Kakan heter "Death by chocolate" och det är verkligen ett passande namn och en dröm om man älskar choklad!
150g smör
200g choklad med 70 % kakaohalt
2½ dl strösocker
4 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 dl Creme fraiche
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull och ta sedan av den från plattan. Bryt chokladen i bitar och lägg den i smöret, rör sedan om tills chokladen smält. Jag använde mörk blockchoklad idag och det funkade också bra. Vispa ägg och socker och ha sedan i chokladsmöret och övriga ingredienser. Häll i en smord och bröad form och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 40 minuter.
Nutella cream cheese frosting
60 gram rumsvarmt smör
120 gram Philadelphiaost
3-4 msk Nutella
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Vispa samman allt till en fluffig frosting och bred på den avsvalnande kakan.
(Bilden är också lånad från "Bli min jäst" bloggen).
2 kommentarer:
Vad roligt att du provade den här, det är verkligen den bästa chokladkakan som finns! Tack för länkningen och de fina orden :)
Glad påsk och hälsa familjen! :)
Kan faktist intyga att alla som åt av den gillade den mycket. Hallon och grädde och glass var mumma till.
Skicka en kommentar