigheter ska ingripa när ett barn far illa, men det finns riktlinjer som autktoriteter måste följa, trots att anklagelserna misstänks vara grova.
Ni som också missade detta avsnitt, se det (klicka på bilden för att se större)!!!

söndag 29 januari 2012

Simskola + 4 årskalas

Puh, nu är vi äntligen hemma efter en lång dag. Barnen sover och vi ska också gå och lägga oss snart. 
 
Simskolan gick jätte bra, nu kan jag skryta med att min dotter hoppar från kanten utan att tveka och utan simpuffar :-) Simskolan är verkligen toppen och det går så fort för dem att lära sig, Smilla är inte alls rädd för vatten längre och tycker att det blir mer och mer spännande att vara under vattnet. När hon badar i badkaret här hemma så har hon en spegel så att hon kan titta på sig själv under vattnet :-)

Efter simskolan åkte vi till Samuel på 4 årskalas och som ni förstår så var det full fart! Massor av ungar och föräldrar men det var jätte trevligt och det bjöds både på mat, fika och fiskdamm!

Imorgon är det måndag, barnen ska till dagis, Jocke jobba och jag ska blogga och svara på en massa mail :-)
Så vi ses imorgon, sov sött!!!

God morgon!

Idag står det Simskola och 4-års kalas på schemat så det är bara att sätta igång att packa badkläder, äta frukost och slå in presenter. Jocke ska iväg och jobba så vi måste ta bussen vilket också går bra men det krävs lite mer planering för att tajma in.

Igår kväll blev det en lugn och mysig kväll. Staffan och Natalie kom förbi och åt tacos med oss och lekte lite.


Max heter Karl i andra namn så han hade namnsdag igår vilket betyder att man får välja efterrätt, Staffan och Natalie hade köpt med sig glasstrutar och det blev ju perfekt för det ville han verkligen ha :-)

Nej, nu måste jag beställa en kaffe från kaffemaskinen så att jag kommer igång, solen är med mig denna morgon och det är minus 3 grader, härligt!

lördag 28 januari 2012

Lollo & Bernie

När vi var på Teneriffa i oktober så lärde barnen att känna Vings maskotar Lollo och Bernie. Sen dess har de kollat på bilder och dansat till Lollo & Bernie låten så gott som varje dag! Så gissa om de blev super glada idag när vi åkte till Ica Maxi för att handla och de var där!!! Max vågade inte riktigt gå fram men Smilla sprang mot dem och kramade dem flera gånger. De bjöd på glass, ansiktsmålning och målarböcker så barnen ville inte åka därifrån :-)
Nu är vi i varje fall hemma igen, det var meningen att vi skulle bort på middag ikväll också men de ringde och ställde in pga sjukt barn så vi ska äta tacos istället här hemma. Staffan och Natalie kommer också snart och ska vara med oss ikväll.

Önskar er alla en härlig lördagkväll! Kram!

Buddha

Ikväll bjöd vi hem oss själva till våra vänner Tobbe, Anna, Maja och Anton :-) Det var så himla länge sen vi sågs så vi köpte med oss ingredienser till att göra pizza och lite god efterrätt och åkte dit och bjöd dem på middag. Vi hade det jätte mysigt och barnen lekte jätte bra tillsammans!

Det är väl ingen som missat att Buddha är en väldigt populär inredningstrend? Det sägs att alla bör ha en Buddha i sitt hem för att skapa harmoni i hemmet. Självklart har Living and Room anammat trenden och hos oss kan man köpa 3 stycken (!) för endast 159 kr! Man kan då ha alla tre bredvid varandra för att skapa extra mycket harmoni eller så kanske man ger bort de andra till vänner, säkerligen en uppskattad och prisvärd present!

Bästa placeringen för Buddha är ovanför sängen så att du sover med Buddha ovanför ditt huvud. Tänk också på att Buddhan ska ha den högsta placeringen i rummet.


