lördag 31 december 2011

Champagne vs välling

Klockan är 23.00 och jag och Max sitter och skålar i soffan och kollar ut genom fönstren där fyrverkerier lyser  upp himlen. Max skålar med välling eftersom han föredrar det framför champagne ;-) Helt otroligt vilken kvällsmänniska han är, visar ingen tendens på att vilja sova fast han bara är 2 år och klockan är så mycket men han kanske känner att han måste hålla mamma sällskap en kväll som denna ;-)

Vi har haft en rätt mysig kväll, när vi åt middag så släckte vi ner alla lampor och tände några stearinljus och sen åt vi god mat i skenet av stearinljus och fyrverkerierna utanför. Barnen tyckte det var jätte spännande och helt magiskt och jag kan säga att det har inte varit snålt med fyrverkerier i år, det har smattrat utanför fönstret konstant sen klockan 18.00. Smilla somnade klockan 21.30 så även hon var vaken länge ikväll.


Nu kommer strax Jocke hem så då ska vi skåla i lite mer champagne och äta lite räkor och kolla på ännu fler fyrverkerier.... är faktiskt redan less dem, skulle uppskatta om det blev lite tyst snart så jag kan kolla på "nyår på Skansen" i fred ;-) Det är faktiskt allra första gången som jag sitter och kollar på det programmet, har alltid bara sett nedräkningen annars och det är ett väldigt fint program och stämningshöjande kan jag meddela er som missat detta :-)

Nu är det nära så jag säger GOTT NYTT ÅR igen :-D

Vad är väl en bal på slottet?

Jaha, då har Jocke åkt iväg och jobbat...... jag börjar se hur grannarna och vännerna på facebook börjar duka upp för nyårsmiddag, deras gäster har börjat anlända och de ser alla fram emot en härlig nyårskväll tillsammans med goda vänner. Själv så sitter jag i mysbyxor och bygger lego med barnen.... jag frågade barnen om vi skulle gå iväg och köpa hummer men de vill bara ha köttbullar.... ett tag deppade jag ner mig rejält och tänkte att detta kommer att bli en vanlig lördagkväll där jag och barnen äter lite lördagsgodis, kollar på tv, badar och sen kryper ner i sängen och myser....

MEN för en timme sen bestämde jag mig för att rycka upp mig (!) det är inte så synd om mig egentligen, det är säkert fler än jag som sitter ensam en nyårskväll och jag är ju inte ensam för jag har två helt underbara barn som jag kan sitta och mysa med! Jag har lovat mina barn köttbullar men jag ska minsann äta skaldjur och dricka champagne ändå har jag bestämt, varför skulle man inte kunna göra det fast man är ensam?

Jag ska faktiskt till och med byta om till lite festligare kläder, kanske sminka mig lite? Äh, sminket hoppar jag nog över men jag och barnen ska spraya lite glitter i håret, sätta oss i fönstret och hoppas att någon är tidig med sina fyrverkerier så barnen hinner se lite innan de somnar. Sen ska jag dricka champagne och vara sådär lagomt fnittrig till 12-slaget då Jocke förhoppningsvis kommer hem och skålar med mig. Han jobbar fram till 23.00 så jag hoppas han hinner hem....

Vill passa på att önska er alla, både vänner och de som jag inte riktigt känner som läser denna blogg en riktig bra nyårsafton och ett GOTT NYTT ÅR!!!

Inte ska ni tycka synd om mig inte...... ;-)

PUSS OCH KRAM!

Junibacken plus restaurangbesök

Barnen hade som vanligt jätte kul på Junibacken idag men vi vuxna tyckte att det var alldeles för mycket folk! Men vi spenderade ändå några timmar där tillsammans med våra vänner Johan, Frida och Vilja som är här på besök från Skåne.


Sen åkte vi hem och vilade i en timme och möttes sen upp igen på restaurang Arizona på Kungsholmen där vi åt middag tillsammans.


Det gäller att ha med sig bilar, målarböcker och pennor för att inte det ska bli långtråkigt :-) Men Smilla och Vilja hittade sen sitt eget ställe under bordet där du kunde vara "ifred" och leka och äta godis :-)


Nu märks det att det varit väldigt många olika "aktiviteter" den senaste veckan, barnen kommer inte i säng förrän sent och det tar väldigt lång tid för Max att somna och de drömmer mycket på nätterna. Så imorgon ska vi ta det jätte lugnt och bara vara hemma och packa upp, tvätta och fixa i lägenheten. Åka och handla lite mat måste vi nog göra men det är den enda planerade aktiviteten utanför ytterdörren.

torsdag 29 december 2011

Hemma igen!