Placera aldrig Buddha vänd mot väst (för det är där solen går ner och Buddha förknippas med ljusets seger över mörkret).

Placera heller aldrig Buddha vänd mot toaletten , för där gör vi ju "orena" saker. Tänk även på att försöka placera den så att du så lite som möjligt pekar med dina fötter mot Buddhas plats.

fredag 27 januari 2012

Världspremiär för Mini Rodini

Idag klockan 14.00 släpps pinfärska Mini Rodini hos Oii Design. Kollektionen inspireras av djuriska mönster och tropiska frukter och deras basic har fått två nya härliga vårfärger: cerise och marinblå.

Oii Design säljer unika barnkläder på nätet för barn mellan 0-6 år, de samarbetar både med nyetablerade och etablerade designers.

Så glöm inte att kika in på deras sida klockan 14.00, det ska jag göra i varje fall och kanske klicka hem varsin jacka till Smilla och Max, jag gillar den cerisa och gröna som är på bilderna här nedan.

Hur har jag kunnat missa?

Jag älskar saltlakrits och äter det gärna tillsammans med choklad. När Plopp kom ut med en Plopp/lakrits så gick jag upp 1 kg i vikt på en vecka ;-) NU såg jag av en slump här på nätet att Marabou kommit ut men "Marabou saltlakrits". Det har jag helt missat!!! Hoppas verkligen att affären har den hemma för den vill jag ha till lördagsgodis imorgon ;-) Någon som smakat den?

torsdag 26 januari 2012

me&i-cirkusen har kommit till stan!

Nu är den här! Vårens coola kollektion hos me&i, den har en härlig retrokänlsa och den tar dig med in i cirkusens magiska värld. Jag som är svag för mor/dotterkläder föll direkt för de turkosa klänningarna, så fina!

 
Gillar även årets byxor, slitstarka och fina färger, Smilla fick idag ett par röda sweatpants som hon nu har bestämt att hon ska ha på dagis imorgon, Max fick en fotbollsmössa som han haft på sig hela kvällen :-)

 

Klicka HÄR och låt dig inspireras av hela deras kollektion!

Jag kommer absolut att försöka gå på en visning i vår och kanske t.o.m ha en egen visning. Om du vill vara värdinna klicka HÄR!

Om du vill veta mer om att jobba som säljare hos dem kan du klicka HÄR!

Våren går i grönt

Visst längtar man till våren när man ser denna underbara gröna färg som är vårens hetaste. Vill ha, vill ha, vill ha! 


Den här vasen är också så cool!


www.livingandroom.com

Hur noga kan man vara?

När jag var på fokusgruppen härom dagen så var där en tjej som var extremt duktig på olika tillsatser i alla skönhetsprodukter. Jag är däremot väldigt dålig på just sådana saker och har nästan noll koll.... Hon berättade att hon ALDRIG skulle använda ansiktskrämer och andra hudkrämer som innehåller parabener, hon ratar även deo´s som innehåller aluminium eftersom det kan ge cancer och mascara som innehåller nickel är inte heller bra....efter det lovade jag mig själv att börja kolla på innehållsförteckningen när jag köper skönhetsprodukter i fortsättningen och försöker undvika just dessa ämnen.... När jag kollade i mitt eget badrum så blev jag alldeles förfärad, nästan allt innehåller ju dessa ämnen!!! Blev lite dumsnål för att behöva kasta allt men samtidigt känns det ju inte längre bra att smörja in sig med detta.... Nivea och Biotherm var typ det enda märkena som jag hade hemma som inte innehöll några kemikalier.... Hur ser det ut i ert badrumsskåp?

I samband med detta fick jag hem några provflaskor som ett företag ville att jag skulle blindtesta på barnen för att sedan utvärdera. Det var schampo, tvål och olja men eftersom det är ett "blindtest" så står det ju ingen beskrivning på flaskorna så jag är i valet och kvalet om jag verkligen vågar testa detta på mina barn?! Det följde med en massa papper så jag ska läsa i dem för det kanske förhoppningsvis står något om innehållet där.

Bloggtips

Jag har nu bloggat i över 5 år och så gott som dagligen och jag älskar att blogga! Innan har jag i hela mitt liv skrivit dagbok och det här är ju också lite dagbok fast jag kanske inte är lika personlig och delar med mig av mina djupaste tankar..... Jag har lärt känna så många nya fina människor genom bloggen, vänner, arbetskontakter och fått fina tips om helt underbara företag som jag inte ens visste fanns! Företag har kontaktat mig för att starta ett samarbete och sen har jag blivit så frälst i deras kläder/grejer så jag har tipsat mina vänner om dessa om och om igen! För det bästa som finns är ju att få andra människor att må bra, eller hur?

En annan rolig grej med att ha en blogg är att man blir bjuden på roliga event. Ett nytt företag som heter "Mgroup Pr & Event" har nu hört av sig och vill att man ska registrera sig hos dem om man har en blogg och vill bli bjuden till events. Jag har självklart registrerat mig och om du också vill göra det, gå in HÄR! så kanske vi ses ute i minglet snart ;-)

Teamträff + Villervalla

Ikväll har jag varit på en trevlig Living and Room teamträff i Södertälje, vi har ätit gott och gett varandra tips och råd inför kommande säsong. Nu längtar jag mer än någonsin på att få komma igång att börja sälja!

Från inredning till barnkläder, vad tycker ni om VILLERVALLAs nya kollektion? Jag blir jätte glad av dessa "godisfärger" och tycker att de är kul att de lagt in lite rosa färg i killarnas kläder också.














Blir så sugen att shoppa och vill att våren snart ska komma!!!

onsdag 25 januari 2012

NYA KATALOGEN - Living and Room

Kolla till höger här på sidan så ser du Living and Rooms nya katalog! Bläddra och njut!

Mina starka fina vänner!

Jag är så stolt för att jag har så starka vänner i min bekantskapskrets, som vågar bryta upp från ett dåligt mönster och dessutom vågar prata om det! Jag ska främst lyfta fram 4 kvinnor i min närhet som jag verkligen beundrar för deras mod och någon kanske har missat deras berättelser:

Sara Varga: Begåvade underbara Sara! Efter många år av misshandel och förnedring så lyckades hon bryta upp från sitt ex. Detta ex som de flesta vet vem han är och utåt sett verkar vara en underbar kille men bakom denna fasad gömmer sig ett riktigt monster. Får rysningar när jag ser honom nu för tiden eftersom hon personligen berättat för mig om allt han gjort mot henne. Hon skrev ju låten "Spring för Livet" och den handlar om att man ska våga ta sig ur ett dåligt förhållande, många har varit på henne och vill veta hennes bakgrund och nu har hon äntligen valt att berätta en liten del av det på sin blogg, läs HÄR!

 

Magdalena Graaf:  Denna tjej har också varit med om ungefär samma grej och t.o.m ännu värre eftersom hon fick fler fysiska slag och blev t.o.m. skjuten av en kolsyrepistol. Hon har fått fly tillsammans med sin son land och rike runt med skyddad identitet. Om allt detta skrev hon en bok "Det ska bli ett sant nöje att döda dig" och det är en av de bästa böcker jag läst, läs den!!! Hennes blogg är också underbar, du hittar den HÄR!

Hon var även med i tv-programmet "Det blir bättre", se avsnitter HÄR!



Linda Lampenius: En sprudlande glad tjej som är otroligt begåvad och jag älskar att se och höra henne spela. Har i väldigt många år av sitt liv (23 år) haft ätstörningar och skriver just nu på en bok om ätstörningar, hon kommer också åka på en föreläsningsturné runt om i Sverige i år. Förra året var hon med i tv-programmet "Det blir bättre" på Tv3 (klicka här för att se avsnittet) och hon skriver mycket om detta svåra ämne på sin blogg som jag läser varje dag.