Nu är vi hemma igen efter en vecka i Skåne, hemresan var rätt jobbig för vi kom iväg senare än beräknat så en stor del av resan gick i mörker så barnen blev arga för att de inte kunde sitta och läsa och måla som de ville plus att vi inte fick DVD:n att funka. Men nu är vi hemma och de ligger båda och sussar gott i sina sängar. Imorgon ska vi möta upp några kompisar som är i Stockholm på besök och de vill att vi tar med dem till Junibacken, det var inte så länge sen vi var där men barnen har alltid roligt där så det blir nog bra.

onsdag 28 december 2011

Hästar är livet

Både Smilla och Max gillar hästar, de älskar att följa med faster Lotta och kusin Elin till stallet. Jocke tror att det är jag som påverkat dem eftersom jag alltid varit en inbiten hästtjej :-)


Idag har farmor och Smilla varit till badhuset och badat. Jag, Jocke och Max har gått runt lite i affärer under tiden eftersom Max har en liten släng av ögoninfektion så vi tyckte inte han skulle bada. Nu ikväll ska vi på kalas hemma hos barnens kusin Emil som fyller 13 år idag.

Imorgon åker vi hem till Stockholm igen, det ska bli skönt på ett sätt men jag ser inte fram emot den långa bilresan :-(

Oj vad dagarna går.....

Nu ska jag försöka mig på ett blogginlägg igen, är hos Jockes föräldrar och sitter vid en ganska trött dator så vi får se hur det går, skulle vilja tipsa om så många bra reor här på nätet men tyvärr måste jag prioritera "vardags" bloggandet.

Vi har det jätte bra här nere, får sovmorgon varje morgon eftersom det bara är farmor som gäller för Smilla när hon vaknar vid 07.30 och Max brukar sova ändå till 09.00 :-) Sen går vi ner till ett dukat frukostbord och börjar planera dagen som oftast blir väldigt lugnt och vi tar dagen som den kommer, så skönt!

Tänkte jag skulle visa lite av våra julklappar, vet att det finns några nyfikna där ute ;-) Max fick mycket fina kläder och farmor hade stickat en jätte fin mössa som matchar tröjan som hon stickat tidigare till honom och hon hade även stickat ett par fina sockar. Han fick även böcker, DVD, väska, mantel, bilar, lego och en fin stol.


Smilla och Max fick varsinn One Piece men jag fick ingen :-( Så jag får väl gå och köpa mig en själv, Jocke gillar dem inte och är rädd att jag ska ha den när jag hämtar och lämnar på dagis. Han tycker ofta att jag klär mig som en tonåring och en gång frågade faktiskt en 5 åring på dagiset om jag var ett barn eller en vuxen ;-)

Smilla fick också massa fina kläder, DVD, dansskor, diadem, hårspännen, pusselmatta i form av en hage, en hamster som bor i ett slott´....


Jag fick fina krämer, godis och böcker.... Sen blir man ju alltid stolt och glad som mamma när man får något av sitt barn som tillverkats på egen hand.... ;-)


 Idag har Jocke och jag haft en heldag i Malmö, så härligt! Faster Lotta och kusinerna Ida och Elin "lånade" barnen och tog med dem till Kulhuset som är ett lekland i Trelleborg. Jocke och jag gick runt i affärer i Malmö och shoppade lite, jag slog faktiskt till på en ny mobiltelefon! Jag hade tyvärr inte råd med en Iphone men jag fick i varje fall en med touchskärm ;-)
Vi passade även på att gå på bio och ut och äta på restaurang vilket inte händer allt för ofta nu för tiden tyvärr.... Vi såg filmen "Simon och Ekarna" och vi tyckte den var jätte bra så den kan jag rekommendera för er som inte sett den ännu.

söndag 25 december 2011

JULAFTON 2011

Jaha, ännu en julafton har gått till historien. Det var full fart hela eftermiddagen/kvällen igår så idag tar vi det bara lugnt. Är just nu hos Jockes bror Jörgen med familj och hälsar på och passar då på att "låna" deras internet eftersom det är en aning snabbare än hos Jockes föräldrar ;-) Här kommer några bilder från gårdagen här nere i Skåne:


Det började med Kalle Anka klockan 15.00 där faktiskt alla 14 satt och kollade och drack glögg:


Sen blev det mat, julklappsutdelning av tomten, mat igen och sen avslutades natten med julklappsspelet för oss vuxna. Sen var man ganska mör och det var skönt att krypa ner i sängen men vi hade en pigg kille i vårt gäng och som somnade sist av alla och det var Max, 2 år :-)

lördag 24 december 2011

Julafton i Skåne

Igår kväll smög tomten förbi utanför fönstret och lämnade en säck med några julklappar i under granen ute till Smilla och Max. Ni kan tänka er vad spännande det var! Dagen INNAN julafton!

Idag på morgonen när vi vaknade så hade tomten varit här och smygit igen för under Smilla och Max kuddar i sängen låg det en varsinn till julklapp!!! Det var två filmer så det var ju jätte bra för morgon har en tendens att gå väldigt långsamt när man väntar och väntar på att släkten ska komma och att firandet ska komma igång.

Men nu är det nära, nu kommer huset snart att fyllas av släkten, vi kommer att bli sammanlagt 14 stycken så det blir mysigt. Smilla och Max sover som tur var middag så att de ska orka med kvällen som säkert kommer att bli sen och med många intryck. Men nu är det dags att väcka dem så att de får börja firandet på riktigt, lägger ut fina bilder imorgon! Hoppas ni alla får en underbar julafton och vi är lite avundsjuka på er som har snö, vi har grön gräsmatta och blommande rosor utanför fönstret......

Pussar och kramar från oss!!!

fredag 23 december 2011

Julkonsert på TV 3

Ikväll kan du se och höra One Voice och ett flertal artister på TV3 kl. 19.00 - Julkonsert 2011. Barnkören "Du kan sjunga gospel Kids" är där, Jill Johnson,Thomas Di Leva, Loreen, Takida, Chris Medina och på piano, världens bästa pianist JOAKIM NIEHOFF :-).

Missa inte det!


Dan före dan....

Nu är vi nere i Skåne! Bilresan gick bra men den tog nästan 8 timmar så man blev lite mör och uttråkad.... Men nu är det full fart, barnen klär granen och gör pepparkakshus och busar med farmor, farfar, moster, morbror och kusiner.....


Jag skrev ju att vi hade sett tomten sätta in ett stort paket i vår bil och gissa om Smilla blev glad när hon såg att det var en ny bilstol till henne! Hon har tjatat väldigt länge om att hon vill åka framåt för att få känna sig som en "stor" flicka. Både hon och Max fick även fina bilfickor som de kunde ha framför sig med alla sina saker i och helt plötsligt blev det mycket roligare att åka bil! Sen är det ju inte fel att ha en DVD-spelare eller en iphone i beredskap heller ;-)




onsdag 21 december 2011

Jullov!

NU är det jullov, jag har haft mitt sista möte idag, Jocke spelade sin "sista" spelning igår kväll och barnen gick "sista" dagen på dagis idag. Imorgon åker vi ner till Skåne och firar jul!!!

Ikväll har min pappa varit här och vi har ätit god middag, packat och slagit in de sista julklapparna. Barnen hade fina pepparkakor, teckningar och paket med sig hem från dagis så även de känner att det är något speciellt i görningen och de hade svårt att komma till ro och somna ikväll. De längtar så mycket till imorgon och ikväll såg vi att tomten smög in ett stort paket i vår bil!!! Så nu vill vi att det ska bli morgon så vi får hoppa in i bilen och kolla vad det var, så spännande ;-)



Bilen har åter igen besökt sitt stammisställe "Bilverkstaden". De hittar fortfarande inget fel på varför den kokar och luktar bränt men de bytte ut kylarlocket idag eftersom det var lite trasigt så vi håller tummarna att den nu håller ner till Skåne och tillbaka, eller hur....... :-/

Hoppas verkligen att det är en givmild tomte som kommer i jul och att en ny bil gömmer sig i ett av paketen :-)

Julkort

Vi trodde inte att vi skulle få så många julkort i år men där hade vi fel ;-)
Roligt!
Tack alla ni som skickat till oss!

tisdag 20 december 2011

How to kiss a frog

För ett tag sedan deltog jag i en tävling hos Starwomen där man kunde vinna valfritt plagg från KidsBrandStore och helt otroligt nog så vann jag!!! Jag fick hem världens underbaraste klänning till Smilla från märket "How to kiss a frog" till ett värde av 649 kr (!)
 
Jag förstod att hon skulle älska den eftersom det är en riktig "snurrklänning" och det var meningen att hon skulle få den i julklapp men jag kunde inte hålla mig så idag fick hon den och gissa om lyckan var total :-)
Hon älskade den och ger den 5 stjärnor av 5 möjliga, hon frågade t.o.m om hon fick sova i den!


Ja, ni ser ju själva hur lycklig hon är :-)
Så tack snälla Starwoman och KidsBrandStore!!!

måndag 19 december 2011

Villervalla

Jag gillar att klä barnen i färggranna kläder och barnen själva föredrar också faktiskt det. Ett av våra favoritmärken är Villervalla. Nu har Villervalla släppt en liten exklusiv förhandstitt på vårens kollektion och håll med om att man blir glad av färgerna, jag vill bara handla, handla och handla.... ;-)


En positiv överraskning var de färggranna rutorna som känns helt "nytt".