Jessica Andersson:  En härlig tjej som jag fick äran att tillbringa en vecka i Thailand med förra året. Har haft en tuff uppväxt med en mamma som missbrukade och mamman var ofta tillsammans med våldsamma män. Jessica har också skrivit en bok ”När kalla nätter plågar mig med minnen av hur det var". Hon var även med i programmet "Livet blir bättre" förra veckan och berättade om det hon varit med om. Se programmet HÄR!


Tack för att ni finns och att ni delar med er av det ni varit med om! 

 

H&M Fokusgrupp

God morgon alla fina människor! Det har varit en rätt jobbig natt för familjen Niehoff, Max har vaknat i två omgångar och gråtit tröstlöst, lite lindrigare variant av nattskräck som Smilla brukar få. Vet inte vad det kan vara men misstänker att det är en utvecklingsfas som han är i för det händer mycket med honom just nu. På dagis säger de att han blivit en helt ny person som pratar och tar tar för sig på ett helt nytt positivt sätt. Det kan även vara nya tänder som spökar.... Jocke har stuckit iväg till studion och jag sitter och försöker få barnen att äta upp sin gröt så att vi kan komma iväg till dagis.

Igår var jag på H&M huvudkontor på en Fokusgrupp. Vi skulle berätta för dem vad vi tycker om H&M sminkavdelningar och produkter. Vi fick även prova några produkter och ranka dem och presentera för- och nackdelar. Det var jätte roligt och jag gillar verkligen att göra sådana här grejer! Som tack fick vi ett presentkort på 400 kr att shoppa för!


tisdag 24 januari 2012

Nu vet jag vart Genarp ligger :-)

Här kommer fler bilder från vår kick off i Genarp:
 
 
 

 Det var inte bara fest och glamour utan vi satt flera, flera timmar i konferensrummet också :-)


Nästa Kick off blir i Augusti på hemlig ort och jag längtar redan!!!

Underbar Meny!!!

Nu är äntligen beställningen av nya kollektionen gjord, åh vad jag längtar tills den kommer!!! :-)

När vi var nere på teamleader kick off i Skåne så blev vi en kväll bjuden på en helt fantastisk middag, jag älskar att testa nya smaker med varandra och den sensation som sker i munnen när dessa nya smaker "gifter" sig med varandra är helt fantastisk tycker jag. Mer gourmet mat till folket!!!! ;-)

Tänkte dela med mig av menyn på denna 4 rätters middag:

Förrätt: Kalvtartar, svamp, parmesan, kastanje och pepparrot.
Vin: 2006, Barbera ´d´Alba "Superiore", Piemonte, Italien.


Varmrätt:
Duo av Anka, jordärtskocka och lakrits.
Vin: 2008 Bolgheri Rosso, Toscana Italien.


Dessert:
The Lodge Tiramisu
Vin: 2004 Merlot Eiswein, Rheinhessen, Tyskland

Skånsk Ost, knäckebröd och marmelad.

MUMS FILIBABBA!!!!

måndag 23 januari 2012

Living and Room - Spring & Summer

Nu äntligen får jag avslöja Living and Room - Spring and Summer collection 2012
Titta och Njut!!!
Dessa "teman" finns i årets kollektion:

Outdoor Moments, en oas där man kan hitta lugn ro för glada möten och härlig samvaro.
Everyday Use, en egendesignad serie i färgglad retro stil. praktisk för både koja och slott.
City Lodge, mysigt, ombonat med touch av läder, trä med city känsla.
Graphic Line, färg explosion med kaxig känsla och stilrena intryck.

Det finns något för alla!

Hör av er till mig på annelieniehoff@gmail.com, för att boka en visning eller om du vill börja sälja Living and Rooms fina produkter!

Eftersom min kollegas "Anna Inreder" bilder blev mycket finare än mina så har jag lånat bilder av henne!  Tack Anna ;-)