Linda Bengtzing disktrasa

Nu är alla våra julkort skickade, så skönt! Skickar ni julkort? Jag ska skicka några på mailen också men sen är det klart :-)

Man kanske ska börja göra som Linda Bengtzing, designa egen disktrasa och kasse och sen ge det till vänner och kolleger i jul :-)


Apropå disktrasa, nu måste jag diska undan här hemma innan det är dags att hämta barnen på dagis. Ska faktiskt inviga Linda Bengtzing disktrasan nu och se om den ger "ren energi" ;-)



Tjolahopp!

Tomtekram

Jag skrev ju tidigare att både Smilla och Max är lite rädda för tomten, igår när vi var i Solna centrum så var det en tomte där och Smilla sa då att hon ville gå fram och krama honom! Klart hon fick göra det och efteråt sa hon att det inte var så läskigt för tomten var ju så snäll.... Max vågade inte riktigt gå fram men han vinkade i varje fall till honom :-)

söndag 18 december 2011

Simskola

Idag har Smilla haft terminsavslutning på sin simskola. När hon började den här terminen så hade hon precis lärt sig att flyta med armpuffar och vågade inte riktigt ha huvudet under vattnet. Idag fick vi föräldrar vara med och titta på vad de lärt sig under terminen och jag måste skryta med att jag var mäkta stolt över min dotter när hon kastade sig ut i vattnet utan simpuffar på armarna och huvudet kom under vattnet flera gånger men hon kämpade på och tyckte det var så roligt! Hon fick diplom och en klubba innan vi gick hem och vi bestämde att hon ska få fortsätta även nästa termin eftersom hon så gärna vill det. Egentligen tänkte vi bara fortsätta med dansen nästa år men det får bli simning på söndagar och dans på måndagar :-)

Det ska bli spännande och se vad Max fastnar för när han blir lite större.... jag tycker att det är jätte roligt med aktiviteter för barnen men det kostar ju en hel del och det tar mycket tid....

Snögubbar

Innan vi åkte hem från mamma och pappa så hann barnen göra 2 snögubbar tillsammans med pappa....
Ha ha...visst är de fina?

Blogkeen

Har ni sett att jag för ett tag sedan lade in en "knapp" här till höger i bloggen som heter "Blogkeen". Om ni trycker på den så kan ni börja prenumererar på alla inlägg som görs här på bloggen, smidigt och enkelt och ni är då garanterad att inte missa något ;-)

Tydligen har Blogkeen haft ett event här i Stockholm som jag helt har missat :-( men nu är de så snälla att de lottar ut 25 stycken goodiebags som de har kvar från eventet och självklart vill jag vara med och tävla om det!
Tävlingen hittar du HÄR!

Tävlingen börjar imorgon måndag och håller på i 25 dagar och innehållet i goodiebagen har ett värde på 700 kr!

lördag 17 december 2011

Från landet till storstan...

Förra året var Smilla jätte rädd för tomten, jag vet inte varför men hon vågade knappt titta på honom. I år så var hon mycket modigare och hon hade t.o.m ritat en teckning till honom. Men gränsen gick vid att krama honom, det ville hon inte. Max var också lite restrektiv och studerade honom hellre på avstånd.
Nu har vi kommit hem till ett regnigt och blött Stockholm. Tågresan hem gick bra och nu har vi installerat oss i lägenheten igen men LÄNGTAR tillbaka till Sunnanbäck...... Vid jultid ska man vara på landet och i ett hus och inte trångbodd i en lägenhet i "stan"..... 

Nu ska jag uppdatera barnens önskelistor (Under deras "flikar" här på bloggen) så de inte behöver få dubbelt av allt vilket det lätt blir när det är många som vill handla julklappar till dem.

Så har man då firat jul....

Nu har tomten varit här, vi har ätit god julmat, öppnat massor av julklappar, druckit vin och myst. Nu sover barnen trötta men mycket nöjda och glada. De fick många fina julklappar som de önskat. Max fick bl.a. en stor sopbil och en liten fyrhjuling som han lekt med hela kvällen.



Smilla fick en super fin poncho, fina pennor, målarbok, kläder, en sminkdocka och en Zhu Zhu hamster som hon så gärna ville ha.

 

Själv så fick jag min favoritchoklad, romerska bågar :-) trosor, strumpor, silverbestick, ansiktskräm, doftljus med min favoritdoft "snöbär" och en "Decomax" som är spritsarnas "Rolls Roys". Helt perfekta julklappar!!! Så roligt att få saker man verkligen vill ha och som man vet kommer att använda, längtar redan tills jag kommer hem då jag ska hitta på något roligt att baka så jag får använda min nya sprits :-)




Fler bilder kommer imorgon, mina ögon går i kors just nu är sååå trött!!! God natt!